Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@hulala píše:
@Kikuska1994 a jaký. A typ autismu? Nevím zda jsem to nepřehledla. proroze to je docela zásadní, s určitými diagnozami totiž normální život opravdu mít nebude.
No podle toho popisu v příběhu to lehká porucha nebude.
Nemůže vám někdo pomocí přepsat tu žádost do nějakého lepšího příběhu? Chápu, že se někdo nerodí jako spisovatel, ale většinou pokud se příběh napíše „dobře“, je větší šance na vybraní částky ![]()
@Zmatka píše:
Internet je zlej, hlavne si z toho nic nedelejTyhle vykriky jsou stejne od lidi, kteri jsou dusevni mrzaci a tady si jen ventiluji psychickou bolest a uzkosti. Vzdyt to znas. Ani se nenamahej na ne reagovat. Vetsina normalnich lidi s tebou a holcickou souciti a nebo posle penize na jeji terapii. Ja moc dobre vim, ze ani nezadate celou castku, ty terapie a pece jsou mnohem drazsi.Nemas povinnost nikomu zduvodnovat, jaky ma holcicka typ autismu nebo si vycitat, ze kvuli drahym terapiim (ktere by mel platit stat) si nemuzete poridit druhe dite. Preji vam krasne pohodove Vanoce, snad prispeje co nejvice lidi, kdyz bude smutno, napis SZ.
Já teda žádný duševní mrzák nejsem, paní jsem pár kaček poslala. Nicméně to nemění nic na tom, že myšlení udělat si děti za každou cenu teď hned je špatně. Ani se mi vlastně nelíbí styl komunikace. Než příspěvek upravila, psala něco o tom, abychom Sofince tímhle udělali vánoční dárek. Tak nějak si myslím, že vánoční dárek je to spíše pro její rodiče a jejich peněženku. Pokud nenapíše jaký druh autismu má, tak je blbý psát něco o plnohodnotnem životě. Spíš to chce někdy a o to víc pokud nejsem finančně připravena a nevim co bude mit dite za diagnózu, myslet mozkem a ne vaginou.
Dělat si druhé dítě na úkor prvního jen pro svoji potřebu mít aspoň jedno dítě normální, mi teda přijde mimo. Už jedna taková rodinka na Doniu je. Nevím přesně kolik mají děti, ale ani druhé dítě není,,normalni".
@Zmatka píše:
Internet je zlej, hlavne si z toho nic nedelejTyhle vykriky jsou stejne od lidi, kteri jsou dusevni mrzaci a tady si jen ventiluji psychickou bolest a uzkosti. Vzdyt to znas. Ani se nenamahej na ne reagovat. Vetsina normalnich lidi s tebou a holcickou souciti a nebo posle penize na jeji terapii. Ja moc dobre vim, ze ani nezadate celou castku, ty terapie a pece jsou mnohem drazsi.Nemas povinnost nikomu zduvodnovat, jaky ma holcicka typ autismu nebo si vycitat, ze kvuli drahym terapiim (ktere by mel platit stat) si nemuzete poridit druhe dite. Preji vam krasne pohodove Vanoce, snad prispeje co nejvice lidi, kdyz bude smutno, napis SZ.
Konkrétně v této diskuzi, žádné „duševní mrzáctví" fakt nevidím. A není třeba urážet lidi. Děvčátko má 3 roky. Je teprve na začátku. Kolik takových sbírek bude muset klapnout.
@Zmatka píše:
Tak to je hodně přes čáru to tvé vyjadřování. Jací duševní mrzáci? Když někdo založí sbírku, ještě takhle lajdacky napsanou a k tomu diskusi, tak je to snad od toho, aby si ostatní mohli ujasnit, co v textu chybí a pak se případně rozhodnout.
Opravdu psát, že dítě bude mít normální život, když dostane 30 tisíc na terapie je velmi troufalé,
Dělat si druhé dítě, když přesně nevíš, co má první za diagnózu a zda neprivedeš na svět další, stejně postižené dítě, je nerozumnė.
Nazývat duševním mrzakem někoho, o kom vůbec nic nevíš, je od tebe značně troufalé a hodně přes čáru. Udělala jsi si tím tady jasnou vizitku.
@xxprincesscz píše:
Já teda žádný duševní mrzák nejsem, paní jsem pár kaček poslala. Nicméně to nemění nic na tom, že myšlení udělat si děti za každou cenu teď hned je špatně. Ani se mi vlastně nelíbí styl komunikace. Než příspěvek upravila, psala něco o tom, abychom Sofince tímhle udělali vánoční dárek. Tak nějak si myslím, že vánoční dárek je to spíše pro její rodiče a jejich peněženku. Pokud nenapíše jaký druh autismu má, tak je blbý psát něco o plnohodnotnem životě. Spíš to chce někdy a o to víc pokud nejsem finančně připravena a nevim co bude mit dite za diagnózu, myslet mozkem a ne vaginou.
Dělat si druhé dítě na úkor prvního jen pro svoji potřebu mít aspoň jedno dítě normální, mi teda přijde mimo. Už jedna taková rodinka na Doniu je. Nevím přesně kolik mají děti, ale ani druhé dítě není,,normalni".
Nechci si sobě udělat hezké Vánoce, jde to na terapie a zadruhé se vybraná částka na donio dokládá účtenkami. Nemám druhé dítě jen pro pocit aby bylo jedno normální. Otěhotněla jsem když se diagnoza nevěděla a vsichni říkali, že je to v pořádku má atypický autismus.
@Kikuska1994 píše:
Zdravím všechny dobré duše co se najdou. Pojďte společne pomoct malé 3 leté holčičce, která má Autismus a psychomotorickou retardaci, aby měla šanci na co nejvíce normální život. Holčičkaje malá bojovnice už od narození, protože se narodila se srdeční vadou s kterou bojuje do teď. I 100kč od každého udělá hodně. Dejte ji ten nejkrásnější Vánoční dárek a to šanci na lehčí život. Peníze půjdou na část terapii na půl roku na které musí dochazet. Pak se bude vidět co dál. Zda bude muset podstoupit další nebo ne. https://www.donio.cz/detsky-autismusPříspěvek upraven 08.12.23 v 15:21
Mrzí mě, co vás potkalo. Mám doma puberťačku s těžkou formou Aspergerova syndromu a přidruženým problémovým chováním. Přestože nemá zasažený intelekt ani řečové schopnosti, další dítě jsme se rozhodli nemít. Manžel podstoupil s odstupem mnoha let vasektomii. Naše dcera je ten typ autisty, který jde s agresí ven. Všechno odstartovala prepuberta a následně také puberta. Je agresivní natolik, že je nebezpečná především svému okolí. Na zdraví i životech. V dohledné době ji čeká hospitalizace.
Co se týče financí, nebereme si od států ani korunu, i když vím, že nárok máme. Platíme jí odborníky i mimo veřejné zdravotnictví.
Také se přikláním k názoru, že nebylo vhodné mít další dítě. Vůbec netušíš, co vás v budoucnu s dcerou čeká. Autismus vystupuje napovrch v celé své síle mezi šestým až dvanáctým rokem a věkem se bohužel zhoršuje. Moje dcera má průměrný intelekt, mluví běžně. Prognóza je snad taková, že by mělo agresivní chování po pubertě slábnout, přesto jsem přesvědčená o tom, že dcera nebude schopná v dospělosti fungovat bez pomoci.
Vaše dcera je mentálně retardovaná, samostatná nebude nikdy. Nemáte dostatek financí a druhé dítě bude vedle postiženého celý život trpět. Doufám, že na něj nepřenesete břemeno péče, až nebude mít na péči o dospělou dceru sílu.
@Monchichik píše:
Placené lékařské vyšetření? Za nějaká vyšetření se platí?
Ano, drtivou většinu potřebných terapií pojišťovny nehradí. Neproplácí ani diagnostiky.
Autisté pro ně nejsou lukrativní. Vůči medikamentózní léčbě bývají často rezistentní.
Měla jsem dceru u nesmluvní psychiatričky, tehdy bylo téměř nemožné někoho sehnat.
Jen jsme neměli potíže jako zakladatelka.
@xxprincesscz to je teda drsný komentář k někomu, kdo má postižené dítě. Víš jaká to je změť pocitů, ty emoce jsou obrovské. Je to nepřenositelná zkušenost. A ano, možná člověk v tomto neuvažuje reálně. Já mít postižené první, tak mám další děti určitě a není to pro nějaké moje uspokojení, je to naprosto přirozené a lidské. A upřímně pro to postižené jediné dobře, že bude mít sourozence ( a ne neznamená to, že se o něj bude muset v budoucnu starat).
@xxprincesscz píše:
Souhlasím.
@Monchichik píše:
Placené lékařské vyšetření? Za nějaká vyšetření se platí?
Ano, například Nautis v Praze
@fleret ale chápeš, že obrat " potřebuje terapie, protože máme další dítě a nemáme na ní tolik času " je obrat nevhdone zvolený ve chvíli, kdy žádáš o peníze? Navíc tu terapii by ji snad zajistili i bez druhého dítěte ne?
Příspěvek upraven 08.12.23 v 17:00
@fleret vidíš a podle mého je to nerozumné, když nemá první dítě oddiagnostikované, mít hned druhé. Taky může mít dvě postižené děti, může to být genetická mutace, co přenášejí. Zvládnou péči o dvě postižené děti?
To bych řešila v rámci té směsice pocitů.
@krecik.dzungarsky Terapie jsem si myslela, že neproplácí…psychiatři taky vím, že jsou i nesmluvní…ale netušila jsem, že se platí vyšetření…a diagnostika se taky platí? no to zírám…