Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já bych brala trojkolku. Jezdím i teď ve sněhu. Původně chtěla jsem vzít šátek, ale na tom náledí to nerisknu. Zaaretuju přední kolečko a jde to celkem dobře, ikdyž jednou rukou bych to asi nezvládla. Ovšem když člověk musí, zvládne vše.
Vyjela bych s tím kočárkem, který má nafukovací kola. Mám Nomada a v tomhle počasí jsem s ním jela, dá se to, ale nadřeš se. Pak jsem vzala ven náš druhý kočár typu těch těžkých polských 20kg kočárů a jelo se s ním o hodně lépe, než s Nomadem.
to by mě zajímalo jak jsi dopadla s quinnym. Včera jsem měla snahu jít ven a nejede mi to (mám taky quinny). Tady se chodníky neuklízej - Praha.Takže dneska asi zůstaneme bohužel doma. Mám manducu, ale malá je ještě malá
a byla by jí zima..
maliko, zima by jí nebyla, neboj, v manduce ji hřeješ ty…
klidně bych to zkusila…
taky mě zajímá, jak jsi dopadla, hanko, u nás bys teda neměla šanci, když tak cestička proházená pro jednoho, ani dítě se vedle tebe nevleze, s kočárem ani omylem a hlavně na konci cest nahrnutý sníh, takže pěkně pokolena a jedem..
no jo, praha ![]()
Ahoj, dopadla jsem tak, ze jsem vyuzila spiciho batolete a s chuvickou vyrazila vyvencit pejska kolem bloku.
Posta holt pocka, pac jsem rano odhrabavala a to mi za to nestoji. Navic jednou rukou bych fakt kocar neutahla ani jeden a predstava jak se mi vali snih mezi predni kolecka Nomadu a pak jak to doma roztava…
Jinak zkouseli jsme boby a mala na nich rve, asi se boji. Sanky nemame a nesehnali jsme ty vetsi, kam se vejde alespon jeden dospely a dve deti…
Tak podavam hlaseni. Vyjet jsem dneska uz skutecne musela. Zasoby nastesti mame, ale posta nepockala.
Takze nejvic jsem se nadrela vyvezt kocarek z pracovny a pak projet predsini zavalenou botama na odkapavacich predlozkach a povesenyma bundama. Potom venku projet kolem vyhrabaneho auta, ktere nestoji na najezdech (buhvi kde jsou) ale v prostred vyhrabaneho a kolem pulmetrove cesticky, nastesti z druhe strany jsem se vesla a projela.
Jela jsem nakonec Nomadem, pac u Quinny jsem zjistila, ze je leve zadni kolo prazdne a to tak, ze jsem zvejkala po podlaze, na zjisteni jestli je vyfoukle nebo pichle nebyl cas, tak jsem vytahla Jane.
Takze po ujezdenem snehu jizda naprosto v pohode, horsi byl rozhrabany nebo rozbredly snih. To se predni kolecka protacely, tak jsem prvne - krom skladani - aretovala. Jizda celkem v pohode, nejvic jsem mela bobky na prejezdech a nahrabanem snehu, ale to jsem v pohode zvedla predni kolecka a diky lehkosti Nomada ho jakoby nadnesla, ne primo zvedla.
Celkove vzato jsem to cekala daleko horsi, mezi predni kolecka se snih nechytal, ani jsem ho nehrnula, pouze kdyz byla nejaka vetsi koule snehu, tak se mi tam motala.
Jinak cesta, kterou jedu samotna s kocarkem do pul hodiny, se starsi dcerou do hodiny a ted nam to trvalo hodiny dve.
Jo a perlicka na zaver - chvilema jsem tahla starsi dceru na malych sankach a Nomada ridila jednou rukou, takze to lze… ![]()
Shrnuti - Nomad je fajn, ale je videt, ze je vyrobeny v teplomilne krajine (Andorru a Pyreneje do toho nepocitam), kde mraz skoro neni a snih napadne zridka a tomu odpovida i „vybava“ ve stylu slidovych okenem v boude apod.
Howgh a diky vsem za rady.
Nataša píše:
maliko, zima by jí nebyla, neboj, v manduce ji hřeješ ty…klidně bych to zkusila…
Myslíš, že můžu vyrazit s manducou v tomhle počasí? Koupila jsem jí a těšila se jak budu nosit, ale nějak jsem si neuvědomila,že mě čeká zima, tak mě to ani nenapadlo jí do toho dávat..
Maliko, já v zimě raději nosím, dítě je víc v teple. Vem si manželovu mikinu a bundu, zapni to přes ní a bude v teplíčku luxusním. Ani ji nemusíš moc nabalovat, určitě ne teplou kombinezu, to by se uvařila. Spíš víc tenkých vrstev, mebo pokud máš fleecový overálek. Akorát na nožičky je potřeba navlíct tlustý ponožky a třeba dvoje tepláčky, páč visí, tak můžou být chladnější.
maliko, souhlasím s čičinkou, určitě to jde, já dádvala fleesové soupravičky, pod to bavlněné tepláčky, tlusté ponožky a fleesové botičky, a někam do půlky jeho těla jsem zapla bundu.. na tělo stačí vstev méně. nám se pak super osvědčila moira, vozili jsme Vojtu vloni v manduce na zádech na běžkách… nohy byl problém, tak jsme si koupili mam ochrannou kapsu a super! takže příští mimčo nebudu muset vůbec navlíkat, stačí trochu plus kapsa.. ale je to drahé… my do toho šli kvbůli těm běžkám.. před tím mě to ani nenapadlo…