Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Krrysa no co nevim, co Ti na to mam napsat s tema oknama, si vymente vsechny byty at bydlite jen v nekurackem panelaku nebo se prestehujte do domecku nekde na samotu (protoze, nekde mezi lidmi by vam vadilo zase topeni, grilovani a jine, to by jsi asi ty sousedy prizabila protoze to je teprve smradek). Spolecne bydleni s desitkami jinych lidi proste nikdy neni idealni s tim se smirte. ![]()
@Neff já bydlela celej život v paneláku, te|ď v baráku a ujišťuju tě, že ani grilování, a ni žádné jiné běžné pachy vyluzované sousedy mi nijak nevadí.. když si soused v paneláku podemnou zapálí a jde mi to do okna, nebo mi někdo v mhd foukne kouř do xichtu, nebo čekám v dýmu na zeleného panáčka, ano, to mi vadí a kuřák by si ěml uvědomit, že tím obtěžuje…
@laducha Me proste nepohorsuje, ze matka kouri treba 10m od ditete nemam v zasade problem, kdyz to nefouka na nej nebo neni s tim diteme v mistnosti
jsem asi extremne tolerantni clovek ci co ![]()
Ne tak jako divejte, me taky vadi spousty veci, ale na obnoveni jsem reagovala hlavne protoze si zakladatelka stezovala, ze kuraci kouri pred domem. A pak se nabalili ostatni ze to ohrozuje to pasivni koureni zdravi. Venku to bych to proste nezakazovala a pasivni koureni jsem popsala. Ted uz se to zvrhlo v to ze by jste nejradeji ty kuraky postrilely snad a o tom ja uz se nehodlam bavit. To, ze kurak smrdi Vam vadi, ze si zakouri na ulici, doma, pred domem vlastne vsechno
bezte se normalne vyblbnout do nejakeho tematu o tehotnych kurackach tech vyzivnych temat je tu taky dost
nebo ja nevim, nemam cas to cely den komentovat.
Kazdy strujcem sveho stesti a pokud nekdo kouri je to jeho zdravi a penize. (pokud to neklepe na pradlo, nebo neohrozuje dite pasivnim kourenim
ktere jsem tu uz popisovala) To, ze obtezuje sem tam nejakym smradkem mi prijde to nejmensi. Jsou horsi veci.
@Krrysa asi zijeme v nejakych jinych svetech
me teda jeste nikdo v MHD kour do ksichtu nevydechl
@Neff taky jsem chtěla napsat, že je to neřešitelné, že každá strana má svůj pohled na věc.
Jen bych ještě dodala, že já svým nekouřením nikoho neobtěžuju ![]()
@Krrysa Me uz ta diskuze fakt nebavi
. Ja asi ziju ve meste kde vladnou jine zakony vetru proste. Nikdo nikomu nefouka do ksichtu v MHD kour. A kdyz stojim na prechodu a vidim, ze prede mnou nekdo kouri nestoupam si za nej nebo po vetru abych si pak pul dne mohla stezovat v diskuzi
Mizim se koukat na nejaky film
![]()
@Neff vidíš, mě se to stávalo celekm pravidelně, ještě když jsem jezdila do školy, vejlůupek dojde se žvárem na autobus a poslední šluk natáhne, zahodí žváro a vydejchne až v bude.. fakt paráda… a promiň, když mi někdo hulí pod nos třeba na tom přechodu, tak zrovna tohle pasivní kouření je a prostě kuřáci by si ěmli uvědomit, že tím obtěžují. a nejsem evidetně sama, koho obtěžují…
@Krrysa
ja se snazim si nestoupat po vetru, stoupnout si co nejdal a kdyz tak na chvili zatajim dech abych to nevdechovala jako tehotna, nic vic Ti neporadim
(prece on te nechytne za paze a nefouka ti to nasilim do obliceje). Zakazat to stejne nezakazou, takze nevim co se rozcilujes. ![]()
@Neff jenže tady jde o princip., jsem bejvalej kuřák, třeba v restauraci mi kouření neva, nechci nikoho omezovat, když se tam někdo může cpát smažákem (kterej je možná daleko horší) tak proč by jinej nemohl kouřit, to jo.. ale když tu bydleli bejvalý sousedi, kouřili u sebe v bytě, to bylo ok, někdy k nám nějakej smrad došel, ale to je stejný jak třeba píšeš s tim jídlem to beru.. ale tyhle s prominutim hovada si nechtěj kouřit ve svym bytě, takže kouří na balkoně na chodbě, přímo nám do bytu.. takže oni, KUŘACI nechtěj mít zahulenej byt, ale my nekuřáci ho máme? Tohle mi přijde neskutečně sobecký a nejvíc mě to se*e!! Jako u nás si jdeš udělat do kuchyně véču, přijdeš do jiného pokoje a smrdíš, jak kdyby si byla v hospodě..
@Neff já se nerozčiluju, to ty.. a nechtěla ses koukat na film?
@Míšáneček Balkon je balkon (soucast kurakova bytu), on ti nesedi prece na parapetu. Ted jsem se bavila s kamaradkou co cely zivot zije v panelaku a rikala, ze ji to nevadi (nekuracka celozivotni upozornuji) pry kdyz soused kouri na balkone a oni maji otevrene okno smradek semtam zaciti, ale ten smradek do par minut zase odejde. chodbu neschvaluju to by mi taky vadilo, my mame zakaz ve spol. prostorach koureni a vsichni to respektuji.
@Krrysa Ja?
ja z vas mam popravde uprimnou srandu a ted to jeste probiram s kamaradkou nekurackou, ktera bydli v panelaku a ta souhlasi, ze pokud to tedy nekomu vadi ma se odstehovat ![]()
edit: preklep
@Neff neni jeho součástí, je to společný balkon na chodbě.. na parapetu ne, jen přímo pod oknem.,. jenže on je asi smrádek a smrádek.. já ma z toho kouře astma.. to neni smrádek, ale smrad, přijde mi, že nedělaj nic jnýho než hulej.. a kdyby si kouřili ze svýho balkonu v bytě, jako bejvalý sousedi, neřekla bych ani slovo.. ale tohle je prostě sobeckost.. my máme zákaz též, ale běžně na chodbě kouří.. ono to pak taková sranda neni, strašně se mi zhoršilo dejchání.. a když tu žiju 20 let a nikdy jsem s žádnejma kuřákama problém neměla, až s těmahle, tak to asi nebude uplně o mě.. jednou tu bylo tak nahulíno a celkově bordel (hluk), že sousedka volala měšťáky a vim, že dostali nějakou pokutu.. ale to byla ta chodba fakt zahulená tak, že tam byl dým.
@Míšáneček Tak kdyz huli na spol. balkone, tak to res s bytovym druzstvem nebo ja nevim pod co spadate
. Ja bych je normalne praskla a rekla bych at nechaji zaplatit novou vymalbu chodby a vsad se, ze by si uz ve spol. prostorach nezapalili + bych upozornila na to, ze spol. balkon je misto unikoveho vychodu nikoliv jejich kurarna a rekla bych at ke koureni pouzivaji svuj balkon. Ja jsem pro at ve spol. prostorach panuji takove pravidla, ale jak jsem uz napsala, co se tyka balkonu naleziciho pouze ke kurakove bytu a bytu samotneho nezbyva vam nez drzet hubu.