Sofinka s Autismem 3 roky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Kikuska1994
8.12.23 12:42

Dobrý den. Prosím dobré lidi zde o podporu a případný příspěvek pro Sofinku s Autismem, ADHD a psychomotorickou lehkou retardací na část terapií a diagnostické vyšetření v Praze. Terapie ji pomohou k lepšímu začlenění se do života. Bude navštěvovat terapie v Krnově a Ostravě v C. T.A. Všem co budou ochotni poskytnout malý příspěvek moc předem děkuji.
 https://www.donio.cz/pribeh/15836

Příspěvek upraven 09.12.23 v 10:58

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1402
8.12.23 13:16

Upřímně moc nechápu pořizování si dalšího dítěte když to se Sofinkou sotva zvládáte. Ještě se vlastně přiznate k tomu, že na ni nemáte čas. Píšete, že se bojíte jak by to zvládla sama, ale má snad vás, ne? Proč by na to ve třech letech měla být sama? Asi špatně volena slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.12.23 13:17

Takhle holčička nikdy nebude žít normální a plnohodnotný život. To tu zas nikoho netahej za fusekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.12.23 13:23
@xxprincesscz píše:
Upřímně moc nechápu pořizování si dalšího dítěte když to se Sofinkou sotva zvládáte. Ještě se vlastně přiznate k tomu, že na ni nemáte čas. Píšete, že se bojíte jak by to zvládla sama, ale má snad vás, ne? Proč by na to ve třech letech měla být sama? Asi špatně volena slova.

To je úplně bez komentáře :roll: rodiče neví, jak s ní pracovat, nemají peníze na terapie, v podstatě si s ní neví rady, tak si pořídí další dítě. Však co, lidi na Doniu zatáhnou terapie, ať máme klid a čas :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40910
8.12.23 13:28

@Kikuska1994 musím souhlasit s holkama, věta : "Doma má ještě 2 měsíčního brášku a proto i potřebuje docházet na terapie, protože doma na ni teď nemáme tolik času, kolik by potřebovala a nevíme jak s ní pracovat. " je za mě hodně nešťastně zvolena. Úprava by byla vhodná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
8.12.23 13:30

Vám leží v žaludku, že si rodiče postiženého dítěte pořídí ještě další dítě/děti? Máte vy vůbec srdce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
8.12.23 13:32
@Keyllah píše:
@Kikuska1994 musím souhlasit s holkama, věta : "Doma má ještě 2 měsíčního brášku a proto i potřebuje docházet na terapie, protože doma na ni teď nemáme tolik času, kolik by potřebovala a nevíme jak s ní pracovat. " je za mě hodně nešťastně zvolena. Úprava by byla vhodná…

Neměli je nechat, ať si to píšou sami. Neštěstí nechodí po horách ani po moudrých vzdělaných osobách, které by uměly svůj příběh dojemně zformulovat, jak je na to publikum zvyklé. Narození postiženého dítěte z nikoho neudělá spisovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.12.23 13:32
@Pudloslava píše:
Vám leží v žaludku, že si rodiče postiženého dítěte pořídí ještě další dítě/děti? Máte vy vůbec srdce?

Mě je úplně jedno, kolik dětí si pořídí. Ať ale nebrečí, že nemají peníze a čas na to dítě, které té péče potřebuje víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24564
8.12.23 13:35
@Pudloslava píše:
Vám leží v žaludku, že si rodiče postiženého dítěte pořídí ještě další dítě/děti? Máte vy vůbec srdce?

:zed: U mě ve speciálce mají téměř všechny děti zdravého sourozence, většinou mladšího. Troufnu si říct, že to kolikrát ty rodiče drží nad vodou, aby se úplně nezbláznili. A že to rozhodnutí do toho jít je jedno z nejtěžších v jejich životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
8.12.23 13:37
@Pudloslava píše:

Tak pokud nezvládám první dítě, kterému nebyli ani 3 roky, tak je to trochu mimo. To i zdravé dítě dá zabrat. Navíc evidentně nemají ani finance mít dvě děti a z toho jedno náročnější, sbírat na doniu 30k je taky trochu mimo misu. Kdyby chtěli 300k, to fakt si člověk řekne, že to je nereálné, ale 30k? To mohla na pani na brigádu místo dělání druhého caparta. Jsem asi hnusná, ale srdce právě mám. Sofinka je tam ta, na kterou nemají čas. Te je mi líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28569
8.12.23 13:38

@Kikuska1994 moc držím palce. Chtěla jsem poradit, že terapie někdy bývají „zadarmo“, ale zrovna u vás je ta situace obecně poměrně špatná. Ať se daří a malá je spokojená :srdce:

@xxprincesscz u mého dítěte potvrdili DA v době, kdy jsem byla v šestém měsíci s druhým.

@terien a tys napsala příručku a máš patent na práci s postiženým děckem, že hodnotíš? :think: to je zas výkřik do tmy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
8.12.23 13:40
@Margery píše:
@Kikuska1994 moc držím palce. Chtěla jsem poradit, že terapie někdy bývají „zadarmo“, ale zrovna u vás je ta situace obecně poměrně špatná. Ať se daří a malá je spokojená :srdce:

@xxprincesscz u mého dítěte potvrdili DA v době, kdy jsem byla v šestém měsíci s druhým.

@terien a tys napsala příručku a máš patent na práci s postiženým děckem, že hodnotíš? :think: to je zas výkřik do tmy :roll:

Tak pokud jsem to pochopila správně, Sofinka má problémy od 18m., to paní musela vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28569
8.12.23 13:41
@xxprincesscz píše:
Tak pokud jsem to pochopila správně, Sofinka má problémy od 18m., to paní musela vědět.

Jenže je obvyklé, že lékaři a odborníci říkají, že rodiče mají čekat do tří let, že se „to může vybrat“ a to dítě bude v pohodě. Přesně v tomto znění jsem to slyšela několikrát. Navíc třeba problémy to dítě mělo, ale s postupem času se místo zlepšování prohlubují, to je taky poměrně obvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.12.23 13:43
@Margery píše:@terien a tys napsala příručku a máš patent na práci s postiženým děckem, že hodnotíš? :think: to je zas výkřik do tmy :roll:

Já jsem si přečetla ten příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28569
8.12.23 13:44
@terien píše:
Já jsem si přečetla ten příběh.

Já si to přečetla taky. Napsala to kostrbatě, ale v podstatě vystihla, o co jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí