Sofinka s Autismem 3 roky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
28661
8.12.23 22:29
@krecik.dzungarsky píše:
Pokud je dítě diagnostikované a situace závažná, jde požádat o pomoc pojišťovnu. Nám zprostředkovali náhradu za nesmluvního lékaře během týdne.
Mimo jiné jsou tu lékaři, kteří přijímají nepřetržitě. V Praze vím minimálně o jedné lékařce. Nemám s ní osobní zkušenost. Měla jsem na ni kladné reference od jejího kolegy z oboru. Jméno veřejně psát nebudu.Příspěvek upraven 08.12.23 v 22:02

Tak mi ji prosím napiš do SZ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
8.12.23 22:35
@Kikuska1994 píše:
Dobrý den. Prosím dobré lidi zde o podporu a případný příspěvek pro Sofinku s Autismem na část terapií a diagnostické vyšetření v Praze. Terapie ji pomohou k lepšímu začlenění se do života. Všem co budou ochotni poskytnout malý příspěvek moc předem děkuji.
https://www.donio.cz/pribeh/15836Příspěvek upraven 08.12.23 v 21:13

Holčička je krásná, mrzí mě, že má takové potíže.
Všechny uvedené terapie mají děti v naší speciálce pravidelně zdarma(školka i škola). Platí si a zařizují sami, když chtějí nějaký extra přístup, třeba ABA.

Mít druhé dítě mi přijde zcela v pořádku. Nicméně vybírat na něco, co je v částce jedné výplaty, už úplně ne. Taková by měla být rezerva u každé rodiny. Vybírat by se mělo na něco, co je z běžných výplat nedosažitelné nebo těžce/hůře dosažitelné.
K diskuzím tohoto typu mám postoj takový, že by tu neměly vůbec být. Ať si to straší na Doniu. Dřív to bylo mazáno, dnešní admini mají jiný názor. Ok. Ale je zcela v pořádku, že se diskuze rozvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rebelja Rebelkovatá
8.12.23 22:45
@xxprincesscz píše:
Upřímně moc nechápu pořizování si dalšího dítěte když to se Sofinkou sotva zvládáte. Ještě se vlastně přiznate k tomu, že na ni nemáte čas. Píšete, že se bojíte jak by to zvládla sama, ale má snad vás, ne? Proč by na to ve třech letech měla být sama? Asi špatně volena slova.
@terien píše:
To je úplně bez komentáře :roll: rodiče neví, jak s ní pracovat, nemají peníze na terapie, v podstatě si s ní neví rady, tak si pořídí další dítě. Však co, lidi na Doniu zatáhnou terapie, ať máme klid a čas :zed:

A tohle já zase chápu. Taky bych nechtěla obětovat život nemocnému dítěti a nemít kvůli tomu už žádné zdravé, ktere snad bude mít jednou vlastní děti. Pořídila bych si další dítě i za cenu, že to nemocné bude upozadeno.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
8.12.23 22:48

Nebylo v úvodním prispeclu zde krom PAS zmínka o ment. retardaci? Na Dino je zase zmínka o ADHD.

• Citovat
  • Upravit
1402
8.12.23 22:52
@Rebelja Rebelkovatá píše:
A tohle já zase chápu. Taky bych nechtěla obětovat život nemocnému dítěti a nemít kvůli tomu už žádné zdravé, ktere snad bude mít jednou vlastní děti. Pořídila bych si další dítě i za cenu, že to nemocné bude upozadeno.

No tak tohle je už úplně strop. :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Pokud tu paní píše o tom, že může mít plnohodnotný život (neznáme diagnózu, možná fakt muze), tak upozadit takové dítě je už mega hnus. Stačí, že teď už nemají pořádně čas se dceři věnovat, a to má sourozence jen dva měsíce. Se jděte léčit s takovýma vyplodama. Neřeknu kdyby dítě bylo ležák nebo mělo nějakou úplnou retardaci apod., ale tohle… takový názory jsou snad na socialku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
8.12.23 22:56
@kocourGarfield píše:
Nebylo v úvodním prispeclu zde krom PAS zmínka o ment. retardaci? Na Dino je zase zmínka o ADHD.

