Soud o alimenty, výživné

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
8151
14.6.13 12:29
@NIKKOL09 píše:
Jen doufám, že mi něco navýí. Ex je OSVČ, přiznává málo, nevím ted přesně kolik, bydlí opět ve svých letech u maminky. Napsal na ní i auto, aby byl opravdu chudáček.

tak bacha aby ses nedočkala snížení

• načítám...
Anonymní
14.6.13 12:31

Díky za názor, on si totiž v době kdy jsme spolu byli dítě moc přál a já jsem měla strach, že teď když ví pravdu, že má syna, že bude tlačit, aby ho mohl vidět atd. Jsem ráda, že teď zájem nemá, manželka mu možná dělá doma dusno, ale co bude časem? Proto jsem se chtěla tím prohlášením chránit, aby ho něco podobného nenapadlo. Vždyť co když bude mít za 3 roky o syna zájem, co potom budu dělat?

• Upravit
Anonymní
14.6.13 12:33
@kjhui píše:
Můžete se nějak odlišit, třeba anonymní zakladatelka 1 a anonymní 2? Začínám v tom mít chaossss

omlouvám se, jsem tady nová a nevím, jak se to tady dělá, aby bylo vše v pohodě. Snad se to naučím.

• Upravit
8151
14.6.13 12:34
@Anonymní píše:
Díky za názor, on si totiž v době kdy jsme spolu byli dítě moc přál a já jsem měla strach, že teď když ví pravdu, že má syna, že bude tlačit, aby ho mohl vidět atd. Jsem ráda, že teď zájem nemá, manželka mu možná dělá doma dusno, ale co bude časem? Proto jsem se chtěla tím prohlášením chránit, aby ho něco podobného nenapadlo. Vždyť co když bude mít za 3 roky o syna zájem, co potom budu dělat?

nic on má teď tuším půl roku (s tou lhůtou si nejsem jistá má se to nějak měnit) na to aby se u soudu přihlásil o otcovství pokud to neudělá má smolíka, otec je tvůj muž a on je dle zákona naprosto cizí chlap který nemá k tvému dítěti žádná práva ani povinnosti. Vůbec bych se s ním nebavila, není o čem

• načítám...
Anonymní
14.6.13 12:47
@anickadomnik píše:
nic on má teď tuším půl roku (s tou lhůtou si nejsem jistá má se to nějak měnit) na to aby se u soudu přihlásil o otcovství pokud to neudělá má smolíka, otec je tvůj muž a on je dle zákona naprosto cizí chlap který nemá k tvému dítěti žádná práva ani povinnosti. Vůbec bych se s ním nebavila, není o čem

Děkuju

• Upravit
NIKKOL09
14.6.13 12:54

Za otce dítěte se považuje manžel matky. To platí za situace, kdy se dítě narodilo buď za trvání manželství (byť by to bylo třeba hodinu po svatbě) nebo ve lhůtě 300 dnů po zániku manželství např. rozvodem nebo smrtí.

• Upravit
Anonymní
14.6.13 13:07
@rigousek píše:
teď už jsou to tři roky nedávno tu lhůtu měnili. Ale myslím, že se nemusíš bát a každopádně věřím že ho nenávidíš ale najednou řešit že bys ho dala do RL což chvíli trvá a chtěla po něm alimenty a tak jako pomstu mi příde nefér vůči tvému současnému manželi. Je otcem dítěti které vlastně není biologicky jeho má ho rád tebe taky…aby si pak tím vším nepřišla o to co jsi získala.

Já svého manžela miluju, jsem moc ráda, že udělal co udělal, stará se o „cizí“ dítě, nechci mu ublížit. Ale to mi chceš říct, že bude 3 roky trnout, aby si to ten bio otec nerozmyslel??? To se zblázním.

• Upravit
8151
14.6.13 13:09
@Anonymní píše:
Já svého manžela miluju, jsem moc ráda, že udělal co udělal, stará se o „cizí“ dítě, nechci mu ublížit. Ale to mi chceš říct, že bude 3 roky trnout, aby si to ten bio otec nerozmyslel??? To se zblázním.

on si to málokterý rozmyslí protože je všem jasné že jakmile se k dítěti přihlásí bude muset platit alimenty apod.

• načítám...
Anonymní
14.6.13 13:15
@anickadomnik píše:
on si to málokterý rozmyslí protože je všem jasné že jakmile se k dítěti přihlásí bude muset platit alimenty apod.

já věřím, že si to nerozmyslí, na peníze mu kašlu zvysoka. chci mít klid pro svojí rodinu a hlavně pro syna, který je náš miláček. je to sice divný pocit denně se dívat na jeho tvářičku a vidět tam biootce, ale i to se časem spraví, jenom aby neměl po něm žádné vlastnosti.

• Upravit
2642
14.6.13 13:15

Zakladatelko číslo 1 (původní téma)

Jak jsi psala o stresu před porodem, je mi líto že tohle musíš řešit místo aby ses mohla aspoň trochu radovat.

Jestli jsem to pochopila správně, tak pokud by došlo na soud, tak lze něco řešit až bude dítko na světě a stejně to půjde pomalu. Tak bych na tvém místě zkusila se teď před porodem informovat na místní sociálce o podmínkách pro nějaké dávky např. trvalé bydliště, uvedení otce do RL, časová souslednost co kdy jak - kdyby se otec uváděl zpětně až na základě soudu. A jako druhou věc, pokud si myslíš že by byla možná nějaká dohoda s otcem dítěte, oslovit sociální/občanskou poradnu nebo jestli máš nějakého známého právníka/notáře, zda by ti s tím někdo pomohl. Ať už dělat mediátora a kontaktovat dotyčného, abys ty nemusela jezdit v pokročilém stadiu těhotenství opakovaně 100km za ním a aby ses vyhnula případné agresivní reakci z jeho strany, nebo alespoň by pomohli se zněním papíru (uznal by otcovství před porodem? souhlasil by s dohodou o alimentech?) co by se mu poslal.
A pak už bych se na to až do porodu vyprdla a hodila to za hlavu. A začala se starat až pár měsíců po porodu.

Pokud tu má někdo osobní zkušenost, potvrďte prosím jestli nepíšu blbost, jestli má nějaký smysl řešit úřady a soudy skrz uvedení otce do RL a alimenty hned po porodu, nebo se může novopečená maminka v klidu radovat s miminka, a řešit to dál až za pár měsíců.

• načítám...
8151
14.6.13 13:18
@Anonymní píše:
já věřím, že si to nerozmyslí, na peníze mu kašlu zvysoka. chci mít klid pro svojí rodinu a hlavně pro syna, který je náš miláček. je to sice divný pocit denně se dívat na jeho tvářičku a vidět tam biootce, ale i to se časem spraví, jenom aby neměl po něm žádné vlastnosti.

jen mu ty peníze připomeň kdyby se chtěl přihlásit on si to pak rád rozmylí a navíc i kdyby se přihlásil tak neházej flintu do žita soud může jako otce určit jiného než biologického pokud je to v zájmu dítěte, takže je možné že i kdyby se přihlásil po letech kdy neměl zájem tak by měl smolíka, tvůj syn už prostě otce má a ten ho regulérně vychovává a mají normální vztah a nebylo by v zájmu dítěte na tom něco měnit

• načítám...
8151
14.6.13 13:26

@kjhui podle mé zkušenosti se vše řeší po porodu lhůta tam není žádná může čekat třeba dva tři roky, problém je v tom že pokud zakladtelka nemá teď dost finančních prostředků na zajištění chodu domácnosti s miminkem, bude je potřebovat co nejdříve a nebude pro ni dobré to jakkoliv odkládat. Určitě dohoda s otcem by byla ideální ale podle toho co psala zakladatelka bych řekla že není reálná

• načítám...
69235
14.6.13 13:28

Já bych do toho nešla ani za zlatý prase. Pokud on bude chtít a požene topřes soud, nebude vyhnutí, dobrovolně nikdy. Zvlášť, pokud bych měla maminku, co mi pomůže. Takový mstivý agresivní magor v životě tvém a v životě toho dítěteje horší, než chudoba. Vidím to dnes a denně, co takový mužský chorý mozek navyvádí šíleností. Když už bych ujela s takovým partnerem, co ani nevím, co má za rodinu a co se dá čekat, snažila bych se maximálně od něk distancovat a chránit dítě. Umíš si představit, že nebude jevit zájem a po pětiletech si vzpomene a bude chtít to dítě a ty mu ho budeš muset dávat? Třeba naše dítě by z toho mělo smrt, muset jít k někomu, koho nezná, ač by to byl sploditel.
A alimenty? Polovina ženských bojuje a stejně je nedostává, nebo sem tam nebo v minimální výši.

• načítám...
8151
14.6.13 13:37

@terinka4444 no ale on může po těch pěti letech klidně požádat soud o zapsání do RL a bude na tom zakladatelka stejně

• načítám...
69235
14.6.13 13:46

Jenže ta pravděpodobnost je minimální, stačí mu nastínit, co bude muset zpětně za tři roky zacvakat a většinu chlapů přejde chuť na dítě. Hele, chlapi vztah k dítěti získávají společným bydlením a staráním se, jsou jiní než my.
Nebo bude mít zakladatelka už jiný vztah, dítě bude mít citově jiného otce a biologický má smůlu, soud rozhoduje v zájmu dítěte.
Jsou tu tuny diskuzí, kde by ty ženský byly snad ochotné i platit, aby ten chlap mohl být vymazán z jejich životů a z životů jejich dětí.
Zakladatelka ani nezná jeho rodinu, co to bylo za vztah? Odešla od něj kvůli agresivitě už na začátku těhotenství, jedno dítě má a nezajímá se, najednou to bude vzor všech otců, který obohatí jejich životy i jinak, než jen nejistými alimenty? Ne, troufám si tvrdit, že ne, že se spíš může stát, že zakladatelka pozná, co je to takové malé soukromé peklíčko, a to je pravděpodobnější.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna