Sociálka poslaná doktorkou - co se stane?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35438
25.10.15 21:29
@Anonymní píše:
@katule9 Máma mě straší s tím, že se o tom rozhoduje doktorka, že to není pro dítě nevhodný prostředí ne sociálka. Vůbec se v tom nevyznám…

doktorka - je povinna dát podnět sociálce, pokud se jí něco nezdá a osobně si myslím, že nemá důvod něco takového dělat jen z plezíru
sociálka - dělá zjištění a návrhy ve prospěch nezletilých dětí
rozhoduje - soud na základě důkazů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.15 21:30

@Tiger-lily To by mi nevadilo. Nemám se čeho bát. Jen se bojím, že už je rozhodnuto. A ano, jsem podezřelá s tím, že mi je jenom 19 let. Toť vše.

• Citovat
  • Upravit
35438
25.10.15 21:32
@Anonymní píše:
@Tiger-lily To by mi nevadilo. Nemám se čeho bát. Jen se bojím, že už je rozhodnuto. A ano, jsem podezřelá s tím, že mi je jenom 19 let. Toť vše.
8

a řekla ti ta paní ze sociálky, z jakého důvodu tě kontrolují? 19 let důvod není, jsi plnoletá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
25.10.15 21:33

No uprimne doufam, ze je to nejaky fake 8) a jestli ne, tak podle tveho zpusobu vyjadrovani a toho co popisujes jste asi rodinka k pohledani. Kolik je diteti?

• Citovat
  • Upravit
6569
25.10.15 21:34

Změň doktorku, nemůžete chodit k někomu, komu takto nedůvěřuješ. Vždyť musíš být rozklepaná a mimo z každé návštěvy dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
25.10.15 21:42

Jo to seš ty, z té diskuse o vaření z pytlíku. No podle úrovně tvého vyjadřování se doktorce nedivím a ta návštěva sociálky jenom potvrdila, že doktorka měla důvod. Takže místo fňukání, že jsou na tebe zasedlí, si dej bydlení do pořádku, ukliď a kup normální jídlo. Dostala jsi od sociálky šanci a jestli ji nevyužiješ, bude to pouze tvoje chyba, ne jejich.

• Citovat
  • Upravit
6794
25.10.15 21:42

Cele je to nejake divne. Ja mam sousedku fetacku, co posledne mlatila na hlavni chodbe svou svagrovou panvici. U vseho byly deti. Porad je ma v peci. Takze pevne verim, ze ti dite nevezmou. To by byla bez deti kazda desata domacnost. Kazdopadne by ses nad sebou i s pritelem mela zamyslet a s domacnosti neco udelat a vest to trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2973
25.10.15 21:43
@Anonymní píše:
@hanka.br. Papírky byli na cigrety, nikoliv na trávu ty dlouhý. Byli to normální vážky. Oni přišli v sedm ráno a já ještě s holkou spala a nemůžu za to, že přítel j tam nechal.

Takže ty hadry tam byly už od minimalne predesleho dne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
25.10.15 21:48

TAk jídla mám kolikrát doma taky málo, když se nejde na nákup, ale mít bordel a prokopnuté dveře přítelem + poházené papírky na hulení(co proboha dělal?), to už normální není. Kolik máte peněz na účtě je nezajíma. Důvod k odebrání to není, ale zřejmě je tu víc věcí špatně, když už i doktorka na vás sociálku poslala, standartní rodina asi nebudete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
25.10.15 21:51
@slavuska1 píše:
jo, ty už jsi tu zakládala jednu diskusi, že, mladá maminka, a ted nevím, 14m dítě?

To mě taky trklo, že to bude tebou zmiňovaná mladá maminka z dřívější diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
25.10.15 21:55

Ja si nedovedu predstavit, ze by na tebe dr poslala socialku jen kvuli vaze, navic, kdyz ji na tebe pslla uz v porodnici… tam nejaky duvod asi mit bude ne? jake mas vzdelani? zazemi? jsi „prumer“ nebo mas v kazdem ucu tricet percingiu, dredy cerne hadry a jine extremy? bordel v byte muze mit obcas kazdy.. proc ti pritel prokopl dvere? to je nejaka nova moda? tohle udela jen primitiv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.15 21:55

Jdi misto vysedavani u PC uklizet

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.15 21:56

Pro anonymni mamcu:
Pisi take jako anonym, jsem socialni pracovnice a nechci, aby se to o me vedelo.
Neboj, detatko ti neodeberou, maximalne dostanes dohled, tot vse. Poradne uklid a vse bude dobre.
Zazila jsem uz mnoho obebrani deti i dost vyhrocenych a rychlých, ale zadne nebyly kvuli neporadku ci koureni.

• Citovat
  • Upravit
7323
25.10.15 22:12
@Anonymní píše:
Pro anonymni mamcu:
Pisi take jako anonym, jsem socialni pracovnice a nechci, aby se to o me vedelo.
Neboj, detatko ti neodeberou, maximalne dostanes dohled, tot vse. Poradne uklid a vse bude dobre.
Zazila jsem uz mnoho obebrani deti i dost vyhrocenych a rychlých, ale zadne nebyly kvuli neporadku ci koureni.

Mohu se zeptat kvůli čemu byly děti například odebrány? Netýká se mě to, ale zajímalo by mě to. Klidně do SZ, jestli se mi „nebojíš“ prozradit… Zakladatelce se omlouvám za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.15 22:31

@Pomka
Mohu ti to prozradit, neuvede žádné podrobné informace, které by si někdo mohl spojit s daným případem. Jsou to věci, které klidně mohu prozradit.
Předem píši, že každý případ odebrání dítetě z péče je individuální.
Nejčastěji se setkávám s drogami, alkoholem, podezřením na syndrom CAN (syndrom týraného a zanedbávaného dítěte). Dalším problémem jsou bytové podmínky a ztráta přijmu rodiny, to je véc, která se dá vyřežit a dítě se ve většině případů umístí do ústavní výchovy jen podobu trvání problému.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure