Sourozenecký vztah

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
4.11.24 12:48
@Popokatepetla píše: Více

Máme děti 14 let od sebe. Nikdy se nepohadali a opravdu si nemyslím, že by to nebylo žádoucí nebo že by tím jejich vztah a vývoj utrpěl, naopak. Vztah sourozenců je pořád vztah jako každý jiný a hádky ho jen narušují. Kdyby se partneři denně hádali o nesmyslech, tak bych ho rozhodně nepovažovala za funkční a harmonický. Ale v některých rodinách je to běžné, jak je vidět a přijde jim to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.11.24 12:52
@terien píše: Více

14 let od sebe už jsou dva jedináčci, to nelze srovnávat se vztahem dětí, které jsou od sebe pár let. Jsem se sestrou o 8 let a taky jsme se nehádaly, a vztah nemáme v podstatě žádný ani v dospělosti. Prostě jsme vyrostly vedle sebe. A já to takhle pro své děti nechtěla a jsem moc ráda, že se hašteří kvůli kravinkám. Protože to vyváží zase jinými momenty, které nemohou děti 14 let od sebe nikdy zažít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
4.11.24 12:55

Tak jestli máš děcka 14 let od sebe, tak to potom chápu, že neznáš sourozenecké hádky. :wink: Ono by bylo totiž opravdu zvláštní, kdyby se dospělý člověk hádal se svým čtyřletým sourozencem. :wink: Načti si něco o vývojové psychologii, tohle pošťuchování totiž JE naprosto normální, než příště začneš rozdávat nějaká svá „moudra“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.11.24 12:57
@unuděná píše: Více

A děti, co se každý den štěkají zase nezažijí to, co dva jedináčci. Naše děti mají krásný vztah, bez zbytečných dohadů a takhle jsem to zase chtěla já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.11.24 12:59
@curria píše: Více

Neznám, já totiž sourozence nemám a ani nikdo v mém okolí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
:mrgreen: na tohle měl exák poměrně velmi příhodnou hlášku, která fakt platí.. :

Dětské spory neřeším do první kapky krve :mrgreen: :mrgreen:

PS : jinak brácha je jen o rok a půl mladší, byla jsem silnější a dominantnější, mydlila jsem ho, škubala mu vlasy.. jak rostl, tak mi to začal vracet… hašteření je pořád, ale máme se rádi :srdce:

Příspěvek upraven 04.11.24 v 13:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Já ti to neberu, jen nechápu, proč reaguješ na něco, co se tě absolutně netýká a o čem víš kulový :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.11.24 13:00

Právě že o tom nevím kulový. Já zas nechápu, proč na mě pořád reaguješ, když jsi diskuzi se mnou ukončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.11.24 13:02

To máš pravdu, když se dlouho hádáš s hlupákem, hádají už se hlupáci dva :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.11.24 13:04

To je hezké, že máš takovou sebereflexi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin