Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No a na Dlouhé maji jen ty co byli přijaty. sem z toho jelen
![]()
Prosím vás, je tu někdo, kdo má dítě v Tedíkovi??
Dneska jsme se tam byli podívat, je to fajn. Taková komorní školička. Zkušenosti sem, prosím ![]()
@KPKristy Tak já tam dávám malou na hlídání jednou týdně, když jdu dopráce. Musím říct, že jsem spokojená a malá asi taky. Prý po mě ani nevzdychne. Jsou tam docela mladé „tety“ a obvykle tam dopoldne bývají na ten kolektiv 3-4, už jich tam bylo i 5. Při příchodu se mě pokaždé zeptají, kdy mají malou nakrmit, kdy dát spát, a tak podobně. Já jsem fakt spokojená, malá je tam taky ráda, takže za mě zatím na výbornou. Uvidíme, až tam malá bude chodit častěji nebo na delší dobu.
Ahoj, nevím, jestli ještě hledáš školku nebo už máš vybráno
, ale u nás to vyřešil/pomohl mi rozhodnout můj zaměstnavatel
. Zřídil nejen „firemní“ minimateřinku pro 5-6 dětí. („teta“ která o ně pečuje je zdravotní sestra + studovala na VŠ - fakultu zdravotně sociální)! Kdybys měla zájem, ráda ti dám kontakt. Svoje webovky ještě nemají.
@KPKristy píše:
Prosím vás, je tu někdo, kdo má dítě v Tedíkovi??
Dneska jsme se tam byli podívat, je to fajn. Taková komorní školička. Zkušenosti sem, prosím
Ahoj, náš malej chodí do Tedíka, zkušenost výborná, jen nám teď nějak zdražili školkovný
takže asi bude chodit méně.. ![]()
Soukromé školky Tedík, Slavíček a Barborka v Českých Budějovicích - Během posledního roku jsme zkoušeli několik soukromých školiček v Českých Budějovicích. Bohužel zkušenost převážně nepříznivá zatím se všemi uvedenými. Tedík - v současné době se jmenuje Lvíček pod vedením paní Konrádové - máme 2,5 letého kloučka, celkem jsme byli spokojení, i když ze začátku jsme jim musely vše zdůraznit, jako že malej potřebuje nutit pít a jíst a že si neřekne skoro ani na záchod, protože je prostě malej, to vše se nakonec naučily a vše bylo ok, ovšem naposled - opravdu naposled se vyznamenaly tím, že jsme se ráno dohodly, že si pro malého dojdu než půjdou děti spát, prostě tam bude jenom dopoledne a když jsem tam dorazila i s druhým prckem, tak mě paní vedoucí v chodbě zastavila s tím, že prý malej usnul před hodinou. Takže totální prohra. Ačkoli mě to tedy totálně zaskočilo, protože pokud někomu oznámím v jakékoli školce a kdekoli jinde, že si prostě přijdu vyzvednout své dítě v tolik a tolik, tak očekávám, že mi dítě předají a ne, že mě zastaví uprostřed chodby do školky a oznámí mi, že teď spí s významným podtextem „ne aby mě napadlo ho snad budit“.. takže jsem si tam pro něj dojela odpoledne okamžitě pro probuzení, protože jsme měli opravdu jiný program než nám naprogramovaly „tety“. Ještě bych tolerovala, kdyby mi při vyzvednutí dítěte o pár hodin později naúčtovaly jen to dohodnuté dopoledne a omluvily se, že jim to nedošlo, že mi třebas mají zavolat, že je malej ospalej, jestli si pro něj dojedu nebo jestli ho mají tedy dát spát (byla bych tam za 6 minut), ale ony si naúčtovaly 275 jako za celý den, ačkoli nakonec, když jsem si to nenechala líbit, snížily na 215, ale omluva veškerá žádná a ještě byly drzé, když jsem jim řekla, že mě to naštvalo. nakonec mě vlastně docela neslušně „vyhodily“ prý to si mám tedy hledat jinou školku, kterou jsem si už mezitím samozřejmě našla. Nakonec mě ta jejich jedna „teta“ málem přivřela do dveří jak byla v afektu vytočená.
Takže tohle vážně přehnaly a myslím si obecně, že vzhledem k tomu, že nikde neuvádějí své reference a nějaké zkušenosti, že je opravdu nemají. Ve školičce Slavíček to bylo jakž takž, ale vzhledem ke špatné technické dostupnosti - na Rudolfovské - bez možnosti parkování u objektu a v patře, do kterého se nelze dostat s kočárkem výtahem jsme to vzdali, bylo to hrozně náročné se 2 dětmi parkovat 800m odsud a pak se tam přesunovat. O školičce Barborka jsem jen slyšela od známé, že si jejich 2,5 letá holčička urazila zub a ony ani nevěděly jak se to stalo. Takže to jen tak z naší zkušenosti se soukrom. školkama v ČB.
No, my asi taky změníme školku…už jsme se byli juknout v pansofii..mají bohatý ucelený program a cena poloviční
Zdravím milé maminky. Chtěla jsem se pozastavit nad velice,,krátkým,,
příspěvkem paní,,xp,,,která tady haní jednu ze školek. Je to velice vtipné. Ale kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.Je zvláštní, že už vyzkoušela tolik školek a zatím ani jedna ji nevyhovovala.Nad tím by se chtělo zamyslet. Možná asi nebude problém ve školce, ale v té mamince.Asi je hold moooc náročná. Já to chápu, sama mám dítě, které chodí právě do té školky a jsem nadmíru spokojená. Ještě nikdy se mi nestalo, že by někdo, jak ona říká,,vyhodil,,.to je si myslím pro zasmání. Ale její názor. Prostě se mi tomu nechce věřit. Vyšli mi vždy se vším vstříct. Co se týká péče o mé dítě, naučili ho tam chodit na nočník, samostatnosti a to tam chodí zatím 3 měsíce. Já naopak tu školku 100% doporučuji. Tleskám jim a přeju hodně úspěchů a doufám, že nás spokojených maminek jen přibude.
![]()
@maminka čb píše:
Zdravím milé maminky. Chtěla jsem se pozastavit nad velice,,krátkým,,příspěvkem paní,,xp,,,která tady haní jednu ze školek. Je to velice vtipné. Ale kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.Je zvláštní, že už vyzkoušela tolik školek a zatím ani jedna ji nevyhovovala.Nad tím by se chtělo zamyslet. Možná asi nebude problém ve školce, ale v té mamince.Asi je hold moooc náročná. Já to chápu, sama mám dítě, které chodí právě do té školky a jsem nadmíru spokojená. Ještě nikdy se mi nestalo, že by někdo, jak ona říká,,vyhodil,,.to je si myslím pro zasmání. Ale její názor. Prostě se mi tomu nechce věřit. Vyšli mi vždy se vším vstříct. Co se týká péče o mé dítě, naučili ho tam chodit na nočník, samostatnosti a to tam chodí zatím 3 měsíce. Já naopak tu školku 100% doporučuji. Tleskám jim a přeju hodně úspěchů a doufám, že nás spokojených maminek jen přibude.
![]()
![]()
My jsme tam taky spokojený, o tom žádná, ale jdem jinam kvůli financím.
@andreazbudejc píše:
My jsme tam taky spokojený, o tom žádná, ale jdem jinam kvůli financím.
Jaká školka je levnější, než Tedík??
Dobrý den,
má dcera chodí do školičky Tedík. Jsem nadmíru spokojená s přístupem učitelek i programem pro děti. Radši si připlatím, když vím, že jejich služby jsou profesionální. A paní „xp“ bych doporučovala terapii! ![]()
@KPKristy píše:
Jaká školka je levnější, než Tedík??
Dětská skupina pansofie, je to v Domě umění,4.patro, na náměstí. Ještě tam nehodíme, jen jsme se tam byli kouknout.
@andreazbudejc píše:
Dětská skupina pansofie, je to v Domě umění,4.patro, na náměstí. Ještě tam nehodíme, jen jsme se tam byli kouknout.
Děkuji!
Momentálně to není aktuální, ale do budoucna se může hodit…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.