Sousedi kuřáci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1854
14.8.09 12:07

Tak jsem to cely docetla a nejvic muj nazor vystihla Lentilka.

ja vubec nechci, aby malej mel v okoli nekoho, kdo kouri - dikybohu nema. Ale k smrti jsem nenavidela, kdyz bejvalej chodil kourit na balkon nebo na chodbu, vykouril krabicku za den, takze chodil fakt casto, a vzdycky kdyz se vratil, sapal se na malyho, kterej mel v ty dobe nejvejs pet mesicu, a tahlo to z nej na sto honu...... To jsem ho vzdycky hnala umejt si aspon ruce, aby mu nesmrdely, a byla jsem za desnou kravu :roll: Bohuzel u nich v rodine je normalni kourit v byte, kde jsou deti, takze ja jsem mela brat za ohromnej ustupek, ze chodil aspon na balkon… :roll: :evil:

Jak uz jsem psala, taky si obcas zapalim, pro takovej relax, ale nechci, aby me u toho nekdo videl, a aby to videlo nebo cuchalo moje dite.

Jinak ja jsem jednoznacne PRO zdrazeni cigaret…verim, ze to hodne lidi odradi...... (po poslednim zdrazeni prestalo par mych znamych kourit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.8.09 15:44

Mé zkušenosti jsou podobné, kuřáky přímo nesnáším. Nám (naštěstí) vadili pouze jedni sousedé a to v pokoji kde máme balkón. Každý večer seděli na balkoně a kouřili těsně za naší stěnou a pochopitelně to šlo pokaždé k nám. Klasika. Když nepomáhala dohoda odhodlal jsem se obětovat trochu peněz a asi týden jsem těsně za stěnu položil otevřené Olomoucké tvarůžky. Sice jsme museli mýt zavřený balkón, ale ten jsme také zavírali když kouřili. Po týdnu pochopili a už kouří na druhé straně balkónu a kupodivu to k nám nedojde. S kouřením na zahrádkách restaurací to řeším takto: když přicházím zkoumám zda je někde vhodné místo kde se nekouří, pokud ne tak jdu raději jinam. Pro případ, že už mám objednáno nebo jím a začne v mém okolí někdo kouřit a na mé upozornění, že jsou tu děti, jestli by mohl přestat a on nepřestane, vytáhnu vůni ve spreji, kupuji tu co pohlcuje kouř, a rozstříkám to kolem sebe. V tu chvíli kuřáci pochopí a většina přestane kouřit. Zatím došlo pouze 1× k menší strkanici, ale jelikož měřím 2 m a vážím 110 kg tak jsem si dokázal udělat pořádek. Bohužel nevím jak by reagovali pokud by se takto zachovala nějaká dívka. Klidně mi pošlete informace pokud nějaký z mých stylů použijete a jaké byly odezvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.8.09 20:01
MoniPal píše:
Len-til-kah píše:
Mmch docela by mě zajímalo, jakou výchovnou pákou
chtějí působit kouřící rodiče na své děti, aby ony nekouřily 8O .

Přesně. U nás doma se hulilo imrvére, ale dokola jsme poslouchali jen - ne, že budeš kouřit, běda, jak tě nachytám s cigaretou..... :( a během přednášky si rodiče 3× potáhli z cigára a vyfoukli oblak dýmu :( :(

Jak výchovné!!

:-(

U nás to naši (kouří oba - no, vlastně taťka nedávno skoro přestal, ale to je vedlejší…) vyřešili takto. Brácha měl 10 a načapali ho s cigaretou (nebo ho někdo napráskal, protože si zapálil doma na balkoně? :roll: už nevím…). Mamka mu tehdy (ve zkratce) řekla, že mu to samozřejmě nemůže zakazovat, protože kouří sama, ale že v 10 je na to ještě moc malý - že má počkat do 15 a pak ať si kouří jak chce, kde chce a kolik chce. Takže mu to v podstatě dovolila, s tím, že musí ale chvilku počkat. Hle, jak to nebylo zakázané, nebylo to zajímavé, bratr nekouří dodnes (22 let). Párkrát měl sice takové tendence (někdy loni? - vliv kamarádů), ale asi ho to nechytlo :lol:
Se mnou to řešit nemuseli, mně to smrdělo odjakživa :roll:

Kamčo, komár časem pojde věkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
14.8.09 20:22
Kamča.dalmatinka píše:To jsem ti taky dala zářnej případ že to tak není i když jsem asi ponížila sama sebe svým přiznáním.

Budu OT, ale přiznat se k tomu, co máš za sebou, podle mě není ponížení, naopak je to ukázka otevřenosti a srovnanosti se sama sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
14.8.09 23:02

Hm velice zajímavé.Podotýkám že jsem kuřák.Nedivím se vám,že vám vadí kouř v bytě od sousedů,že si k těhotné nebo mamince s dítětem přisedne kuřák a nezajímá ho to,apod. to naprosto chápu.Ale co mě totálně dostalo je názor,že kuřák je sobec,diletatnt a asi to nejhorší individuum na světě co existuje.Podle toho jak byl příspěvek napsaný by si dotyčná raději podala ruku s pedofilem a masovým vrahem než s kuřákem,to mi přijde trochu scestný,když si chceme ničit zdraví je to přeci naše věc (ano jiné to je,když vás nutíme vdechovat kouř,sedíme vedle vás apod o tom nediskutuju),ale to že ženská matka kouří neznamená,že to je společenský vyvrhel a raději by měla být navždy bezdětná jen proto,že kouří.Vadí vám,že pocítite kouř př. na procházce a auta a továrny a komíny vám nevadí,to je dost divné nemyslíte?To také ničíč ovzduší a zdraví lidí.Já se v žádném případě nezastávám takových,kteří vám očuzujou prádlo,apod,ale některé názory jsou opravdu jako když zbrojil hitler proti židům (omlouvám se,ale myslím,že spoustu žen-matek-kuřaček by se tohle dotklo)Jsem kuřačka,jsem matka a své dítě miluju nadevše a udělám pro něj vše co mu na očích uvidím.

Použití slova namočit se do toho znova,panebože my neberem heroin,my si nepícháme my nejsme smyslově jinde,nás to uklidňuje,chutná nám to,boužel existují bezohlední lidé,ale to v každé době,každé národnosti a v každém problému,zkuste mít trošičku pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.8.09 23:10

Janine díky :srdce:
Spíše jsem se setkala vždy s opovržením,ale nemám se za co stydět,nebo spíš si nebudu hrát na svatou a alespon mužu nastínit pohled z jiného uhlu :wink: .Zatím jsem i přesvědčená že to ani před Matym nebudu skrývat(asi by to ani nemělo smysl a lidi jsou zlí a věřím že nějakej dobrák by mu to stejně pověděl) a budu jen doufat že se poučí,nebo spíše nepujde stejnou cestou…
Kdyby se nedej bože něco podobného opakovalo(tím myslím u Matyýska,né u mě) budu se snažit být tak skvělou mámou jako je ta moje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
14.8.09 23:21

Kamčo , já myslím, že každý má něco, na co není zrovna pyšný…pokud to dokážeš přiznat a vidíš, že to bylo špatně, tak jaképak opovržení? 8O :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.8.09 23:41

Judy ani nevím co říct,také moc děkuji.Chybama se člověk učí a kdo mě zná déle tak vidí jaká změna u mě nastala :lol: a každý se diví že s té smažky je taková svědomitá matka :lol: :lol: .Mě to vše co bylo ale hodně pomohlo a víc si všeho vážím a dokážu se radovat i z věcích které „normální“ člověk nevidí :wink: a také si všeho víc vážím ,hlavně rodiny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
14.8.09 23:44

Kamčo , však to říkal už doktor Štrosmajer, že z padlých žen jsou nejlepší matky… :wink: :lol: Ono je dobré vědět, kudy cesta nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.8.09 23:49
Judycum píše:
Kamčo , však to říkal už doktor Štrosmajer, že z padlých žen jsou nejlepší matky… :wink: :lol: Ono je dobré vědět, kudy cesta nevede.
tak to jsem ještě neslyšela,ale musím s tím sebevědomě souhlasit :lol: :lol:
Já jsem byla vždycky ta co musí zkusit všechno a vše zakázané mě vždy lákalo.Tet už to mám za sebou a dokážu si užívat jen tu pohodu :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
14.8.09 23:56

Je fakt, že by člověk měl některé věci vyřešit před porodem, aby pak neměl v hlavě brouka.Já měla Vénu sice brzy, ale plánovaně a myslím, že jsem všechno, co jsem potřebovala zjistit, zjistila (i když…teprve se uvidí, to je jasné, krize středních let zatím daleko 8) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.8.09 00:04

Hudy mě kdyby někdo před 5 lety řekl že budu mít někdy dítě tak mu neuvěřím :lol:
Jakápak krize, s tím na mě ani nechod,to nás nepotká :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.8.09 20:44

Paradise pochopení? Já už jsem to psala, myslím, moje pochopení končí tam, kde si soused kouří na balkoně a vyvzlíná to až na ten můj nebo tam, kde sype popel a vajgly na můj balkon a ničí moje bylinky nebo kytky. Chápe kuřák, že mě omezuje něčím takovým? Srovnání s továrnama, OK, ale jejich emise dlouhodobě klesají na promilové hodnoty ve srovnání s 10 nebo 15 lety zpátky. Emise kuřáků jsou spíše stejné či horší - zdražováním dochází k tomu, že se kupují čím dál tím kvalitativně horší cigarety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
15.8.09 20:50

Janine , tady jde o to, že některé příspěvky kuřáky odsunuly na první místo v žebříčku lidských hyen, bez alespoň minimální snahy uznat, že existuje i slušný a ohleduplný kuřák.
Jenže to je logické, diskuze je o tom, jak řešit problém se sousedy kuřáky, takže to máme za to, že lezeme někam, kde nemáme co dělat. 8) (protože já nevím, co s tím, jen se tady zbytečně obhajuju, ačkoli to je mimo téma diskuze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.8.09 20:55

Judycum jasně, pro to jsem to zkusila hodit z pohledu svýho, jak si jako nekuřák představuju souseda kuřáku a co si myslím, že by si měl uvědomovat z pohledu svýho vůči mě. Chápu, že si nechce zakouřit svůj domov, ale na druhou stranu to, co je za zdmi bytu není úplně jen jemu k dispozici a nemůže si tam dělat všechno, co ho napadne.

Hyeny? To nevím, tak bych to neřekla, spíš mi příjde, že jsou někteří kuřáci bezohlední a chovají se bez respektu k druhému. Kdo má vůli přestat a vydržet, před tím smekám. Kdo nechce nebo nemůže, fajn, ale ať nebere jako svou přednost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí