Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jednoslunicko píše:
Příští rok budeme nadávat všichni![]()
No to samozřejmě ano a ještě několikanásobně
Velmi naivně si říkám, že třeba ty extrémní přetápěče současné ceny energií donutí trochu šetřit, ale obávám se, že dokud to za ně potáhnou sousedi, bude jim v podstatě jedno, jestli půjdou do minusu o třicet nebo padesát tisíc ![]()
@ugluk píše:
No to samozřejmě ano a ještě několikanásobněVelmi naivně si říkám, že třeba ty extrémní přetápěče současné ceny energií donutí trochu šetřit, ale obávám se, že dokud to za ně potáhnou sousedi, bude jim v podstatě jedno, jestli půjdou do minusu o třicet nebo padesát tisíc
Nedonutí je nic. Podívej se na kuřáky nebo na alkoholiky. Kolikrát se to zdražilo a furt se chlastá a kouří o 106. to jsou lidi, co neumí počítat, co hážou peníze oknem a jen se diví.
@jednoslunicko no a tihle maj báječnej nástroj k tomu, jak z oken házet peníze svých sousedů ![]()
@petra.prelouc1 píše:
To jste měli celkem štěstí, taky je to v zimě jako na sibiři. Oni si raději pořídí tulení kožichy, než aby otevřeli radiátory. Podle mě je to nespravedlnost.
Holt sousedé nepotřebují vytápět na takovou teplotu, já jsem taky letos ještě kohoutkem neotočila - nebudu si kvůli sousedům přetápět, když nám vyhovuje teplota nižší.
Nicméně, kočko, jaký máš přesně důvod tohle řešit? To už jste rozfofrovali těch 4,5 milionů, co manžel vyhrál a odnesl si v tašce?
![]()
@jednoslunicko píše:
Tož toto mít v kanceláři, tak vraždím. To není pracovní prostředí. Návrhová teplota pro kancelář je jako pro obytnou místnost, tedy 20 st. Bych ji hnala.
My pokud nemame v kancelari 24, tak tu kolegyne sedi ve svetru a pomalu i v dece, zatimco ja premyslim, co si jeste mohu sundat, aby uz to nebylo nevhodne odhalovani na pracovisti ![]()
Tady sousedi, ve většině důchodci, topí okolo jako blázni, takže my jsme ještě topení nezapli.To už bychom se upekli. Takže jsme taky za zloděje tepla i když si myslím že je to spíš naopak, zaplatíme topení sousedům, aspoň část určitě, i když ani nechceme.
@Russet píše:
Spořiví důchodci stejně za teplo zaplatí. Už to nejde jako dřív. My jsme až pod střechou a topit prostě musíme. Takže ti pod námi se taky vesele vezou, no…
no ja nevim, ale co jsem se ucila ze teple tekutiny stoupaji a chladne klesaji
jak se teda mohou sousedi pod vami vezt
![]()
@markytka3 píše:Že je kolem obklopují byty, které je izolují od střechy. Nás izoluje pouze střecha. Jako v podkroví u babičky teda teplo rozhodně nemáme. V létě ano.
no ja nevim, ale co jsem se ucila ze teple tekutiny stoupaji a chladne klesajijak se teda mohou sousedi pod vami vezt
![]()
![]()
![]()
@Russet píše: Že je kolem obklopují byty, které je izolují od střechy. Nás izoluje pouze střecha. Jako v podkroví u babičky teda teplo rozhodně nemáme. V létě ano.
ale to prece neznamena, ze se teplo prenasi dolu… teda pokud jeste plati gravitacni zakon ![]()
@petra.prelouc1 píše:
Jenže tihle netopí vůbec. Minulou zimu jsem se s jednou tou paní bavila, a ona mi říkala, že na západě se v bytech chodí v mikinách a zimních bundách a oni to tak mají taky.Stoupačky jsem myslela kromě topení i takové ty trubky s teplou vodou v šachtě v koupelně, které jsou obalené takovou tou pěnovou izolací (já tomu moc nerozumím, toho si šiml manžel - on jeden čas dělal topenáře).
Sice se platí za m2 plochy, ale když netopí vůbec nikdo okolo, tak to podle mě nemůže fungovat…
Ty si myslí, že ty stoupacky v koupelně něco vytopí? To je trochu nesmysl. Ano stoupacky u radiátorů vytopí dost. Jen teda pokud bydlíte v přízemí. Jak vedou stoupacky do vyšších pater tak jsou chladnější. A vy nemáte měřáky na topení? A vy jste rohový byt?
@markytka3 píše:
ale to prece neznamena, ze se teplo prenasi dolu… teda pokud jeste plati gravitacni zakon
Proč by se teplo nemělo přenášet dolů? Např. sálání není závislé na gravitaci. Navíc od stropu (pokud je teplejší) se postupně plynule ohřívá vzduch pod ním (je-li chladnější). Ano, u stropu bude vzduch stále teplejší než u podlahy, ale to rozhodně neznamená, že se ta podlaha taky neohřeje.
@markytka3 píše:
ale to prece neznamena, ze se teplo prenasi dolu… teda pokud jeste plati gravitacni zakon
Ale to je fakt že byt, který kolem dokola obklopují jiné byty kde se topí se vyhřeje snadněji, než ten pod střechou nebo byt nad sklepama.Na to nepotřebuješ chytristiku s gravitací.
@Semtex píše:
Hele já jsem bydlela v jednom paneláku a tam měli teplotu nějak nastavenou zvenčí, prej aby jim dům nechladl, takže topení topilo vždy na 22pro mě neřešitelný problém, je to na mě hyc a když už jsem fakt chcipala a otevřela okno, tak to poznalo, ze je vevnitř zima a nasadilo turbo
![]()
![]()
![]()
Příspěvek upraven 05.11.21 v 08:42
To jsem ještě neslyšela, zajímavý systém ![]()
@Jaaanča píše:
To jsem ještě neslyšela, zajímavý systém
No mne to přišlo v podstatě nevyvetratelne, hlavně tedy v zimě
protože i když jsem chtěla otevřít okna jen nakrátko a udělat na par minut výměnu vzduchu, to topení se vypnout vůbec nedalo a hned jelo jak vztekly. Samotná ta teplota by až tak nevadila ![]()
@Semtex píše:
No mne to přišlo v podstatě nevyvetratelne, hlavně tedy v ziměprotože i když jsem chtěla otevřít okna jen nakrátko a udělat na par minut výměnu vzduchu, to topení se vypnout vůbec nedalo a hned jelo jak vztekly. Samotná ta teplota by až tak nevadila
To je potřeba najít termostat a udělat mu teplíčko ![]()