Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Neudelas stim nic akorat proti sobe postves veskere sousedy.Asi jsi nejspis jedina komu to vadi.Bohuzel at se ti to libi nebo tak oni si kouri venku a zakaz koureni neni.Myslim si ze kdyz by si kourili v byte tak v tom panelaku ti toho pujde vic nez s balkonu.My balkon nemame drive jsme kourili v byte.Kdyz ty zacnes neco proti nim mit tak se neboj oni si najdou taky treba ze ti tam beha dite po byte a je to rusi.Akorat povedes boj.
dasavr píše:
U nás se navíc u sousedky rozmohl další nešvar a tím je grilování na balkoně, což je opravdu lahůdka, mám v bytě jako u táboráku, šla jsem na ně několikrát zvonit, vždy s nimi nebyla žádná domluva a tak mi strýc-právník poradil pouze jedinou věc. Na hrubý pytel hrubá záplata. Totiž Tobě taky nezabrání nikdo v tom, aby sis v době, kdy oni kouří na balkoně a dělají grilovačku vytírala na hodně mokro balkon či umývala zábradlí…
To je jak u Nováků a Bartáčků
![]()
Angua píše:dasavr píše:To je jak u Nováků a Bartáčků
U nás se navíc u sousedky rozmohl další nešvar a tím je grilování na balkoně, což je opravdu lahůdka, mám v bytě jako u táboráku, šla jsem na ně několikrát zvonit, vždy s nimi nebyla žádná domluva a tak mi strýc-právník poradil pouze jedinou věc. Na hrubý pytel hrubá záplata. Totiž Tobě taky nezabrání nikdo v tom, aby sis v době, kdy oni kouří na balkoně a dělají grilovačku vytírala na hodně mokro balkon či umývala zábradlí…![]()
![]()
to se mi líbí
ale u nás by to nešlo, kuřáky máme nad námi a vedle nás. pod nama je zlatá sousedka
takže musíme vymyslet něco jiného ![]()
Ty stim grilovanim.To je pry i u nas v baraku nebo spis ve vedlejsim v chode taky griluji na balkone a mohli by jit klidne na dvur.
![]()
Když jsem byla těhotná, sedl si ke mě ke stolu kuřák. Řekla jsem mu, že ať se nezlobí, že to nechci čuchat. A on mi na to odpověděl, že nesnáší tyhle netolerantní nekuřáky. No, hádejte, kdo si odsedl.
Tak jsem taky číhala na nějaké dobré rady a koukám, že nic
Mám ten samý problém, akorát že my bydlíme nad vchodem a většinou tam hulí lidi na někoho čekající. Poté co mne párkrát odeslali kamsi, když jsem jim slušně domlouvala, tak jsem najela na třepání ubrusu nebo deky. Sice si vyslechnu pár sprosťáren, ale zdrhnou hned
Spodní sousedi hulí hned ze dvou bytů, ale nějak už nemám sílu to řešit. My zas dlouho přestavovali, občas nám řve dítě a téměř pořád řve příšerně ukdákanej papoušek, takže si taky užijou.
Ale radši bych měla sousedy hlučný než SMRADLAVÝ. ![]()
Gina108 píše: .......
Ale radši bych měla sousedy hlučný než SMRADLAVÝ.
no takhle se nerouhej
já mám zkušenost s oběma typy a radši teda smradlavé než hlučné.. do vedlejšího bytu se nastěhoval mladý feťák, který každou druhou noc pořádal chlastačky s 20 lidma, kteří se courali semtam, zpívali, křičeli, jedna holka byla vždycky tak sjetá, že kopala do dveří, měla halucinace , odháněla krysy na chodbě
no jediné štěstí bylo, že to měl jen pronajaté, takže všichni sousedi bombardovali telefonem toho majitele bytu a on je asi po 5 měsících vyhodil.
radši ať soused hulí než tohle.
Ahoj,
mame podobny problem. Bydlime v panelaku a na chodbe nejsou okna ven. Soused z naseho patra a z patra pod nama chodi hulit na tu chodbu, takze se to tam drzi. Kdyz jdeme domu, tak to je na uduseni. Nechapu takovy sobce
![]()
Tak se taky hlásím do klubu. Sousedi pod náma nechodí do práce (kde na cigára berou nevím) a jsou na balkoně opravdu celý den, hulí a při tom luští křížovky, zvou si tam návštěvy apod. Máme obě okna na jihozápad, takže nám sem pere slunko celé odpoledne a já nemůžu vyvětrat ani večer, ani ráno, ba co ani v noci, jsou tam i ve tři ráno, v šest, prostě pořád. K tomu ještě chrlblají, že se třese celý barák. Nic s tím nenadělám, jen pro svou „potěchu“ je nezdravím a když chci vyvětrat, tak se kouknu z ložnice, jestli hulí nebo jen sedí a čučí, pokud hulí, pronesu něco o dezolátech a prásknu oknem. Je mi to ale prd platné.
Foltexka + Aňa 1 rok
Tak u nás nikdo okolo nás nekouří, ALE - bydlíme ve třetím patře a stačí když někdo stojí před domem a kouří a máme toho plnou ložnici, je to tak silný, že mi připadá, že mi někdo kouří přímo v pokoji
Naštěstí se to neděje nijak moc často a dá se to pak dobře vyvětrat když už tam zdroj není.
Mě teda obtěžuje jiná věc daleko víc a to když sousedka nad námi začne vyvařovat ty jejich guláše a já nevím co všechno, oni vždy kupovali výsekové maso, které tak divně smrdělo (nevím jestli se to ještě dá koupit ale smrdí to už spoustu let stejně) a jde to k nám stoupačkama na záchodě a stoupačkama v chodbě takže nasáklý celý byt a to teda vyvětrat nijak nejde, smrdí mi od toho i bundy ve skříni
![]()
Jsem bývalý kuřák a typický kavárenský povaleč. Největší slast pro mě byla sednout si v létě někam na zahrádku, popíjet a pokuřovat si. V žádném případě se nechci kuřáků zastávat, ale vím, že jsem si vůbec neuvědomovala, jak cigarety hrozně smrdí nekuřákům. Oni to prostě necítí, takže nechápou, jak to někoho může obtěžovat.
Nám nikdo z okna nevykuřuje, ale občas cítím cigarety přes větrák v koupelně
, teď jsem na ten smrad obzvlášť citlivá a vůbec si nedovedu představit, že by to šlo malýmu do pokojíčku. Blbá situace, nezávidím
.
Lenkada, smrad z guláše se dá poměrne dobře vyřešit větráčky se zpětnými klapkami a nějakou slušnou digestoří. Před rekonstrukcí jsem taky cítila, kde se kdo s prominutím vys… ale teď je to pohoda a ani to moc nestálo ![]()
ahojki, tak zrovna tohle je poměrně dobře řešitelné, mám to taky za sebou,,, existuje nějaká vyhláška, že ve společných prostorách domu se kouřit nesmí,,,, teda aspoň předpokládám, že platí všude. Nám takhle hulil na chodbě soused, sice u okna, ale i tak to šlo do bytu, párkrát jsem mu to řekla, dělal jen ksichty a měl kecy, bylo mu lehce přes dvacet,,,,, tak jsem napsala na úřad /obecní byty/, ti mu cosi napsali, slyšela jsem přes dveře jak to komusi vykládá a že si přece nebude hulit doma, není blbej, říkal,,,, no ale na tý chodbě hulit přestal a pak se dokonce i přestěhoval… ale to asi nebylo kvůli mně ![]()
nepřihlášená Anik
hrdlinda píše:
Ahoj,
mame podobny problem. Bydlime v panelaku a na chodbe nejsou okna ven. Soused z naseho patra a z patra pod nama chodi hulit na tu chodbu, takze se to tam drzi. Kdyz jdeme domu, tak to je na uduseni. Nechapu takovy sobce![]()
Gina108 píše:
Lenkada, smrad z guláše se dá poměrne dobře vyřešit větráčky se zpětnými klapkami a nějakou slušnou digestoří. Před rekonstrukcí jsem taky cítila, kde se kdo s prominutím vys… ale teď je to pohoda a ani to moc nestálo
Nám to ale jde dvířkama, za kterýma jsou stoupačky a kde jsou kohouty na uzavření plynu a vody, je to otvor velký asi 80×60cm. To bysme museli nechat vyrobit nějaký vzduchotěsný dvířka. V kuchyni to vůbec cítit neni, jen v koupelně a na chodbě/předsíni což je uprostřed bytu ![]()
A kdo se kde vys.. a kdy to naštěstí necítím, ale slyším
hlavně večer a v noci ![]()
Anonymni píše:
ahojki, tak zrovna tohle je poměrně dobře řešitelné, mám to taky za sebou,,, existuje nějaká vyhláška, že ve společných prostorách domu se kouřit nesmí,,,, teda aspoň předpokládám, že platí všude. Nám takhle hulil na chodbě soused, sice u okna, ale i tak to šlo do bytu, párkrát jsem mu to řekla, dělal jen ksichty a měl kecy, bylo mu lehce přes dvacet,,,,, tak jsem napsala na úřad /obecní byty/, ti mu cosi napsali, slyšela jsem přes dveře jak to komusi vykládá a že si přece nebude hulit doma, není blbej, říkal,,,, no ale na tý chodbě hulit přestal a pak se dokonce i přestěhoval… ale to asi nebylo kvůli mně
nepřihlášená Anikhrdlinda píše:
Ahoj,
mame podobny problem. Bydlime v panelaku a na chodbe nejsou okna ven. Soused z naseho patra a z patra pod nama chodi hulit na tu chodbu, takze se to tam drzi. Kdyz jdeme domu, tak to je na uduseni. Nechapu takovy sobce![]()
Aha, tak to by bylo fajn. My uz jsme se na to informovali a bylo nam receno, ze mame napsat dopis (ted nevim presne jeho nazev) a ze se to pri dalsi schuzi projedna. Takze se chystame po prazdninach napsat ten dopis. Uvidime jestli to nejak pomuze…