Taky jsem si všimla, ale už jsem nechtěla rypat do už tak vypjaté diskuze. Ono už by asi bylo lepší to neřešit, ty sbírky na Doniu jsou pro mě osobně poslední dobou čím dál víc podezřelý, divně psaný,…jak kdyby to tam nikdo nekontroloval nebo nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rebelja Rebelkovatá
8.12.23 23:01
@xxprincesscz píše:
No tak tohle je už úplně strop. :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Pokud tu paní píše o tom, že může mít plnohodnotný život (neznáme diagnózu, možná fakt muze), tak upozadit takové dítě je už mega hnus. Stačí, že teď už nemají pořádně čas se dceři věnovat, a to má sourozence jen dva měsíce. Se jděte léčit s takovýma vyplodama. Neřeknu kdyby dítě bylo ležák nebo mělo nějakou úplnou retardaci apod., ale tohle… takový názory jsou snad na socialku.

Tak na mě zavolej socialku ty tuldo. Člověk je tu i sám pro sebe a biologický vzato pro pokračování rodu. O tom že holčička může mít normální život se možná paní snaží urputně přesvědčit, ale třeba ví… Třeba ne… Každopádně je to nejisté. Vzdát se Šance na zdravé dítě, abych všechno obětovala někomu s nejistotu budoucnosti? Já teda kdybych měla první dítě postižené, tak mám další určitě. I kdybych to první mela třeba dát do ústavu. Za tohle nemá právo nikdo nikoho soudit.

• Citovat
  • Upravit
2923
8.12.23 23:14

Já nevím, paní poprosila o pomoc, ne o blbý komentáře. Kdo jste, abyste určovaly, kdo a za jakých okolností si může pořídit další dítě. Jdu :poblion:. Když nechci, nepřispívám, nekomentuju.
Já vždycky, když něco takovyho čtu, jdu se podívat na svoje děti a v duchu si říkám, jo zlobí, jsou na presdrzku, ale jsou zdravý. Strašně by mě zajímalo, jestli byste něco takovyho řekly třeba kamarádce nebo sestře. Hnus tady někdy, fakt že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rebelja Rebelkovatá
8.12.23 23:19
@Netopýr1 píše:
Já nevím, paní poprosila o pomoc, ne o blbý komentáře. Kdo jste, abyste určovaly, kdo a za jakých okolností si může pořídit další dítě. Jdu :poblion:. Když nechci, nepřispívám, nekomentuju.
Já vždycky, když něco takovyho čtu, jdu se podívat na svoje děti a v duchu si říkám, jo zlobí, jsou na presdrzku, ale jsou zdravý. Strašně by mě zajímalo, jestli byste něco takovyho řekly třeba kamarádce nebo sestře. Hnus tady někdy, fakt že jo.

Brala bych to s rezervou. Proč sis dělala dítě, je tu celkem častá otázka v různých situacích, stejně jako moudré rady, kdy pisatelky posílají někoho na potrat a to nikoliv že zdravotních důvodů.

• Citovat
  • Upravit
1402
8.12.23 23:20
Tak na mě zavolej socialku ty tuldo. Člověk je tu i sám pro sebe a biologický vzato pro pokračování rodu. O tom že holčička může mít normální život se možná paní snaží urputně přesvědčit, ale třeba ví… Třeba ne… Každopádně je to nejisté. Vzdát se Šance na zdravé dítě, abych všechno obětovala někomu s nejistotu budoucnosti? Já teda kdybych měla první dítě postižené, tak mám další určitě. I kdybych to první mela třeba dát do ústavu. Za tohle nemá právo nikdo nikoho soudit.

Jak všechno obětovala? Paní není ani 3o a dceři jsou 3 roky. Chápete to? I lidi se zdravým dítětem si takhle brzo po sobě děti neudělají, že by to pro ně bylo třeba finančně, fyzicky nebo psychicky moc náročné. Pokud má dítě s problémy bez diagnózy, tak se snad nejdřív snažím všechno vyřídit, všechno vybehat, popripade zacnu s lecbou a cekam na vysledky, a až pak budu přemýšlet, zda druhé dítě zvládnu. Vaše myšlení je pro mě absolutně nepochopitelné, zpatecnicke až je mi normálně blivno. Za tohle Vas osobo klidně soudit budu. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rebelja Rebelkovatá
8.12.23 23:28
@xxprincesscz píše:
Jak všechno obětovala? Paní není ani 3o a dceři jsou 3 roky. Chápete to? I lidi se zdravým dítětem si takhle brzo po sobě děti neudělají, že by to pro ně bylo třeba finančně, fyzicky nebo psychicky moc náročné. Pokud má dítě s problémy bez diagnózy, tak se snad nejdřív snažím všechno vyřídit, všechno vybehat, popripade zacnu s lecbou a cekam na vysledky, a až pak budu přemýšlet, zda druhé dítě zvládnu. Vaše myšlení je pro mě absolutně nepochopitelné, zpatecnicke až je mi normálně blivno. Za tohle Vas osobo klidně soudit budu. :poblion:

A mě to osobou je úplně jedno :mrgreen:
A 3 roky mezi detma jsou úplně běžný rozestupy, klidně i dva a je to kazdy ho věc. Někdo má děti i méně jak po roce.

• Citovat
  • Upravit
44181
9.12.23 06:00
@kocourGarfield píše:

Nějakých 70 - 80 procent autistů má nějakým způsobem poškozený intelekt. Vysokofunkční jsou v menšině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
9.12.23 06:03
A mě to osobou je úplně jedno :mrgreen:
A 3 roky mezi detma jsou úplně běžný rozestupy, klidně i dva a je to kazdy ho věc. Někdo má děti i méně jak po roce.

Ok. Ale taky nemají ani blbých 30 000 k pořízení nějaké nenadálé věci pro dítě? Děti běžně nosí brýle, rovnátka, jezdí na lyžáky a mnoho dalších výdajů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
9.12.23 06:15
@xxprincesscz píše:
Jak všechno obětovala? Paní není ani 3o a dceři jsou 3 roky. Chápete to? I lidi se zdravým dítětem si takhle brzo po sobě děti neudělají, že by to pro ně bylo třeba finančně, fyzicky nebo psychicky moc náročné. Pokud má dítě s problémy bez diagnózy, tak se snad nejdřív snažím všechno vyřídit, všechno vybehat, popripade zacnu s lecbou a cekam na vysledky, a až pak budu přemýšlet, zda druhé dítě zvládnu. Vaše myšlení je pro mě absolutně nepochopitelné, zpatecnicke až je mi normálně blivno. Za tohle Vas osobo klidně soudit budu. :poblion:

Znám takové děti z praxe. Pokud je MR, jsou jen omezené možnosti posunu. Samostatně nebudou žít nikdy, až na výjimky v nějaké formě chráněného bydlení. Chápu, že chtěli druhé dítě. I pro to „nemocné“ je takový zdravý sourozenec přínos. Znám i rodinu, která už se pro druhé dítě nerozhodla. Hlavně maminka se bála, kdyby se s ní něco stalo(nebo by jen musela během těhotenství ležet), kdo by se o to první postaral. Ať rodina dělá cokoliv, pro to dítě to úplně OK není, vyrůstá jak princátko a veškerá pozornost je upřena na něj, kdežto děti se sourozenci se o ni zdravě dělí.

U nás mají děti tyto základní terapie zdarma. Navíc téměř jistě má holčička příspěvek na péči. Takže se pozastavuji hlavně nad tím, že vybírají částku, která by měla být normální rezervou každé rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15052
9.12.23 06:48

Snad bude druhé dítě v pořádku, jinak není k tomu co dodat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí