Sofinka s Autismem 3 roky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tajemnadama
9.12.23 07:01
@Rebelja Rebelkovatá píše:
Tak na mě zavolej socialku ty tuldo. Člověk je tu i sám pro sebe a biologický vzato pro pokračování rodu. O tom že holčička může mít normální život se možná paní snaží urputně přesvědčit, ale třeba ví… Třeba ne… Každopádně je to nejisté. Vzdát se Šance na zdravé dítě, abych všechno obětovala někomu s nejistotu budoucnosti? Já teda kdybych měla první dítě postižené, tak mám další určitě. I kdybych to první mela třeba dát do ústavu. Za tohle nemá právo nikdo nikoho soudit.

Pokračování rodu? Rodu postizenych deti které jsou pro svět a populaci pritezi? :lol: Co když i to druhý decko bude retardovany? :think: Upichne si i třetí?

• Citovat
  • Upravit
34473
9.12.23 07:28
@Rebelja Rebelkovatá píše:
A tohle já zase chápu. Taky bych nechtěla obětovat život nemocnému dítěti a nemít kvůli tomu už žádné zdravé, ktere snad bude mít jednou vlastní děti. Pořídila bych si další dítě i za cenu, že to nemocné bude upozadeno.

Ale ona neví, jestli je druhé dítě zdravé. Jsou mu dva měsíce, v roce a půl může být tam, kde je s první dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.23 07:36

Já jsem v té situaci kdy mám první dítě, nejdřív to s ním vypadalo blbě, teď je mu rok a vypadá že snad ok, ale vzhledem k nestandardnimu vývoji v prvních měsících a tomu že u tak malých se toho ještě spousta nepozná to není jisté. Bohužel se mi první podařilo až ve vyšším věku, takže druhé bylo v plánu čím dřív tím líp. No, vzdali jsme to. Nevím co mě s tím prvním ještě čeká a jestli bych to zvládla. Kdyby se stalo ze s druhým to bude stejne jako s prvním, tak bych to asi určitě zvládla velice špatně. Nemam žádnou širší rodinu, manžel vydělává, takže by to bylo v každém případě na mě. Kdybych byla mladší, počkala bych pár let jak se to vyvine a pak do toho asi šla až bude jasné jak to s prvním bude. Takhle těch pár let nemám. Jinak naprosto chápu že tříleté dítě s autismem a dvouměsíční mimino je v tuhle chvíli dost šílená situace.

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
9.12.23 07:38

Já hluboce lituju každé rodiny, kde se narodí autistické dítě a speciálně na Doniu ráda přispěju. Asi se nedivim, že si někdo pořídí druhé dítě, ale musí si být rodiče vědomi rizika, že i druhé dítě bude mít stejné postižení. Tady je to takový klasický emimino přístup,– udělám si druhé dítě, na které evidentně nemám a ještě v situaci, kdy moje první dítě má zjevně nějakou mentální poruchu, která není plně zdiagnostikovaná.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
9.12.23 07:52
@1Pears1 píše:
Nějakých 70 - 80 procent autistů má nějakým způsobem poškozený intelekt. Vysokofunkční jsou v menšině.

Ok, ale mně šlo o to že tam původně bylo MR + PAS, na to většina lidí reagovala ( na úplný ok život a proto terapie teď). Pak to bylo smazáno a na DIN. U je už " pouze" PAS + ADHD ( o kterém tady zase nebyla ani zmínka).
V kombinaci s celým příspěvkem to působí zvláštně… nebo pro mě ne věrohodně… Proto jsem i psala s dalšími větami, které na dárce nemusí působit pozitivně, ať to nechají někým přepsat. Ona každá věta se dá napsat různě, něco vypíchnout, atd… A pokud s tím člověk nemá zkušenost, tak i dobře míněná věc, může nadělat lehce škodu. :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
9.12.23 07:56
@Netopýr1 píše:
Já nevím, paní poprosila o pomoc, ne o blbý komentáře. Kdo jste, abyste určovaly, kdo a za jakých okolností si může pořídit další dítě. Jdu :poblion:. Když nechci, nepřispívám, nekomentuju.
Já vždycky, když něco takovyho čtu, jdu se podívat na svoje děti a v duchu si říkám, jo zlobí, jsou na presdrzku, ale jsou zdravý. Strašně by mě zajímalo, jestli byste něco takovyho řekly třeba kamarádce nebo sestře. Hnus tady někdy, fakt že jo.

Bud v klidu. Jsou lidi, kteří by ti to vypálili i přímo. Bez pardonu.

• Citovat
  • Upravit
24992
9.12.23 07:59

@Kikuska1994 nikde jsem se nedocetla které terapie a vyšetření z toho budou placeny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
9.12.23 08:03
@1Pears1 píše:
Ok. Ale taky nemají ani blbých 30 000 k pořízení nějaké nenadálé věci pro dítě? Děti běžně nosí brýle, rovnátka, jezdí na lyžáky a mnoho dalších výdajů.

