Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já teda taky moc neporadím, jsem rok nekouřící kuřačka a taky by mi to vadilo. I když, kdybych měla balkon, asi bych taky chodila kouřit tam. Ale asi bych si nedala, pokud bych očazovala někomu prádlo. Jinak nevím, jak z toho ven. Leda se nejdřív zkusit domluvit po dobrém a pak konat ony naschvály
.
Já mám podobný problém - topící sousedku. Topí celý rok, i v létě (asi na vodu) a já si prakticky taky nemůžu vyvětrat a ani posušit prádlo, páč to jde z 99-ti % do oken a na prádlo
. V zimě mi je to šumák, to větrám minimálně a suším doma, ale v létě mě to neskutečně s…!!!! Takže ani v rodinném domku to není nejideálnější. Ale je to o lidech, kteří s vámi sousedí.
to jste mě nepotěšily…
Tak nevím, co dál. Asi se budem muset fakt přestěhovat!! Tady hulí skoro celý barák, takže nemám zastání, nikomu to nevadí, asi jen mě.
Zkusím něco vymyslet, jestli mě budou s..t, vyrobím si nějaké „voňavé náboje“ a budu jim to v noci tajně házet na balkóny - třeba tvarůžky se zkaženýma vajíčkama…
![]()
Dělám si srandu, ale fakt mě to štve. Když jsem byla těhotná, z toho smradu mě natahovalo a bylo mi zle, to byl taky děs. Je to hnus, kuřáci jsou hrozní a je třeba proti nim bojovat!!! Takže já se nedám a budu je buzerovat pořád!!!
Taky mě štve, že jedni z těch sousedů jsou dva mladí, kolem 30, mají 4 letou dceru a čekají další, je tak v 6 měsíci…a hulí oba doma i na balkóně, když otevřou dveře od bytu, na chodbu se vyvalí vzduch jak z 5té cenové - ta malá holka je zelená jak sedma a to nenarozené mrňátko je božatečko, které už od početí čichá smrad......je mi z toho zle. Několikrát jsem měla nutkání jí fakt něco říct, ale vzhledem k tomu, že parkujeme auta ve stejném dvoře.......asi bych ráno měla auto objeté klíčem.
![]()
Kdyby mi jen někdo vysvětlil, proč kouří - smrdí to, kazí to zdraví, rakovina, co to stojí peněz!!!.....to jsou všichni opravdu takoví slaboši, že třeba ani kvůli vlastním dětem nejsou schopni s tím svinstvem přestat. Jsou to hnusní sobci, co ničí zdraví svým dětem už od mala, děcka vyrostou v nikotinu a co je čeká…v 15 začnou ukájet svou závislost sami a dál to pokračuje a pokračuje…
A když to vemu ještě hlouběj, proč takoví vyhulenci a ochlastové, co utrácejí prachy pro děti za chlast a kuřivo mají dětí, jako smetí a lidé, kteří mohou dětem poskytnout rodinné zázemí, chtěli by se jim věnovat a dát jim vše, co je jen možné, děti mít nemohou?? Na světe není žádná spravedlnost.
![]()
No bohužel taky nemám radu, u nás je to hodně o klidných sousedech, ale pokud má někdo vlastní nájemníky, tak jde pohoda stranou a čoud z cigár vzlíná vzhůru po baráku. Kdo kouří, nepochopí, v bytě a s čichem nekuřáka to rozpoznám hodně dobře. Řešili jsme to na schůzi vlastníků, se správcem, ale mimo toho, že dávají o trochu víc do fondu oprav, ale zaplatili úklid vajglů a zničení na balkonech po baráku, nic dalšího se nedomluvilo. Je to prý o jejich svobodě
a o našem vymýšlení. Ale stejnej problém je hluk, to jsme řešili i u Policajtů a výsledek 0… Naštěstí hlučící skoro nejsou, jen kuřáci se pořád vrací ![]()
Monipal sama jsem tet tedy nekuřačka,ale až se kojit přestane,tak budu hulit a těšim se na to jak malé dítě.Je to jedinej muj zlozvyk a taky odreagování.Nikoho s tím neobtěžuju v restauracích a ani na hřišti a tam kde jsou lidi,ale nechápu jak by jsi to teda chtěla vyřešit?Myslíš si že by teda kuřák by měl mít zákaz kouřit i ve vlastním bytě?že každý kdo kouří by se měl vždy sebrat a jet do lesa?To prostě nejde
a někdo si pouští nahlas hudbu,někdo nechá děti mlátit kladivem do topení(což je hustej zvuk
) a někdo si zakouří na balkoně
.Asi by měl každej mít trochu tolerance,ale nikdy se nezavděčím všem!
