Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Tajemnadama píše:
U každého lékaře udavas jméno svého obvodniho.
@Tajemnadama píše:
U každého lékaře udavas jméno svého obvodniho.
Pediatra všude nezadáváš.
@debra.morgan píše:
prosimte a jak by psychologie poslali zprávu pediatrovi? Jak by přišli na to, ke komu chodíme?
Pokud to chceš na pojišťovnu, musí být žádanka od pediatra, tam to je.
@1Pears1 píše:
Ne vždy, máme teď psychiatra smluvního, přímo přes pojišťovnu, a pediatr s námi nic neřešil. Žádná žádanka ani nic podobného. My jsme bohužel nečekaně přešli k pediatrovi, kterého jsme si dobrovolně nevybrali, náš původní odešel aniž by kohokoliv předem informoval. K novému mám absolutní nedůvěru a náhrada se hledá těžce. Čekám, až bude dceři patnáct, abych ji převedla k dospělému PL. Nový psychiatr nás respektuje a pediatra ke spolupráci vůbec nepotřebuje.
@Margery píše:
A i kdyby tě lékaři opakovaně ubezpečovali, že to bude dobré? Že má na spoustu věcí čas? Tohle jsme slyšeli nesčetněkrát, že „bude dobrá“. A i naopak, že to děcko nezvládne normální školu a má MR. V tomto věku to prostě nemá takovou váhu a jakákoliv prognóza může být mylná.
Ale tady nešlo o opožděný vývoj, ale docela brutální regresi. Už to chápeš?
@1Pears1 píše:
všechny vyšetření byly na pojištovnu, bez žádanky, žádanka už je dneska dávno překonaná.
@krecik.dzungarsky píše:
Nepřišli v případě, že bys měla dítě v péči u nesmluvního psychiatra a pediatra bys sama neinformovala, ale podotýkám, že i v nesmluvním zdravotnickém zařízení zadaváš veškeré osobní údaje, včetně informace o zdravotní pojišťovně. Mně přijde naprosto kontraproduktivní diagnózu dítěte tajit, když předem nevíš, jak se bude dítě vyvíjet. Tajit diagnózu je nesmysl, absolutní. Nemám zkušenost s lehkou symptomatikou u dětí s PAS, pouze se středně těžkou až těžkou bez ohledu na vysokofunkční či níkofunkční autismus. I těžký Asperger, který je v pubertě agresivní, dokáže zkomplikovat rodině život natolik, že už je naprosto jedno, zda má normální intelekt.
chodíme jen ke smluvním lékářům s naší pojišťovnou. Vždy bez žádanek. Diagnozu netajim, navzájem jim ty zprávy dávám, navzájem mezi KP, KL a neurologem, i vyšetření sluchu. A ano, zadala jsem všude, naši adresu, pojištovnu, ale PLDD teda ne, ne že bych nechtěla, ale nikdo po něm netoužil.
@Tosidelassrandu píše:
Ale tady nešlo o opožděný vývoj, ale docela brutální regresi. Už to chápeš?
Ano, chápu to celou dobu. Mám s tím zkušenosti. Už to chápeš? ![]()
@Margery píše:
Stejně, jako bylo zmíněno už v několika podobných diskuzích. Zkušenost s péčí o postižené děti, co to všechno obnáší, pocity okolo, to jsou naprosto nepřenositelné věci, které rodiče se zdravými dětmi nemůžou pochopit.Zkuste si představit, že je nabouraná vaše představa, že dítě půjde do školky a vy do práce, že budete řešit jen bolavý zoubek, rýmečku a kašel u dětí, běžné problémy, že dítěti nechutnalo ve školce, že nemá zájem vám nadšeně vyprávět, co mělo k obědu. Že vlastně nevíte, kdy se dostanete do práce mezi normální kolektiv, až byste musely řešit neustálé přesuny na terapie, z čeho je zaplatíte atd. Po večerech přemýšlíte, jak to dítě posunout ve vývoji, jak ho naučit na ten nočník, abyste pořád nepraly podělané gatě atd…
Tohle je jen zlomek toho, co řeší člověk postiženého dítěte. A ano, protože se to v lecčem podobá životu rodiče se zdravým dítětem, přeci jen se to intenzitou problémů liší.
Pokud víte, jak to děťátko dále posunovat, jak na něj mluvit, jak s ním jednat, tak dítě má šanci prožít v dospělosti minimálně spokojený život.
Zkuste si to jen tak představit, jaké to asi může být.
No, ony si to tu mnohé představit dovedou, jaké to je…
@Popeladym píše:
No, ony si to tu mnohé představit dovedou, jaké to je…
Nevypadá to tak ![]()
@Margery píše:
Ano, chápu to celou dobu. Mám s tím zkušenosti. Už to chápeš?
Ne nechápeš. Ty tady neustále natvrdle píšeš o opožděném vývoji, ale o tom tahle diskuze není. Tady se řeší regrese. Rozumíš?
@Tosidelassrandu píše:
Ne nechápeš. Ty tady neustále natvrdle píšeš o opožděném vývoji, ale o tom tahle diskuze není. Tady se řeší regrese. Rozumíš?
Tak asi máš víc zkušeností s autismem, než já. To se může stát. Vysvětlovat se mi to nechce. ![]()
@Margery píše:
Tak asi máš víc zkušeností s autismem, než já. To se může stát. Vysvětlovat se mi to nechce.
Ty máš nějakou diagnózu? Ty nerozumíš psanému textu??? Tady se neřešíš ty a tvoje zkušenost ani opožděný vývoj ale regrese. Reaguješ absolutně na něco jinýho.
@Tosidelassrandu píše:
Ty máš nějakou diagnózu? Ty nerozumíš psanému textu??? Tady se neřešíš ty a tvoje zkušenost ani opožděný vývoj ale regrese. Reaguješ absolutně na něco jinýho.
Když myslíš.
V rodině té holčičky by měla pomáhat raná péče. Přes ně se lze taky k některých terapiím dostat zdarma, financováno z grantu.
Měli by mít k dispozici speciálního pedagoga, sociálního pracovníka, kteří by měli umět poradit konkrétně.
Dále půjčují hračky, pomůcky. Nabízí odlehčovací služby, hlídání.
Nepřišli v případě, že bys měla dítě v péči u nesmluvního psychiatra a pediatra bys sama neinformovala, ale podotýkám, že i v nesmluvním zdravotnickém zařízení zadaváš veškeré osobní údaje, včetně informace o zdravotní pojišťovně. Mně přijde naprosto kontraproduktivní diagnózu dítěte tajit, když předem nevíš, jak se bude dítě vyvíjet. Tajit diagnózu je nesmysl, absolutní. Nemám zkušenost s lehkou symptomatikou u dětí s PAS, pouze se středně těžkou až těžkou bez ohledu na vysokofunkční či níkofunkční autismus. I těžký Asperger, který je v pubertě agresivní, dokáže zkomplikovat rodině život natolik, že už je naprosto jedno, zda má normální intelekt.