A to se ty rodiny musí vydat ze všech peněz co mají, aby mohli žádat o pomoc? Vždyť psali, že je to část nákladů. Muze to být pomoc. Edit. na ty brýle, pomůcky atd…jsou sbírky taky.

• Citovat
  • Upravit
44183
9.12.23 08:03
@kocourGarfield píše:
Ok, ale mně šlo o to že tam původně bylo MR + PAS, na to většina lidí reagovala ( na úplný ok život a proto terapie teď). Pak to bylo smazáno a na DIN. U je už " pouze" PAS + ADHD ( o kterém tady zase nebyla ani zmínka).
V kombinaci s celým příspěvkem to působí zvláštně… nebo pro mě ne věrohodně… Proto jsem i psala s dalšími větami, které na dárce nemusí působit pozitivně, ať to nechají někým přepsat. Ona každá věta se dá napsat různě, něco vypíchnout, atd… A pokud s tím člověk nemá zkušenost, tak i dobře míněná věc, může nadělat lehce škodu. :kytka: :kytka:

Původní příspěvek jsem nečetla, ale vidím, že je upravený a z té diskuze jsem pochopila, že to zakladatelka po kartáči nechala celé upravit i na DN :mrgreen:
V bývalé práci jsem měla měla skupinku autistů. Dovedu si představit, jak se může holčička chovat a kam až se v budoucnu „posunout“. Pokroky jsou pomalé a nejisté.
Jak už jsem psala, druhé dítě plně chápu a přeji, spíš se pozastavuji nad tím, že nemají takovou směšnou částku k dispozici. I do zdravých dětí to vrazíš ani nemrkneš :P

Dvakrát za život jsem se setkala s tím, že se v jedné rodině opakovalo postižení PAS dvakrát - u sourozenců. V tomto prostředí se pohybuji cca 10 let, když vezmu v úvahu i dobu studia a praxe. Jinak je to jeden ojedinělý případ v rodině. Teď neberu v úvahu lehké Aspergery a vysokofunkční typy PAS, je jich menšina.
Nemyslím si, že riziko, že se projeví postižení i u mladšího dítěte, je velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kikuska1994
9.12.23 08:07
@debra.morgan píše:
@Kikuska1994 nikde jsem se nedocetla které terapie a vyšetření z toho budou placeny?

Nautis v Praze a terapie v Ostravě v C. T.A

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
9.12.23 08:10

@1Pears1 chápu, jenže ona třeba zvolena věta " potřebuje terapii, protože má 2 měs. sourozence a nemáme na ní tolik času ( musela bych hledat přesně znění), prostě působí divně a dá se napsat asi milionkrát jinak. To že mají min času je asi logické, když mají malé miminko. Taky kdyby tam ty částky třeba byly rozepsané, nemusí to vypadat, že nemají pomalu ani na benzín.

• Citovat
  • Upravit
9275
9.12.23 08:27
@kocourGarfield píše:
@1Pears1 chápu, jenže ona třeba zvolena věta " potřebuje terapii, protože má 2 měs. sourozence a nemáme na ní tolik času ( musela bych hledat přesně znění), prostě působí divně a dá se napsat asi milionkrát jinak. To že mají min času je asi logické, když mají malé miminko. Taky kdyby tam ty částky třeba byly rozepsané, nemusí to vypadat, že nemají pomalu ani na benzín.

Já jsem si myslela, že jim ty sbírky píše vždy někdo z toho Donia nebo jim s tím někdo pomáhá. A popřípadě upraví :oops:
Bylo to napsané opravdu nešťastně. Divím se, že to takto někdo schválil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
9.12.23 08:35
@Kikuska1994 píše:
Nautis v Praze a terapie v Ostravě v C. T.A

Pardon, ale ony také existují organizace typu Za sklem, Jdeme autistům naproti atd. Nám třeba jedna z nich nabízela pro dceru týdenní pobyt společně v mém doprovodu, který bychom měli zaplacený od nich z grantu. Když je situace vážná, pomoc jde sehnat i bezplatně. Navíc máš mladší dítě, takže máte možnosti mnohem rozsáhlejší.

• Citovat
  • Upravit
Kikuska1994
9.12.23 08:36
@kavenka píše:
Já jsem si myslela, že jim ty sbírky píše vždy někdo z toho Donia nebo jim s tím někdo pomáhá. A popřípadě upraví :oops:
Bylo to napsané opravdu nešťastně. Divím se, že to takto někdo schválil.

Nejsem spisovatel. Jen maminka nemocné holčičky a chtěla jsem ve zkratce vystihnout o kom sbírka je a na co bude vybraná částka použita. To tan vše je. Částka je na pokrytí části nákladů, než nám schváli příspěvek na malou.

• Citovat
  • Upravit
28674
9.12.23 08:41
@1Pears1 píše:
Nějakých 70 - 80 procent autistů má nějakým způsobem poškozený intelekt. Vysokofunkční jsou v menšině.

To je podle starých výzkumů. Podle nových je to daleko méně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí