Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, co se týče toho protikuřáckého zákona, tak mi připadá tak trochu podivný - majitelé restaurací se můžou rozhodnout, jestli budou mít kuřáckou nebo nekuřáckou - to snad můžou i teď, ne? Na to snad není třeba zákon
![]()
Kamčo,
to jsou přesně argumenty kuřáka, který nedokáže pochopit, že hluk a bouchání kladivem do topení je otravné, ale ne zdraví škodlivé!
Vyřešit to nechci nijak, na to nemám ty správné kompetence…cigarety jsou mooooc výhodný byznys na to, aby někdo řek, hele lidi, zrušíme výrobu cigaret, které jsou stejně na nic, akorát z jejich „užívání“ přibývá nemocných (nejen s rakovinou), necháme toho, za ušetřené prachy pomůžem chudým v Africe
, nebo je dáme do zdravotnictví, abychom co nejvíce pomohli nemocným dětem (lidem), co třeba nemají prachy na operaci…to je samozřejmě jen utopie a je to z mé strany přehnané, nejsem žádný mecenáš, spasitel.......
Nezlob se na mě, ale když někdo co 20 minut na balkóně hulí jak lokomotiva, mě to najde do bytu, kde to musím čichat, což kromě toho, že to otřesně smrdí znamená taky to, že pasivně kouřím, což je mnohem horší než kdybych si sama zapálila!! ale hlavně to musí čichat můj malý syn a to mě teda, fakt to musím napsat, SERE hodně!!!
OK, někdo si občas zapálí v hospodě u sklenky vína, piva…jeho věc, když se v té hospodě kouří a každý s tím počítá…tak tam asi nepůjdu s dítětem, nebo tam půjdu „na vlastní nebezpečí“, že budu smrdět, čichat cigaretový dým…ale pořád je tu to, že si to rozhodnu sama!
Ale vem si, až začneš kouřit, jak po cigárku přijdeš za svým synem, pohladíš ho smradlavou rukou (pokud si teda po kouření tak asi 10× nemyješ ruce), budou ti smrdět vlasy a ani žvýkačka rozhodně nepomůže proti tomu, aby malé dítě, které nikdy nekouřilo a má dost dobrý čich, poznalo, že máma zrovna přišla z balkónu, kde vyhulila cigaretu!!
Promiň, ale tak to vidím já. Zlozvyky mám určitě taky, kdo ne, nikdo není dokonalý, jen tady píšu svůj pohled nekuřáka, stejně jako ty máš svůj, kuřácký…
Hm, mi kouř spouští astmatické problémy; když zrovna není astma pod kontrolou, stačí mi kuřák na balkoně nebo nebo skupinka pod okny, když větrám, na zahrádce restaurace nebo na zastávce a mám o „zábavu“ postaráno
, takže tento zlozvyk jiných lidí mi občas dost výrazně komplikuje život a to pak moc tolerantní nejsem. Pokud vím, žádný z MÝCH zlozvyků neohrožuje nikoho na zdraví.
MoniPal píše: :Kdyby mi jen někdo vysvětlil, proč kouří - smrdí to, kazí to zdraví, rakovina, co to stojí peněz!!!.....to jsou všichni opravdu takoví slaboši, že třeba ani kvůli vlastním dětem nejsou schopni s tím svinstvem přestat. Jsou to hnusní sobci, co ničí zdraví svým dětem už od mala, děcka vyrostou v nikotinu a co je čeká…v 15 začnou ukájet svou závislost sami a dál to pokračuje a pokračuje…A když to vemu ještě hlouběj, proč takoví vyhulenci a ochlastové, co utrácejí prachy pro děti za chlast a kuřivo mají dětí, jako smetí a lidé, kteří mohou dětem poskytnout rodinné zázemí, chtěli by se jim věnovat a dát jim vše, co je jen možné, děti mít nemohou?? Na světe není žádná spravedlnost.![]()
Moni já to chápu že ti to smrdí,ale mě trochu pobouřil tenhle tvuj odstavec.
Chtěla jsi to vysvětlit proč někdo kouří tak jsem ti to vysvětlila z mé strany.
Ale to že kouřím neznamená že jsem slaboch
Když jsem těhotněla a kojila tak jsem nehulila a to je snad vidět že kdybych byla slaboch nebo mi to bylo u prd… tak hulim dítě nedítě.
Myslím že se pro dítě a nejen kvuly němu dost omezuju a přijde mi menší zlo když si zapálim a jdu si pak lehnout k němu než kdybych chlastala a ožralá ho v noci objímala.Nebo proto že mě to uklidnuje mám radši brát antidepresiva ? ![]()
Proč hned házet všechny do jednoho pytle?Jsem milující matka která by pro dítě udělala vše a né náká sobecká mrcha ![]()
S tím ukájením závislosti pokud jsem to dobře pochopila tak nezustane jen u cigaret?To jsem ti taky dala zářnej případ že to tak není i když jsem asi ponížila sama sebe svým přiznáním.
Nevím jakej přesně zákon na kuřáky je,vim jen o nekouření na autobusových zastávkách,ale klidně bych zakázala kouřit v hospodách v tom problém nevidim a taky u jídla nemusim čichat kouř i když když člověk chce vždy jde najít nekuřácká restaurace.
Je to prostě asi fakt problém paneláku proto že já bydlím v bytovce a mužete klidně přijít očichat byt že i přez kouřící sousedy tu smrad není.
U nás v rodině nikdo nekouří takže ani jsem tento zvyk nepochytila od sobeckých rodiču
a moje kamarádka zas nekouří i když u nich doma se vždy kouřilo,takže kdo chce kouřit kouří a kdo né tak nekouří a není to jen okoukaná navyklá činost z dětství ![]()
A jedinej spusob jak nic nečichat je zakázat komíny,zakázat továrny a jezdit jen na kole a nebo se odstěhovat do hor,proto že v dnešní době jsme nucení dýchat kde co a někdy ten smog v zimě dusí i mě kuřáka ![]()
Zdražit cigarety nic nevyřeší,proto že kdo kouřit chce tak bude a vždy je nějakej spusob jak se k nim dostat a při dnešních cenách cigaret bude za rok marihuana stejně drahá jak krabička cigaret a každej bude v tom případě kouřit trávu a to je myslím horší
Ale to že kouřím neznamená že jsem slaboch
Když jsem těhotněla a kojila tak jsem nehulila a to je snad vidět že kdybych byla slaboch nebo mi to bylo u prd… tak hulim dítě nedítě.
Nemyslím si, že jsi slaboch. Ale nedokážu pochopit to, že když jsi byla schopná se toho vzdát kvůli těhotenství, kojení…proč se do toho zase chceš „namočit“? Když jsi to vydržela tak dlouho, určitě dokážeš kvůli synovi přestat úplně!
Myslím že se pro dítě a nejen kvuly němu dost omezuju a přijde mi menší zlo když si zapálim a jdu si pak lehnout k němu než kdybych chlastala a ožralá ho v noci objímala.Nebo proto že mě to uklidnuje mám radši brát antidepresiva ? ![]()
Promiň, ale tohle přirovnání mi opravdu nepřijde zrovna nejlepší - myslím si, že rozhodně není rozdíl mezi tím, jestli jsi namol a smrdíš chlastem, nebo si zapálíš a smrdíš cigárama.
Proč hned házet všechny do jednoho pytle?Jsem milující matka která by pro dítě udělala vše a né náká sobecká mrcha ![]()
S tím ukájením závislosti pokud jsem to dobře pochopila tak nezustane jen u cigaret?To jsem ti taky dala zářnej případ že to tak není i když jsem asi ponížila sama sebe svým přiznáním.
Nehážu všechny do jednoho pytle. Možná trochu chápu, že jsi „porazila“ jednu závislost a je pro tebe asi tím pádem těžší, vyrovnat se s další, ale seš dobrá, že sis dokázala poradit s něčím horším, než jsou cigarety, tak si myslím, že bys dokázala nadobro skoncovat i s nima!!!
U nás v rodině nikdo nekouří takže ani jsem tento zvyk nepochytila od sobeckých rodiču
a moje kamarádka zas nekouří i když u nich doma se vždy kouřilo,takže kdo chce kouřit kouří a kdo né tak nekouří a není to jen okoukaná navyklá činost z dětství ![]()
U nás v rodině kouří všichni, kromě mě.
Vyrůstala jsem v tom od mala a přesto nekouřím, takže ne všichni to okoukají doma, to máš pravdu, ale děti mají v rodičích velký vzor a chtěla bys, aby tvůj syn někdy kouřil?? Já ne.
Kamčo - ten argument o příbuzném nekuřákovi s rakovinou je naprosto z cesty. Stát se to samozřejmě může, ale statistiky snad jsou jasné. Jsem z těch, co by všechny - chtěla jsem napsat kuřáky, ale kvůli Judycum to změním na - cigarety
nejradši vygumovali z planety kouzelnu gumou.
Hlučné sousedy znám až moc dobře, ale proti tomu mít v bytě permanentně nahuleno mi to přijde jako nic. Stěhovala bych hned. Druhá otázka je, jestli by zájemce hned při první prohlídce nenašel skrytou vadu bytu. Anebo dát inzerát "prodám byt, zn.: jen kuřákovi
". Nezávidím ani omylem!
Mmch docela by mě zajímalo, jakou výchovnou pákou chtějí působit kouřící rodiče na své děti, aby ony nekouřily
.
Len-til-kah píše:
Kamčo - ten argument o příbuzném nekuřákovi s rakovinou je naprosto z cesty. Stát se to samozřejmě může, ale statistiky snad jsou jasné. Jsem z těch, co by všechny - chtěla jsem napsat kuřáky, ale kvůli Judycum to změním na - cigaretynejradši vygumovali z planety kouzelnu gumou.
Hlučné sousedy znám až moc dobře, ale proti tomu mít v bytě permanentně nahuleno mi to přijde jako nic. Stěhovala bych hned. Druhá otázka je, jestli by zájemce hned při první prohlídce nenašel skrytou vadu bytu. Anebo dát inzerát "prodám byt, zn.: jen kuřákovi
Mmch docela by mě zajímalo, jakou výchovnou pákou chtějí působit kouřící rodiče na své děti, aby ony nekouřily". Nezávidím ani omylem!
.
Já ale nenapsala že rakovinu mít nebudu,ale že jí muže mít i ten kdo nekouří ![]()
O té páce jsem nepřemýšlela.Sama asi nejsem dobrým vzorem ve své minulosti,tak možná se poučí z našich chyb ![]()
Len-til-kah píše:
Mmch docela by mě zajímalo, jakou výchovnou pákou
chtějí působit kouřící rodiče na své děti, aby ony nekouřily.
Přesně. U nás doma se hulilo imrvére, ale dokola jsme poslouchali jen - ne, že budeš kouřit, běda, jak tě nachytám s cigaretou.....
a během přednášky si rodiče 3× potáhli z cigára a vyfoukli oblak dýmu
![]()
Jak výchovné!!
Nemyslím si, že jsi slaboch. Ale nedokážu pochopit to, že když jsi byla schopná se toho vzdát kvůli těhotenství, kojení…proč se do toho zase chceš „namočit“? Když jsi to vydržela tak dlouho, určitě dokážeš kvůli synovi přestat úplně!
Dokážu,ale nechci.Nemám pocit že tím když si dám pulku cigarety v noci na balkoně kdy mě ani nevidí a ani necítí(kdo zná ví že chodim spát až kolem 2-3 ) a ani rodiče nekuříci ze mě nikdy necítily kouř -co jakoby nekouřím
.Už jsem to vysvětlila asi dost.Je to jediné moje odreagování a místo kafe,čokolády a já nevím co dělaj nesobecký matky si dám pulku cigarety.
Promiň, ale tohle přirovnání mi opravdu nepřijde zrovna nejlepší - myslím si, že rozhodně není rozdíl mezi tím, jestli jsi namol a smrdíš chlastem, nebo si zapálíš a smrdíš cigárama.
nepochopila jsem tedy co je lepší?smrdět nebo se opít?Já to beru jako povzbuzení,uvolnění stejně jako někdo bere alkohol a drogy
Nehážu všechny do jednoho pytle. Možná trochu chápu, že jsi „porazila“ jednu závislost a je pro tebe asi tím pádem těžší, vyrovnat se s další, ale seš dobrá, že sis dokázala poradit s něčím horším, než jsou cigarety, tak si myslím, že bys dokázala nadobro skoncovat i s nima!!!
Jak už jsem psala víše v každé protidrogové léčebně ti každý řekne že zbavit se všech závislostí není dobrý nejen pro tělo ale hlavně pro mysl.Jedna válka se vyhraje,ale nemužeš hned porazit vše ![]()
U nás v rodině kouří všichni, kromě mě.
Vyrůstala jsem v tom od mala a přesto nekouřím, takže ne všichni to okoukají doma, to máš pravdu, ale děti mají v rodičích velký vzor a chtěla bys, aby tvůj syn někdy kouřil?? Já ne.
no vidíš taky jsi neměla v rodičích vzor,ale naopak jsi si vzala příklad že kouřit nechceš ![]()
Hale řekni mi co ty máš za odreagování?Chodíš cvičit?Tancovat?Za kamarádkama?Do práce?
Já třeba už 3 roky (před tím jako těhu také moc né) bez dítěte nevystrčila paty z domu,takže nevím čím se baví ostatní?Holky co mě tahaj na srazy jistě potvrdí že jsem z malim nonstop a bez něj neudělám ani krok ![]()
Lentilko , děkuji za výjimku. ![]()
Jsem typický nárazový, řekla bych sociální kuřák.Nemám problém už léta fungovat tak, že nekouřím klidně týdny a naprosto mi to nechybí, pak si jdu posedět s kamrádkou a padnou dvě krabičky.Pokud bych měla tendenci nějak to zpravidelnit, okamžitě utínám kouření zcela (z důvodů zdravotních, finančních, výchovných a ještě i jiných).
Dětem vysvětlovat nic nemusím, nikdy mě s cigaretou neviděly a neuvidí, a co se týče obtěžování okolí, opravdu kouřím jen v hospodě a ve večerních hodinách, řešení vidím v existenci kuřáckých a nekuřáckých hospod.Kouření na zastávkách a balkónech je obtěžující, sama to tak vnímám.
Jen ještě k tomu výchovnému vzoru, naši kouří oba (i když se snaží neobtěžovat), já kouřím jak jsem výše popsala, moje dvě sestry nekouří vůbec, těžko říct, jak ty vzory fungují.Ale vysvětlovat negativa nikotinismu s cigárem v ruce je dost mimo, to uznávám. ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Hale řekni mi co ty máš za odreagování?Chodíš cvičit?Tancovat?Za kamarádkama?Do práce?
Já třeba už 3 roky (před tím jako těhu také moc né) bez dítěte nevystrčila paty z domu,takže nevím čím se baví ostatní?Holky co mě tahaj na srazy jistě potvrdí že jsem z malim nonstop a bez něj neudělám ani krok
Já taky bez malého moc paty z domu nevytáhnu, i když uznávám, že tatínek je občas schopný ho pohlídat i několik hodin v kuse (minulý týden jsem šla na 3 hoďky odpoledne denně do práce), ale většinou taky dělám všechno s ním - bruslím s kočárkem, když usne, pustím si hudbu do sluchátek a jezdím a to mi třeba jako „odreagovadlo“ funguje perfektně. Nevím, jak dlouho se to bude dát ještě praktikovat, ale snad v tom kočárku ještě nějaký ten čásek spinkat vydrží. Chodíme plavat a to je pro mě taky odreagování - i malý se tam uklidní, moc ho to baví. S kámoškama jsem nebyla už dost dlouho, naposledy taky s malým, máme tady jednu prima kavárnu…
Ale zatím to nemůžu až tak srovnávat s tebou, tvůj malý je větší, už lítá…náš malej chodí po 4 a už se pomalu staví, takže asi bude chodit celkem brzo a to ti pak napíšu, jestli se stíhám vůbec nějak odregovávat.
![]()
Jsem takový sportovní typ, takže už chystám kolo, malému už vybírám brusle a plánuju si, jak si budeme aktivně hrát, jak ho všechno naučím…
Ale jsou to jen plány… ![]()
Někdy mi taky už to věčné kojení, přebalování, vaření, žehlení, praní…leze na nervy, ale když už je to fakt moc, zajdu si třeba na reflexní masáž (byla jsem zatím 1×
) a tam si pokecám s masérkou, vykecám se jí, jak pořád jen kojím, přebaluji......a domů jdu jako nový člověk. ![]()
Ale to máš těžké, co pomáhá mě, nemusí tobě, to chápu.
Také často hlídá Z.Chodí s ním na celé odpoledne ven.Takovej ten aktivní odpočinek pro mě moc není a klasické aktivity z malim kdy musím mít pořád oči na štopkách pro mě také není vždy jen odreagování.
Pro mě to pravé odpočinutí mysli spočívá v tom že si večer sednu na balkon,koukám na hvězdy a dám si cígo.
Vždycky si teda zapálim i při napjatých situacích které psychicky nezvládám,asi nějaký zvyk z mládí ![]()
OT vlítnul mi komár do ucha a pořád ho slyším bzučet a nevím jak ho vyndat,zda se snažit vyštourat???To se musí stát jen mě.Bzučí jak idiot a asi se s toho zbláznim
![]()
Vyšťourat asi moc nepomůže, spíš třeba jak jsou takové ty ušní spreje, vyplavit ho, „hajzla“!
![]()
Kamčo, ty jsi v podstatě hrdinka nebo pořádná masochistka
Lézt do diskuze apriori zaměřené proti kuřákům a nechat si vysypat na hlavu všechnu tu averzi, co si nemůžem jen tak vybít na bezohledných sousedech ![]()
Co komár, vylezl? ![]()