Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, je mi 42 let a 16.6. jedem do Reprofitu Brno…vyšli mi testy na velmi sníženou ovariální rezervu, čeká mě odběr na AMH..mám naději na vlastní vajíčka? máte některá podobný problém? ![]()
@boriska4 ahoj, neboj, v Reprofitu jsou fakt odborníci a určitě si poradí i se sníženou rezervou, dr. Machač (ten je ale spíše v Olomouci), ten je na to profík ![]()
@itsi moc děkuji, já mám přímo generálního pana doktora Koudelku…16.6. za týden tam jedem..mám strach, že mi rovnou navrhne darovaná vajíčka..
@boriska4 a jakou máš hodnotu hormonálního profilu? Tady tuším existuje skupina „nízké amh“, kde holky podobné problémy řeší a hodně z nich má dobré zkušenosti právě s Reprofitem, tak zkus se na ně obrátit ![]()
@itsi TSH/S 3.generace 4.09
Thyroxin volny/S 11.6
Prolactin/S 82.7
Follitropin/S 21.9
Testosteron/S 1.20
Luteinizační hormon 16.0
Estradiol 181
amh ještě nemám, to mi udělají v pondělí tam
@boriska4 Myslím, že ještě určitě máš šanci, prostě ti určitě zkusí dát vysokou dávku hormonů a zjistí, zda reaguješ na stumulaci při ivf..nebo se to taky někdy řeší jen minimálkou - bez hormonů, které se píchají, jen třeba s clostilgebytem…určitě jsou ještě možnosti, hlavně to nesmíš vzdávat!
@boriska4 nemáš zač, hlavně, ať Ti to dobře dopadne
Ale fakt neboj, v Reprofitu budeš v dobrých rukou a oni určitě udělají vše proto, aby vyzkoušeli veškeré možnosti pro vlastní vajíčko ![]()
Jinak na ovariální selhávání je účinná DHEA (u nás nekoupíš, ale počti na google, tam je o tom preparátu dost informací v souvislostí s předčasným ovariálním selháním a taky jsou tam i stránky ze zahraničí, odkud si lze ji objednat), pak taky koenzymQ10, omega 3 a 6 mastné kyseliny, melatonin a infolic…tak zkus pogooglovat ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.