Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@boball Naopak chlap to má těžší, protože chlapi by neměli bít ženský. ![]()
Ale jako jak říkám, jsem cholerik, takže to ve mně občas fakt vře. Taky jsem ráda, že nejsem sama. ![]()
@Lively Já myslím, že kdybych byla chlap, tak by nezůstalo jen u představ, ale nejspíš bych se někde porvala v hospodě. Ne, že bych tloukla slabší. Můj muž když jsme byli mladí, říkal, ty jsi takovej malej vzteklej hajzlík, ty kdybys byla chlap, tak už sedíš v base
To jsme na tom stejně ![]()
@boball Tak to já možná taky, ale ne v hospodě, protože alkohol na mě působí tak, že jsem miloučká na všechny a všechny miluju.
Ale zamlada jsem se taky porvala na diskotéce, ale začala si jiná, pak jsme se dozvěděla, že to je „známá firma“, že si začíná pořád. Pak jsem ji tam viděla, jak někoho začala mlátit, třeba jen kvůli tomu, že se o ni v davu někdo otřel a tak, prostě magor, ta až takhle na tom nejsem teda.
A na vybití argesivity je celkem dobrej sport, já hrála basket a rvačky o míč jsem přímo milovala. Samozřejmě to znamenalo jen „drž míč a snaž se ho vyškubnout protihráčce“ ne „vraž jí jednu pěstí“, ale i tak je to takový příjemný uvolnění.
Ale každej sport je na to dobrej, protože vynaložíš tu energii. Je to sice OT, ale třeba do budoucna se to bude zakladatelce hodit, že má zaměstant kluky sportem. ![]()
@Lively na mne působí alkohol podobně, hned jsou všichni moji kamarádi, ale hrozně mi vadí, když někdo nemístně rýpe a utahuje si z lidí, nemyslím když reje jen do mne, ale třeba do někoho jiného kdo se neumí bránit. Takovým bych jich nasázela. Škoda jen, že už jsem v dáma v letech a tak by to byla asi náramná ostuda se někde poprat
A ano, máš pravdu, sport je na vybití nadbytečné energie jak dělaný.
@boball Takový taky nemám ráda, to jsou sami slaboši. Ale podobné frajírky můžeš setřít nějakou ostrou hláškou.
Oni často když zjistí, že jsou za blbce a ne za úžasné baviče, tak toho nechají. ![]()
@tiffany píše:
Jo tvým holkám se zase bude hodit, až na ně nastoupí dvakrát tak velký kluk a ony se s ním budou chtít rvát.
No nevím, když na někoho “nastoupi dvakrát tak velký kluk“, tak mi pomůže tak maximálně plášť neviditelnosti, asertivní chování určitě ne ![]()
@Sphynxik píše:
No nevím, když na někoho “nastoupi dvakrát tak velký kluk“, tak mi pomůže tak maximálně plášť neviditelnosti, asertivní chování určitě ne
Agresivní ovšem také ne ![]()
@Sphynxik píše:
No nevím, když na někoho “nastoupi dvakrát tak velký kluk“, tak mi pomůže tak maximálně plášť neviditelnosti, asertivní chování určitě ne
Tak to je fajn, že víš takhle všechno. Já bych tedy řekla, že když zkusíš to asertivní chování, máš alespoň nějakou šanci, že ho „ukecáš“, ale když zvolíš to agresivní, tak je jasný, že budeš za chvíli ko
Ale tak každý svého štěstí strůjce…
A teď z pohledu otce
… pošťuchování se, fyzické soupeření a souboj (nakonec je jedno jestli kultivovaně polštářkama za dohledu maminky nebo pěstmi o přestávce ve škole) je běžnou součástí života dětí a my dospělí s tím nic nenaděláme, leda že bychom je vychovávali v akvárku. Samozřejmě že je hloupé si vychovávat malého agresora, ale je třeba aby si dítě dovedlo hájit svoje zájmy. A mít navrch - myšleno umět se ubránit, ne ho preventivně zbušit
před mladším sourozencem je řekl bych základ.