Sofinka s Autismem 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
9.12.23 13:39
@Margery píše:
A i kdyby tě lékaři opakovaně ubezpečovali, že to bude dobré? Že má na spoustu věcí čas? Tohle jsme slyšeli nesčetněkrát, že „bude dobrá“. A i naopak, že to děcko nezvládne normální školu a má MR. V tomto věku to prostě nemá takovou váhu a jakákoliv prognóza může být mylná.

A vás lékaři v dnešní době opakovaně ujišťovali, že vše bude v pořádku? A najednou není až takhle?
Nebo řekli, že má stále čas?

Mám tedy dítě s jinou dg a že to bude ok mi neřekl nikdo. Max se řešilo, že na danou věc ma stále ještě čas, je v širší normě, atd… Ale že by mi dnes v době brzké dg někdo tvrdil ( z odborníků), že to bude na beton ok jsem naštěstí nezažila.

Hele ale pak si další dítě pořizuji s rizikem, že to prostě dobrý nebude. Že to může být něco a taky nic. A musím zvážit rizika, které jsme jako rodina zvládnout.
I když samozřejmě chápu, že rozsah těžko ve 2 letech víš 100pr.
A chápu, že rodiny s postiženými dětmi si pořizují i mladší děti.
Jen proste ty věty v té výzvě byly divně napsané. To je celé. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
43031
11.12.23 18:48
@kocourGarfield píše:
Ne, ale pokud mám napsat výzvu na sbírku, tak můžu oslovit někoho, kdo to umí psát. To se dá i na internetu za minimální poplatek, atd… Ne, fakt chápu, že to píšou normální lidi, právě proto. Ty peníze chceš vybrat, ne řešit milion ptákoviny okolo toho. A pokud vím, že nejsem žádný spisovatel, tak to řeším.
Já si taky doma nebudu opravovat auto a zajistím servis, když poznám tak značku a barvu.
Pak se nemůžu divit, že se někdo diví, v diskuzi která je veřejná ( ono ty peníze vyberou o to se nebojím).Příspěvek upraven 09.12.23 v 09:43

takovej člověk sám nerozpozná, že jeho výplod nemá hlavu a patu
samozřejmě by bylo lepší si na to někoho vzít, já neříkám, že to udělali jediným možným způsobem, já jen popisuji, že si umím představit, jak to dílo asi vzniklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
11.12.23 18:54
@1Pears1 píše:
Ono v první řadě tady nemají takové diskuze co dělat. Schválilo je Donio, ať si straší tam :nevim:
Přijde mi ze strany zakladatelky dost zoufalé dělat si reklamu ještě tady. K vůli usmolené tabulkové výplatě :zed:
Dřív to admini mazali, dnes mají jiný názor asi z hlediska sledovanosti webu.
Ač s Tebou v podstatě souhlasím, posílat ženské péct a uklízet je diskuzní faul. Od toho ty diskuze jsou, aby se jich uživatelky účastnily.
Dávno tady měla být jasná pravidla ohledně diskuzí s odkazem na sbírky.

souhlas s odkazy na donio atp.

diskutovat se má ale empaticky, neuznávám názor, že na internetu musí člověk očekávat, že se k němu budou lidi chovat hrubě a necitlivě, stejně tak, jako to neočekává nikdo v reálném životě a proč by taky měl. protože alespoň se pokusit napodobit empatii patří ke společenským normám.

Když mě berlař požádá o místo k sednutím nepustím se s ním do diskuse, že kdyby neměl nadváhu, nemusel si ta kolena zhuntovat, tudíž si za to může sám a tudíž si má trhnout. Případně ho předtím nevyslechnu jako FBI, zda byl u lékaře a kolikrát, zda nezanedbal RHB a zda už něco konečně zhubnul. Pustím ho, nebo řeknu že nemohu, protože jsem (např.) těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
11.12.23 19:12
@Pudloslava píše:
souhlas s odkazy na donio atp.

diskutovat se má ale empaticky, neuznávám názor, že na internetu musí člověk očekávat, že se k němu budou lidi chovat hrubě a necitlivě, stejně tak, jako to neočekává nikdo v reálném životě a proč by taky měl. protože alespoň se pokusit napodobit empatii patří ke společenským normám.

Když mě berlař požádá o místo k sednutím nepustím se s ním do diskuse, že kdyby neměl nadváhu, nemusel si ta kolena zhuntovat, tudíž si za to může sám a tudíž si má trhnout. Případně ho předtím nevyslechnu jako FBI, zda byl u lékaře a kolikrát, zda nezanedbal RHB a zda už něco konečně zhubnul. Pustím ho, nebo řeknu že nemohu, protože jsem (např.) těhotná.

I v reálným životě najdeš lidi, kteří si nevidí do pusy a řeknou co zrovna na jazyku bez empatie. Mam 2 děti se stejnou diagnózou a řeči proč jako jsme si je dělali tak u sebe a milion výchovných rad a naprosto zaručených pravd od naprosto neznámých lidí ( klidně na ulici ) jsem si za těch let vyslechla mraky. Člověk se musí naučit být splachovací. :kytka: Nejhorší je srážka s "blbcem:. :kytka:

Není to tak dlouho, co na mě řval v MHD nějaký chlap, že jsem mu dle něj pozdě poradila trasu ( nebyla jsem místní, znala jsem pouze svoji trasu MHD, nepamatoval jsem si všechny stanice ) a on na mě začal řvát, že snad umím číst, atd… No, jsem vycvičená ;)

Příspěvek upraven 11.12.23 v 20:10

• Citovat
  • Upravit
43031
11.12.23 19:26
@kocourGarfield píše:
I v reálným životě najdeš lidi, kteří si nevidí do pusy a řeknou co zrovna na jazyku bez empatie. Mam 2 děti se stejnou diagnózou a řeči proč jako jsme si je dělali tak u sebe a milion výchovných rad a naprosto zaručených pravd od naprosto neznámých lidí ( klidně na ulici ) jsem si za těch let vyslechla mraky. Člověk se musí naučit být splachovací. :kytka: Nejhorší je srážka s "blbcem:. :kytka:Není to tak dlouho, co na mě řval v MHD nějaký chlap, že jsem mu dle něj pozdě poradila trasu ( nebyla jsem místní, znala jsem pouze svoji trasu MHD, nepamatoval jsem si všechny stanice ) a on na mě začal řvát, že snad umím číst, atd… No, jsem vycvičená ;)

to poslední je hustá storka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+