Pokud chce mít někdo uplné ticho,nečichat nic atd.. tak mu nezbývá než se přestěhovat do svého a nejlépe na samotu a já myslím že bydlet u frakventované silnice je mnohem horší než mít v baráku kuřáka.
Jak jsem napsala sama jsem alergická na ruznej hluk ,ale snažím se tolerovat ty co v noci nespí a uklízí a děti co v 6 ráno griblujou balonem o zdi a taky mi to teda moc nejde ![]()
Kouření v bytě bych nedovolila nikomu když je zde dítě,ale na balkoně at si třeba vykouří plíce ![]()
Monipal já ti to vysvětlím teda jak to mám.Nepiju kafe,nepiju alkohol a drogy už také pár let neberu,ale cigaretu si s chutí dám.Je to moje odreagování,sklidnění v těžký situaci a takovej hromosvod když mám nervy.Rakoviny se nebojim.Rakovinu má i dítě a muj strejda umřel na rakovinu plic a to se s kouřem nikdy nesetkal ![]()
Myslím si že i tobě ta trocha tolerance schází
a určitě máš taky nákej zlozvyk tak hned nemusíš všechny nazývat sobcema atd.. a když mluvíš o té závislosti tak já dříve poznala kokain než cigarety
Tý brďo, Dalmi. Takovou ty máš pestrou minulost? Já pamatuju diskusi, o trávě a kvalitě spermií.
Ae seš dobrá, žes to teda překonala. Sory, že to tu rozebírám. Jsem šokovaná.
Já jsem teda taky kouřiula. Ale vlastně mi to nikdy nechutnalo a kouřila jsem s ostatníma na chatě a v hospodě . A když naši nebyli doma - tak na balkoně.
A tak mám štěstí, že jsem přestala ještě nějakou dobu před prvním dítkem a teď už mě to vůbec neláká.
Tak možná nebudu úplně tolerantní sousedka, ale když mi načichne prádlo na balkoně od cigaret sousedů, nelíbí se mi to. Když mi klepou popel a hází vajgly do bylinek na mým balkoně, tak se mi to taky nelíbí. Svoboda kuřáka u mě končí tam, kde obtěžuje nebo poškozuje majetek nebo svobodu druhého. S drogou zkušenost nemám, takže závislost porovnat neumím.
Jo jednou jsem se svěřila a nějaký dobrák anonym to na mě vytáhnul všude takže asi nemá cenu něco skrývat.
Dobrá nejsem,jen jsem prostě měla štěstí na lidi co mě podpořily a vyléčenej feták neexistuje,jsou jen ti co ví že nebrat je lepší,ale chut asi zustane na vždy
i když je to už 5 let,ale to jsem nepatří
My řešíme stejný problém. Sousedi pod náma hulí a do bytu to teda pěkně leze. A ještě víc mě dokáže naštvat, když někdo v našem paneláku hulí na chodbě. V bytě je to pak raz dva. To jsem už jednou vyvěsila dole na nástěnku, ať laskavě ti kuřáci hulí venku, že chodba není kuřárna. Ale chápu, že balkon je trochu jiná situace. Na nikoho jsem si nestěžovala ani se nesnažila s nikým dohodnout, protože chápu, že mnozí si nechtějí hulit doma, tak jinou možnost než balkon nemají. Ale je to otravné dávat např. večer dítě spát do pokojíčku, kde je to opravdu jak ve 4.cenové. Takže akorát tak vztekle mlátím oknem, když ho zavírám a je vevnitř nahuleno. Je to zřejmě úděl paneláků
![]()
A co mi ještě připadá hnusné, je hulící matka s kočárkem. A včera jsem dokonce potkala před gyncentrem mladou těhotnou slečnu s cigárem. To jsem si říkala, že ta má nervy z ocele a mozek velikosti lískového ořechu.
A musím se ještě zastat MoniPal - rodiče, co doma hulí, matky, které v těhotenství kouří jsou pro mě taky pěkní sobci a blbečci! Nejhorší je, že s tím člověk nic nenadělá, jen to bohužel musí TOLEROVAt, včetně toho, že ten smrad jde i do našeho bytu a otravuje celou rodinu. Takže tolerance nám nekuřákům asi nechybí. Jinak už by to podle mě vypadalo jinak i v těch restauracích. Zatím je bohužel málo těch, kde se nekouří. A to jsem z velkého města.
Tak smažky máme v paneláku taky, ale ti mi tolik nevaděj. Je to takovej mladej párek vypadaj dost hrozně, ten kluk snad i seděl
ale jsou celkem tichý, občas tedy dost mimo a nezamořujou společný ovzduší. Akorát abych se bála sáhnout na kliku
aspoň si pořádně myju ruce po návratu zvenku
Vožralové jsou taky jakž takž v pohodě, kupodivu už dlouho nikdo nenablil do výtahu, takže ti kuřáci z toho holt vycházej nejhůř.
zdenulina píše:Pokud to má být narážka na to co jsem napsala já,tak s tím (s moni) uplně souhlasím.
A musím se ještě zastat MoniPal - rodiče, co doma hulí, matky, které v těhotenství kouří jsou pro mě taky pěkní sobci a blbečci! .
Zatím je bohužel málo těch, kde se nekouří. A to jsem z velkého města
tak já teda navštěvuji restaurace málo,ale pokud je to na urovni vždy maj nekuřácký kout kde je dobré odvětrání,jinak bych tam ani nešla.
Tak jediný řešení vidím v pořádným protikuřáckým zákoně. Prostě zákaz hulení ve všech restauracích a veřejných prostorách, kuřáci ať maj třeba o hodinu delší pracovní dobu, aby si nadělali ty rauchpauzičky, ať maj dražší zdravotní pojištění, cigára pořádně zdražit. Nevím to jistě, ale někde v USA se nesmí kouřit ani na ulici. Voni by se odnaučili raz dva. Sakra, já s tím asi budu kandidovat do parlamentu
![]()
Skoro mám pocit, abych začala chodit kanálem, občas si totiž zapálím..Nikdy nekouřím doma (nesnáším začouzené byty), nikdy bych nekouřila v těhotenství a při kojení, ale s oblibou jednou za čas vytáhnu krabičku cigaret někde u vínka s kamarádkou.Podotýkám, je to vesměs ve večerních hodinách, nehulím tedy dětem nebo těhulím pod nos, nevykuřuju sousedy.Ale v té hospodě by mi to chybělo.Takže já bych tě Gino nevolila. ![]()
No musím říct, že ty kuřácké pauzy v práci kolegů mi taky trochu vadily - kolegové chodili pravidelně o půl osmé, pak před desátou, pak po obědě kolem dvanácté a když ještě měl kolega službu odpoledne, tak chodil v podstatě co hodinu až dvě - a já jsem třeba musela za něho zaskočit ve předu (tzn. přerušit svoji práci). Vedení jim to tiše tolerovalo „jakože“ o ničem neví (v knihovnách se chlapi holt hýčkají
) a já jsem si to vnitřně vyřešila tak, že jsem si v pracovní době bez výčitek svědomí skočila na přilehlý trh pro jabko nebo do 20 metrů vzdáleného obchodu pro sváču nebo pití. A mohl by mi někdo zkusit něco říct
Měla jsem připravenou větu - myslete si, že jsem za barákem a kouřím
Naštěstí jsem to nikdy nemusela použít ![]()