Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucad77 píše:
Viděla jsi někdy nějaké postižené dítě alespoň z rychlíku? Dovedeš si představit, jak je to pro ty rodiče ubíjející? Nevidět žádnou lepší budoucnost? Zkus se zamyslet, proč si pořídí další děti. Promiň, ale evidentně o tom víš kulové.
Vždyť ať si jich pořídí třeba 10, pokud to zvládnou.
@xxprincesscz píše:
O to víc bych se snad snažila neotěhotnět? Kdybych nevěděla jak na tom dítě bude.
No vaše myšlení plodit děti a nemít prachy a ještě když nevíte jakou bude mít první dítě diagnózu, to je zase něco pro moje mozkové buňky.
Naše myšlení? Koho myšlení?
@Pudloslava píše:
Vám leží v žaludku, že si rodiče postiženého dítěte pořídí ještě další dítě/děti? Máte vy vůbec srdce?
Mame srdce ale i mozek. Nechapu, proc nekdo takovy kdo tu sbirku potrebuje, si dela dalsi zavazky.
Kvuli 30 000 zakladat sbirku, ze jim neni trapne. Pak lidi nemaji byt uz zhnuseni tim na co vse se poradaji sbirky…
@terien píše:
Sorry, asi každá žijeme v jiné dimenzi. Já tady opravdu nebudu nikomu tleskat za to, že se stará o své dítě.
Oprav me, jestli se mylim, ze jsi nekde mluvila o ustavu pro deti s postizenim. Ze to je udajne casto lepsi volba. Tak tihle ji neudelali. Staraji se a snazi se. Vzhledem k tomu, kolik v nasem state takova pece stoji, a ze s takovym ditetem asi na dlouha leta na zamestnani muzes zapomenout, tak i tricet tisic je vic nez dost.
A hlavne bych mela minimalne soucit s nekym, kdo zaziva neco, co ty bys rozhodne prozivat nechtela. Tak pokud nemuzes druheho v nouzi podporit, radsi nepis snad ani nic.
Každý rodič doufá, že jeho dítě je jen pozadu a dožene to. A tohle rodiče slyší i kolem sebe od lékařů, když to chtějí nějak řešit. Řešit se to začne až bude mít dítě 3 roky.
Takže mají rodiče jen čekat a nemůžou mít právo na další dítě? ![]()
Musí to být pro ně děsně těžký a to zdravé dítě jim dokáže dát sílu a energii do budoucna.
Nechcete přispět, vadí vám to, v pořádku, nikdo nikoho nenutí aby přispěl. Ale také není potřeba být hned hnusný a zlý a hned to komentovat.
Nechci přispět, nelíbí se mi to, tak jdu dál a nemusím vše hned komentovat. ![]()
A to že požádali o 30 tisíc… to by si spíše lidé měli říct, že nejsou nenažraný a že si řekli o peníze které potřebuji. Neřekli si o 500 tisíc.
Když si řeknou o malou částku, tak je problém proč si na to nevydělaji. Když si řeknou o velkou částku, tak je problém, že jsou nenažraný.
Ach jo.
V dnešní době není lehké vyjít s penězi.
Děkuji všem za podporu. Za rok je to vyšší částka za terapie, tak jsem dala částku aspoň na část, protože každa podpora se hodí. Druhé dítě jsem čekala, když malá ještě neměla diagnozu a všichni říkali, že je to normální. Děkuji tu všem za podporu a z nechápavých komentářů a podobně si nic nedělám.
@Zmatka píše:
Oprav me, jestli se mylim, ze jsi nekde mluvila o ustavu pro deti s postizenim. Ze to je udajne casto lepsi volba. Tak tihle ji neudelali. Staraji se a snazi se. Vzhledem k tomu, kolik v nasem state takova pece stoji, a ze s takovym ditetem asi na dlouha leta na zamestnani muzes zapomenout, tak i tricet tisic je vic nez dost.A hlavne bych mela minimalne soucit s nekym, kdo zaziva neco, co ty bys rozhodne prozivat nechtela. Tak pokud nemuzes druheho v nouzi podporit, radsi nepis snad ani nic.
Někdy ano, někdy je to lepší volba. Ústav ale neznamená, že se na to dítě vykašlu, to si trochu pleteš pojmy. Ústav pro postižené děti není Měděnec z Requiemu pro panenku.
@Kikuska1994 píše:
Děkuji všem za podporu. Za rok je to vyšší částka za terapie, tak jsem dala částku aspoň na část, protože každa podpora se hodí. Druhé dítě jsem čekala, když malá ještě neměla diagnozu a všichni říkali, že je to normální. Děkuji tu všem za podporu a z nechápavých komentářů a podobně si nic nedělám.
to je tvoje dite? Z uvodniho prispevku to vypadá, jak kdybys psala o nekom cizím ![]()
@terien píše:
Někdy ano, někdy je to lepší volba. Ústav ale neznamená, že se na to dítě vykašlu, to si trochu pleteš pojmy. Ústav pro postižené děti není Měděnec z Requiemu pro panenku.
To zalezi na typu zarizeni. Obecne pro autisty je tech specialnich naproste minimum a cekacky jsou silene dlouhe. I rodice mnohem vazneji postihnutych deti nemivaji moc sance. Pokud se na to ale divas ciste ekonomicky, jakykoliv ustav je vzdy ekonomicky mnohem narocnejsi nez dotovana domaci pece. A logicky vsichni vime, ze vetsine deti je lepe doma a s rodici (pokud k tomu jsou ale podminky).
Jinak nechápu, proč lidi píšou, že nikdy nebude mít plnohodnotný život. Šance je tam vždy, když se s ní začne pracovat za včas a my ji tu šanci chceme dát. za každý příspěvek budu vděčná a děkuji
Příspěvek upraven 08.12.23 v 14:43
@Zmatka píše:
To zalezi na typu zarizeni. Obecne pro autisty je tech specialnich naproste minimum a cekacky jsou silene dlouhe. I rodice mnohem vazneji postihnutych deti nemivaji moc sance. Pokud se na to ale divas ciste ekonomicky, jakykoliv ustav je vzdy ekonomicky mnohem narocnejsi nez dotovana domaci pece. A logicky vsichni vime, ze vetsine deti je lepe doma a s rodici (pokud k tomu jsou ale podminky).
Ne, nedívám se na to čistě ekonomicky. Pro mě je normální, že se rodiče starají o své děti, to je všechno. Jestli ty chceš někoho adorovat za to, že se na své dítě nevykašlal, tak prosím. Pro mě je to přirozená věc.
@Kikuska1994 píše:
Jinak nechápu, proč lidi píšou, že nikdy nebude mít plnohodnotný život. Šance je tam vždy, když se s ní začne pracovat za včas a my ji tu šanci chceme dát, kdyby každý místo urážlivých komentářů přispěl na dobrou věc i těch 50kč jim to nic neudělá a malé pomůže. za každý příspěvek budu vděčná a děkuji
Tak ji tu sanci dejte, je to vase dite, vase starost. Ty delas jak kdybys potrebovala vybrat miliony. A reci o prispeni na dobrou vec, ano prispeju ale nekde, kde to ma smysl.
@Kikuska1994 píše:
Jinak nechápu, proč lidi píšou, že nikdy nebude mít plnohodnotný život. Šance je tam vždy, když se s ní začne pracovat za včas a my ji tu šanci chceme dát, kdyby každý místo urážlivých komentářů přispěl na dobrou věc i těch 50kč jim to nic neudělá a malé pomůže. za každý příspěvek budu vděčná a děkuji
Já třeba přispívám každý měsíc na projekt, který mi dava smysl. Těžko tady můžeš někomu diktovat, kam své peníze pošle. Upřímně, svým způsobem komunikace děláš te sbírce medvědí službu.
@Keyllah píše:
@Kikuska1994 musím souhlasit s holkama, věta : "Doma má ještě 2 měsíčního brášku a proto i potřebuje docházet na terapie, protože doma na ni teď nemáme tolik času, kolik by potřebovala a nevíme jak s ní pracovat. " je za mě hodně nešťastně zvolena. Úprava by byla vhodná…
Ona ale taková je realita. Vždyť vidíš i tady jak často jsou tady matky dětí s malým věkovým odstupem úplně hotové, nezvládají a jsou protivné na děti. Proč si brzo po sobě udělá děti někdo s problémovým prvním dítětem, koho netlačí čas (1994 je předpokládám datum narození) a navíc nemá peníze už jde úplně mimo moje chápání. Jediné jak to můžou upravit je vymazat, že si hned pořídili druhé dítě.