Soukromá psychoterapeutická klinika?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud hledáš pobytové sanatorium, tak pak chceš jet jako samoplátce do lázní s psychoterapeutickým programem. Dobří jsou třeba v Lipové Lázni a nebo v Priessnitzu.
Pokud se ptáš na ambulantní program a nebo stacionář, tak těch je podměrně hodně - ať už v podobě kliniky, a nebo soukromách ordiancí (ti nemají stacionář, že)
Co konkrétně hledáš a kde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A vida Kuda má i pobytové programy. Ale pokud je člověk jen úzkostnej a nebo depresivní a nemá k tomu nějaké závislostní formy chování, tak to není místo kam patří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
záleží na tom, co od toho očekáváš, jestli bych chtěla psychoterapeutické konzultace s psychologem, nebo potřebuješ i medikaci, tu ti v tom Jablonci nemůžou ordinovat, nemají tam lékaře. Já na ty stránky Jablonce taky kdysi koukala, ale moc mě to nezaujalo.
Taky záleží, s čím se léčíš a s čím potřebuješ pomoci, Bohnice jsou zrovna největší nemocnice psychiatrická v ČR, jsou i menší oddělení, např. při fakultních nemocnicích, nebo psychoterapeutická oddělení i ve větších nemocnicích. Nebo fajn je Národní ústav duševního zdraví. Mají i psychoterapeutické oddělení zaměřené na KBT.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No myslím, že ta psychiatrická oddělení při nemocnicích, tak tam člověk může být max dva měsíce. Potom už musí do té dlouhodobe, to jsou třeba Bohnice, Jihlava, Kroměříž… Ale kde hodně o to, jakej máš problém, jestli se jedná o těžkou depresí nebo třeba, jen' o vyhoření atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trápí mě úzkosti a občas deprese. Ztráta radosti z toho, co mi vždy radost dělalo. Beru cipralex už 4mesice. Asi me vytáhl z nejhoršího, ale je to jako na houpačce. Chodím normálně do práce, ale mívám stavy kdy mám pocit že už nemůžu a potřebuji nějakou pomoc. Někde si odpočinout, nabít baterky, zažehnout zase ten životní oheň ![]()
Hospitalizace typu Bohnic, Dobřan je pro mě nepředstavitelná. Ideálne něco jako to neocentrum i když to stojí ranec. Ale tam řeší závislosti. S tím nikdy problém nebyl a od té doby co mám narušenou psychiku tak se alkoholu nedotýkám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Missu86 píše:
Trápí mě úzkosti a občas deprese. Ztráta radosti z toho, co mi vždy radost dělalo. Beru cipralex už 4mesice. Asi me vytáhl z nejhoršího, ale je to jako na houpačce. Chodím normálně do práce, ale mívám stavy kdy mám pocit že už nemůžu a potřebuji nějakou pomoc. Někde si odpočinout, nabít baterky, zažehnout zase ten životní oheňHospitalizace typu Bohnic, Dobřan je pro mě nepředstavitelná. Ideálne něco jako to neocentrum i když to stojí ranec. Ale tam řeší závislosti. S tím nikdy problém nebyl a od té doby co mám narušenou psychiku tak se alkoholu nedotýkám
No zrovna Bohnice jsou za mě naprostá hrůza a tragédie, tam bych už nikdy nešla, ale můžeš zkusit třeba ten Národní ústav duševního zdraví v Klecanech u Prahy, mají tam i stacionář, nebo ty chceš přímo hospitalizaci? Nebo i ty lázně, na úzkosti a deprese ti je uhradí pojišťovna a můžeš jet do Jeseníků, Karlovy Studánky… jezdí tam kamarádi a jsou nadšení a já o tom taky uvažuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka píše:
No zrovna Bohnice jsou za mě naprostá hrůza a tragédie, tam bych už nikdy nešla, ale můžeš zkusit třeba ten Národní ústav duševního zdraví v Klecanech u Prahy, mají tam i stacionář, nebo ty chceš přímo hospitalizaci? Nebo i ty lázně, na úzkosti a deprese ti je uhradí pojišťovna a můžeš jet do Jeseníků, Karlovy Studánky… jezdí tam kamarádi a jsou nadšení a já o tom taky uvažuju.
Tak na NUDZ je docela pozitivní ohlas, ale tam tě musí napsat a doporučit psychiatr pokud vím a pak třeba x týdnů nebo měsíců čekat… až bude místo, což není to pravé. Ale kouknu na ty lázně, děkuji:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Missu86 píše:
Tak na NUDZ je docela pozitivní ohlas, ale tam tě musí napsat a doporučit psychiatr pokud vím a pak třeba x týdnů nebo měsíců čekat… až bude místo, což není to pravé. Ale kouknu na ty lázně, děkuji:-)
Já vím, že na NÚDZ se čeká, ale doporučení psychiatra musíš mít jen na hospitalizaci, na stacík se můžeš objednat sama a ty tam mají 2 pro úzkostné a depresivní poruchy.
Jinak na lázně taky musíš mít doporučení psychiatra, pak se to dává praktikovi, který to posílá reviznímu lékaři a taky to tak cca 2 měsíce trvá, než nastupuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka píše:
Já vím, že na NÚDZ se čeká, ale doporučení psychiatra musíš mít jen na hospitalizaci, na stacík se můžeš objednat sama a ty tam mají 2 pro úzkostné a depresivní poruchy.
Jinak na lázně taky musíš mít doporučení psychiatra, pak se to dává praktikovi, který to posílá reviznímu lékaři a taky to tak cca 2 měsíce trvá, než nastupuješ.
Proto se ptám na něco soukromého, aby to bylo hned a nemuselo se čekat. Klidně si to zaplatím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Missu86 píše:
Proto se ptám na něco soukromého, aby to bylo hned a nemuselo se čekat. Klidně si to zaplatím.
Jenomže já se obávám, že nic takového u nás není, kromě toho Jablonce a ten mě podle jejich stránek nezaujal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chci se zeptat jestli vůbec v ČR existuje nějaké soukromé psychoterapeuticke centrum? Nebo jsou k dispozici jen velké typu Bohnice apod.?
Našla jsem jen nějaký domek v Jablonci, ale nevím.
Neví prosím někdo o něčem?