Sobecká?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1293
2.3.09 01:01

ježiš… s tou „jeho“… jako pitriskovou :lol: jako „její“ - tam mělo bejt :lol:
Emoce se můžou městnat uvnitř (afekt se městná, městná… a pak někoho zabijeme protože nám po dvacetitisícátépětistédvacátédevatenácté přesolil polívku).

Já nevim, někdy se zase stává, že tak nějak „vyschnou slzy“ a nastane už taková tupá apatie.
A to mam třeba tak i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.3.09 01:07

čert a pitrísek nikdy nespí :lol: :lol: :lol: :lol:
Pitrísku nečetla jsem vše co jsi psala,ale mohu se zeptat ty jsi učitelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
2.3.09 01:19

jojo Pitrisek nespi :lol: tos me dostala..ted myslim Pitriska :lol: no on ten ohen z toho uplne plaaaapolaaa :wink: :lol: A ja jsem prave napsala, ze dokazu pochopit i Tebe, pac mi doslo na co asi reagujes..no a ted jsi to tam napsala :wink:
Ja to mam presne taky tak - kdyz mi „vyschnou slzy“, tu apatii…ovsem nez vyschnou, tak jsem na psychinu :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 01:22

ááááno áááááno :lol: a dokonce i zítra učím, od rána skoro do večera :lol:
( občas mezitím i spím.......... :lol: )

víte mně se nelíbí dvě věci.
Když měl být pitrisek (to jako já) o něčem přesvědčen, a začal se dost vehementně bránit, tak se začalo tvrdit, že pitrisek řadí lidi do skupin.
Ovšem kdybych se včas připojila do té správné, případně stáhla prdel a ztichla (což by pro mnohé včetně mě samé bylo asi nejlepší), tak by se pochopitelně žádné skupiny nevytvořily a diskuze by utichla tam, že hysterka potřebuje detox, případně odbornou pomoc .
A rovnou to i moc prožívám.
Dotaz - vy byste to neprožívaly?? ne :lol: tak já to příště nebudu prožívat, no.
Budu na to tiše koukat, hladit po vláskách, a čekat jestli teda pude nebo nepude k tomu chocholouškovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 01:26

a protože jsem ta učitelka… :lol: :lol: (bože jak já to ráda řikam a ještě k tomu ráda připojuju ten epiteton constans „bláznivá učitelka“ neboť normální lidi mě děsí)
tak mám i zkušenost s psychology. Ne jako že by se všichni naráz vyřádili na mně. ALE Z HLEDISKA DIAGNOSTIKY ZNÁM JEDNU DOBROU. Záměrně zdůrazňuju to slovo. Jako že je schopná trefit diagnozu aby seděla žákovi jako prdel na hrnec.
Tuto dobrou mi musela doporučit naše pediatrička.

A Johanesko - jsem ráda, žes to poznala - ten můj oheň. A to bys mě ještě musela zažít „live“ - kam vlítnu, je povodeň! (pooheň…)
Já nechci být jiná. A voda mě hasí a vzduch mě živí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
2.3.09 01:26
Johaneska píše:
Ja nevim Lentilko, predpokladam teda, ze Tobe se jeste nestalo nic takoveho, co by Te „donutilo“ brecet delsi dobu?? Nebo to snad resis jinak? Dostavas ze sebe silne emoce jinak nez placem?

Někdo pláče sám a někdo kolektivně.
Pokud se setkám s někým z druhé skupiny, tak bývám bezradná.

Hodnotit cizí životy podle pár příspěvků je docela odvaha a v této diskusi se to jí jen hemží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 01:31

tyjo když jsme u toho tak já nedokážu takové to „plačkovství“… vzlykání před ostatními.
Cítím strašnou tenzi a když už to dál nejde tak se mi začnou kutálet slzy - a hlásku nevydám. Jako je svěrač na moč a stolici tak já mám svěrač na slzy.
Nějakou dobu to jde ovládat ale za nějakou dobu to samo nezávisle na vůli povolí a pak už ten proud nejde zastavit. Bohužel v tu chvíli ze sebe nevypravím jediné slovo, dokud se ty slzy koulí, takže někdo si myslí že „naštvaně mlčím a do toho brečím“ ale já už ve chvíli posledního zoufalství tiše koulím krokodýly po tvářích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 01:45

Jináč jako ohledně toho, jestli já údajně něco moc prožívám…
Tak to jako by takto tedy podat nešlo. To by se mi jako taky nelíbilo.
Zde i na spoustě jiných serverů jiné ženské (budiž jim na to ponecháno čestné právo a nárok) prožívají zcela jiné věci daleko intenzivněji - od výtoků přes bazálku po porod - ale představte si, kdybych asitak snažilce / těhulce / rodičce / komukoli napsala „trochu moc to prožíváš“ - bylo by to adekvátní?
A ono se to nesmí? Je to špatně? Něco prožívat?
Nebo nejsem hájená? A mně to vlastně tak nějak nevadí…
Já si to BUDU PROŽÍVAT jak já budu chtít!!
Kdepak je ta tenká dělící čára mezi netečností, normálním prožíváním a přílišným prožíváním?

Tak a teď jdu spát, a jelikož zítra moc a moc pracuju , tak se pravděpodobně do této konkrétní diskuze už nepřijdu pohádat. Dá se ale říct, že co jsem chtěla, to jsem vesměs napsala.
Až moc. (Lojza Jiráskojc se možná malinko pohnul v hrobě jestli mu nechci fušovat do řemesla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
2.3.09 01:46

No Pitrisku urcite ale „zažeháváš“ (aby sis nemyslela, že tu nemááááááám českou klávesnici.. :wink: ) ve svych zacich poradne jiskry ne? :wink: No on ohen vetsinou ohen pozna.. :wink: I kdyz ja se zatim projevuju jen jako plaminek :lol:
No a copak teda ucis? :wink: Jinak ja znam teda taky jednu „dobrou“ …

Jo, tak ted jsem konecne pochopila jaks to myslela Lentilko…ale pod kolektivnim placem si mozna predstavim neco jineho nez Ty. Pokud jsi totiz tak v pdeli, ze places v kolektivu, ale v podstate to neregistrujes a je ti to jedno (ze jsou kolem lidi), tak to neberu jako kolektivni plac..to totiz neocekavam ucast pritomnych..Ale zase dokazu pochopit, ze se muzou pritomni citit trapne a nevedi jak reagovat..Me teda kdyz se to stane, tak reakci necekam, neb mi ani v podstate nedojde, ze jsem na verejnosti (no a to se mi stane fakt jen v pripade, ze jsem uplne totalne v p…)
Najdou se ovsem i placky placici vylucne za pritomnosti ostatnich, a ocekavaji projevy ucasti, ale to bych neřadila mezi projevy smutku, ale k sebelitosti a prospechareni, coz je uplne jinde a sem to ted vubec nepatri..(a z takovych je mi spatne)
Predpokladam, ze zminka o hodnoceni cizich zivotu neni urcena me..takze na to nereaguju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 01:50

(hele nejdu spát. Kýbl vody a uhasit! Mě! :lol: :lol: nebo kýbl rumu a USPAT MĚ! :lol: ale to zase já poslední dobou jak lehnu, tak do minuty hotovo - jak dřevo)

Johanesko nemůžu mluvit za Lentu ale myslím že ty zmínky o cizích životech nebyly pro tebe.

Johanesko já svoje žáky napůl miluju a napůl bych je mlátila - ale oni poznaj, kdo je má doopravdy rád… Já je ráda mám, oni chudáci nevědí, že je máme rádi i když jim nadáváme - a že se nám po nich nakonec stýská, když odmaturujou…
učím humanitní předměty. Některé i jazyky cizí. Samé věci poučné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
2.3.09 01:52

Jen prozivej Pitrisku, takovych uz je malo :wink:
Ja obcas tak „prozivam“ neci trapeni, az se s manzelem neskutecne pohadame jen proto, ze on „proziva jen sam sebe“..

A ted jdu taky spat…jsem hotova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 01:53

Lidé, prožívejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
2.3.09 02:00

Tak ze by Strelec :wink: ? Super, koukam hra se slovickama Te taky bavi..v tom ja se obcas vyzivam :wink:

tak tak, prozivejte, zijte, bojujte, plaňte a plápolejte…dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
2.3.09 07:48

pitrisek psychiatrickáléčba je běh na dlouhou trať, není to paralen, který si vezmeš a je ti do hodiny líp. je samozřejmě otázka, co jí její psychiatr dává (nevíme), ale taky je otázka, jestli tam pravidelně a zodpovědně dochází. na začátku léčby depresí se dává obvykle obojí (benzodiazepiny i antidepresiva), protože antidepresiva zabírají nejdříve po 4-6ti týdnech pravidelného užívání. A taky každému nezabere všechno. také tam není napsáno, jestli tchyně chodí na nějakou psychoterapii.

Víš, mám trošku dojem, že máš nějakou averzi vůči tradiční psychiatrii. Asi bys to měla probrat s nějakým psychiatrem, já jsem přece jen trošku out, ale psychiatrická onemocnění jsou vážná a velmi obtížně léčitelná. Často se musí zkoušet více postupů a mnoha lidem se pomůže nakrátko nebo vůbec. Něco jako rakovina.
Kdyby se to dalo všechno vyřešit nějak snadno, třeba tím, že se jim bude říkat „seber se“, pravděpodobně by se to už vědělo.

Jestli máš na to zá:,–(ní jiný názor, pak hurá na medinu, pak na psychinu a udělej si na tom Nobelovku. Ale nemá žádný význam přesvědčovat o tom někoho v takovéhle diskusi, seš trochu jako zneuznaný léčitel, co chtěl léčit rakovinu řepou smíchanou s rybím tukem a děsně se vztekal, že to v žádné nemocnici nechtějí zkusit.
Třeba jako zkušený pedagog - představ si, že někdo,kdo má třebas ojedinělou zkušenost se svým jedním dítětem, ti bude na něm dokazovat a vysvětlovat, že máš děcka učit nějak a ne jinak.

Ohledně lidí co spáchají sebevraždu druhý den po opuštění psychiny - bohužel se stává, že depresivní pacienti páchají sebevraždu v okamžiku, kdy se začne jejich stav konečně lepšit. Do té doby na to totiž nemají sílu, pak už jo.

Ale nebudeme přece argumentovat ojedinělými případy, četla jsem, jak otec omylem přejel vlastní dítě, znamená to, že otcové obecně jsou nezpodpovědní :,-(isti?

Ohledně přesvědčování pacienta, aby šel na léčbu jsem už psala, zopakuji: je to skoro bezvýchodné a v tom případě je mírný nátlak na místě, nejspíš ale stejně nepomůže.

Závěrem: ty seš jediná, kdo tady vytáhl a pak velmi dlouho rozmazával svojí ségru. problém jsi pojala nejdřív tak, že se od psychických problémů dopstala k tomu, že baští jeden neurol za druhym, celej den prospí a máte strach, aby se neotrávila a pak se tady na všechny vrháš, že z toho usoudili to jediné, co se z toho dalo. Seš samonasírací typ a ještě jsi to nastražila tak, aby se nedalo tě nenasrat. Ledaže na tebe vůbec nereagovat, ale kdo mohl tušit, že budeš reagovat takhle. Už si na tebe dám pozor.
Je to jako když se tě zeptám „co to je za zvíře: má černé a bílé pruhy, je velké jako kůň“ Ty napíšeš „zebra“ a já pak řeknu „hahá, je to pomalovanej kůň“ - a ještě v následujících 10ti komentech budu rozmazávat to, jak ses mě snažila zuby nehty přesvědčit, že to je zebra a jak máš omezený rozhled.

johanesko lentilka napsala upřímnou věc, nehrála si na svatou a nikomu nic neradila. napsala jen o sobě. Málokdo tohle dokáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
2.3.09 07:51

a protože teď musím restartovat počítač, tak tuhle diskusi už asi znova nenajdu. Asi dobře pro mě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová