Soukromá nebo státní školka - změna na poslední chvíli

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
31.8.17 12:37
@czaky
@czaky píše:
@Zdendula82 me se tam nelibili ani ucitelky ani deti. Co se tyka kolektivu jsem vzdycky byla otloukanek z kteryho si ostatni delaji legraci, berou mu veci, dnes by se reklo sikana - neumela jsem se ani branit ani to nekomu rict. Co se tyka ucitelek - jednu si zive vybavuju jak nam vyhrozovala kolickem na jazyk kdyz nebudem u jidla zticha. Druha obecne platila za zlou, jak jsem po o vetsinou neusnula, tak jsem se radsi pocurala nez bych se ji dovolila jit curat (prave kvuli tomu ze uz jsem mela z nespani x prusvihu)… nasledne ze me udelala pred tridou exeplarni priklad jak jsem hrozna ze se pocuravam. Dodnes si pamatuj brisko bolavy strachy vecer pred spanim z predstavy ze se zitra zas jse do skolky… takze tak. Jinak racionalne vim, ze se skolky hodne zmenili, ze do skolky musi a i ze se nauvi spoustu novyho atd… oduvodnit si to umim, jen pocitove to holt uplne nedavam. :D :zed: :oops:

Jenže tohohle se pocitově nezlepší samoodsebe nikdy.
Jestli si dobře pamatuji, tak tvůj plat padne na soukromou školku. Co když bude malý hodně nemocný, ty budeš doma a budeš mít nižší plat. I tak to budete všechno finančně zvládat?
Soukromí školky jsou fajn, ale nesmí ro uvádět rodinu do krize.
Zkuste nejdřív státní a když to nepůjde tak pak soukromou. Tam můžeš nastoupit kdykoli během roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
31.8.17 13:39

@Svistice jo byly jsme poctive na vsech dnech otevrenych dverich co v nasich skolkach byli. Takze vsechno mam vyzjisteny, jako neni to tak tragicky… vsechny individualni otazky ohledne spani a tak byly odpovidany vstricne, ale s dovetkem chapejte jsme 2 na 28 deti… coz samozrejme chapu ;). Jak uz jsem psala vyse, do jedny z mistnich skolek jsem nedala ani prihlasku, stim ze tam fakt ne. Asi kdyby se dostal rovnou tak bych ted byla v klidu, jen jak to je ted na rychlo a uz jsem byla pripravena ze bude mit volnejsi rozjezd i jsme se o tom s nim tak bavili atd., tak me to vykolejilo. No na pani reditelce jsem vydyndala kompromis na adptaci ze tam prvni dva dny prjdem spolu na hodinku, max dve a az pak to zkusi sam… takze to pro nej to nebude takova odchylka od planu. Ted uz jen doufat ze bude mit hodnou pani ucitelku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
31.8.17 13:46

@Netopirek prave ze v tyhle skolce se plati jen to co fakt dite odchodi, takze kdyz marodi, tak se neplati zadny pausal. Ale jinak jo, uz jse se tim (i diky zdejsi obsahle diskuzi) v sobe prohrabala a zkusime statni… je fakt ze zase nebudu ve stresu s penezma a to je pro rodinou pohodu taky vyznamny plus… tak uvidime

Drzte mi palce a diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.8.17 13:53

@czaky To je dobře, že už jsi se s tím popasovala. Uvidíš, že malý bude s nějvětší pravděpodobností Ok i v té státní. A tu soukromou budeš mít jako pojistku, míst s nějvětší pravděposobností bude i během roku, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.8.17 14:07

@czaky držet palce budu. Já měla tenkrát soukromou školku za cca 5tis měsíčně a i tak se mi nesmírně ulevilo, když sla malá do státní. Ty peníze navíc byli hodně znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
31.8.17 14:35

@Svistice jj… doufam ze by bylo misto… napriklad o prazdninach nebylo ale to je snad i tim ze statni o prazdninach nefunguji… a doufam ze to nebudu muset resit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
1.9.17 08:12

@czaky To je jako z hororu. Něco takového jsem fakt nezažila a to jsem chodila do školky v 80. letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
1.9.17 17:35

@Zdendula82 podle tveho nicku tipuju ze jsme stejny rocnik ;)… njn, mama sice pak mela vystup s reditelkou, ale tehdy aspon v nasi skolce byly soudruzky ucitelky svaty :nevim:… tohle uz je dnes snad opravdu prekonany… mozna spis obcas az opacny extrem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
2.9.17 09:30

@czaky No jo, ročník 82 :) Já tedy chodila do podnikové školky, ale nevzpomínám si, že by na nás byly zlé. Já tam chodila ráda. Měla jsem tam kamarády. Spíš byl pro mě horší přechod do školy na sídlišti, protože jsem chodila do jiné školky než všichni ostatní.
Teď už je jiná doba. Aspoň tedy dcery učitelky jsou moc hodné. Pořádají i letní příměstský tábor, na který jsme dceru taky dali a moc se jí tam líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.9.17 13:24

Jsme učitelkou mateřské školky a sama za sebe mužu vřele doporučit soukromou školu. K dětem je uplně jiny přístup a jsou mnohem spokojenější. Sami rodiče k nám chodí a povídají jak jsou hrozně spokojeni že ve státních školkách se dětem tolik nevěnují. U nás nám děti říkají teto a sami chodí nám říkat jak moc nás mají rádi. Je to mnohem příjemnější. A děti se k nám vždy moc těší. Chtělo by se zeptat ve školce jestli by cena nešla trochu poupravit. Tohle je další věc k nám když příjdou rodiče že jsou v blbé finanční situaci tak se jim snažíme nějak vypomoct a i cenu školkovného poupravit. Přeji hezký zbytek dne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin