Sousedi nám nechtějí vrátit naší kočku

Anonymní
1.3.24 11:11

Sousedi nám nechtějí vrátit naší kočku

Minulý týden se nám stalo, že nám vyběhla kočka z bytu a my o tom nevěděli. Musela ráno při odchodu do práce. Když jsme večer zjistili, že není doma, litali jsme po vchodě, ptali se sousedů, dali jsme letáky jak ve vchodě, tak po okolí. Sousedka mi včera řekla, že zřejmě jí mají nějací nájemníci v přízemí. Viděla jí za oknem. Hned jsme tam šli, mají naší kočku! Měla se k nám a samo, že poznáme svého miláčka, kterého máme šest let. Hned se k nám rozběhla, ale stačili jí chytit, zavřít do mistnosti a zabouchli dveře. Od včera jsme tam byli vícekrát, mluví s námi jen přes dveře. Oni tvrdí, že je jejich a že jí mají rok od nějakého údajného dědy z Krkonoš. Je to lež, nikdy u nich za oknem nebyla vidět, najednou tam sedí. Snažili jsme se s nimi domluvít, nabízeli jsme jim 5000, ale ne je jejich, přitom lžou, vím to na stoprocent, je to naše Briketka. Já mám v mobilu mnoho fotek, ale to mi nepomůže. Je to celočerná kočka ta klasická. Takových jsou tucty. Čipovaná není, držíme jí jen v bytě, utekla nám poprvé. Co mám dělat, věděl by někdo poradit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3707
1.3.24 11:16

Jít na PČR a oznámit krádež?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.3.24 11:19
@Fee-bee píše:
Jít na PČR a oznámit krádež?

Asi ano, nic jiného nezbývá. Otázka je, jak to bude PČR vyšetřovat. Možná bych za nimi nejdřív zašla a ještě jednou jasně řekla, že pokud kočku nevrátí, jdete to oznámit jako krádež, že máte důkazy, že je vaše (fotografie, videa a pokud si jsi jistá, že je vaše, klidně řekni, že i čip) a dost možná ze sporu vycouvají sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
1.3.24 11:21

Ohlásit krádež. Na veterinu snad chodíte :nevim: tam určitě mají údaje o zdravotním stavu konkrétního zvířete i jméno majitele. Podle zdravotního stavu by mohli posoudit jestli se jedná o vaše zvíře. Nevim ale jestli to prakticky jde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
1.3.24 11:24

Pohrozila bych jim policii, ale jak pak dokazete, ze to je vase kocka, to nevim, kdyz jste si ji nenechali ocipovat. :think:

• Citovat
  • Upravit
3707
1.3.24 11:27

@Silverine247 Tak právě chybějící čip by mohl být jeden z poznávacích znaků. Dále ty fotky a svědectví sousedů, že kočka v přízemí nesedává za oknem už rok… Myslím, že to je easy, ale první bych jim šla pohrozit policií. Ale na druhou stranu, aby je pak nenapadlo se kočky raději nějak zbavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
1.3.24 11:32
@Fee-bee píše:
@Silverine247 Tak právě chybějící čip by mohl být jeden z poznávacích znaků. Dále ty fotky a svědectví sousedů, že kočka v přízemí nesedává za oknem už rok… Myslím, že to je easy, ale první bych jim šla pohrozit policií. Ale na druhou stranu, aby je pak nenapadlo se kočky raději nějak zbavit…

Jezis nestras! Ale mas pravdu, ja bych byla strachy bez sebe. Mozna nepohrozit policii, ale rovnou tam s nima prijit, aby se nemohli pripravit. :think:

• Citovat
  • Upravit
7296
1.3.24 11:32

Policajti to podle mě řešit nebudou, když jí nemáte čipovanou, bude to slovo proti slovu. Ale podle mě je tvá jediná šance jim tím pohrozit, že jdeš na policajty, že máš důkaz, kočka je čipovana (jako) a snad se toho zaleknou. Klidně jestli má někdo z rodiny nebo z kamošů psa, ti čipování být musí a většinou se dávají lepíky od čipu na víc, tak jestli někdo má, tak jim ty lepíky ukázat s tím, že s tím jako s důkazem jdeš na PČR, že přesně tohle číslo má kočka pod kůži, tak ať čekají návštěvu, že se pravda ukáže. To podle mě riskovat nebudou, kór když jsou černých koček plné útulky. Prostě je zastrašit, ale snad je to fakt ta vaše :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
1.3.24 11:36
@Matt 02 píše:
Policajti to podle mě řešit nebudou, když jí nemáte čipovanou, bude to slovo proti slovu. Ale podle mě je tvá jediná šance jim tím pohrozit, že jdeš na policajty, že máš důkaz, kočka je čipovana (jako) a snad se toho zaleknou. Klidně jestli má někdo z rodiny nebo z kamošů psa, ti čipování být musí a většinou se dávají lepíky od čipu na víc, tak jestli někdo má, tak jim ty lepíky ukázat s tím, že s tím jako s důkazem jdeš na PČR, že přesně tohle číslo má kočka pod kůži, tak ať čekají návštěvu, že se pravda ukáže. To podle mě riskovat nebudou, kór když jsou černých koček plné útulky. Prostě je zastrašit, ale snad je to fakt ta vaše :mrgreen:.

To s tím čipem je dobrý nápad, to by se dalo zkusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
1.3.24 11:50

Ty jo ty lidi fakt nejsou normální.. krást kočku a neotevřit dveře :zed: no jasně že jí ukradli když nechtějí otevřít :roll: nechápu absolutně :lol: jen když si vemu kolik koťat se musí likvidovat protože to nikdo nechce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
1.3.24 11:52

Taky se může stát, že kočku rychle načipujou a bude po srandě :roll: :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.3.24 11:57

Darebáci jedni zlodějští. Kdyby jim ze strachu chtěla celý byt posr.., počůrat a doškrábat. Ať se jim krádež oplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77379
1.3.24 11:58
@Anonymní píše:
Minulý týden se nám stalo, že nám vyběhla kočka z bytu a my o tom nevěděli. Musela ráno při odchodu do práce. Když jsme večer zjistili, že není doma, litali jsme po vchodě, ptali se sousedů, dali jsme letáky jak ve vchodě, tak po okolí. Sousedka mi včera řekla, že zřejmě jí mají nějací nájemníci v přízemí. Viděla jí za oknem. Hned jsme tam šli, mají naší kočku! Měla se k nám a samo, že poznáme svého miláčka, kterého máme šest let. Hned se k nám rozběhla, ale stačili jí chytit, zavřít do mistnosti a zabouchli dveře. Od včera jsme tam byli vícekrát, mluví s námi jen přes dveře. Oni tvrdí, že je jejich a že jí mají rok od nějakého údajného dědy z Krkonoš. Je to lež, nikdy u nich za oknem nebyla vidět, najednou tam sedí. Snažili jsme se s nimi domluvít, nabízeli jsme jim 5000, ale ne je jejich, přitom lžou, vím to na stoprocent, je to naše Briketka. Já mám v mobilu mnoho fotek, ale to mi nepomůže. Je to celočerná kočka ta klasická. Takových jsou tucty. Čipovaná není, držíme jí jen v bytě, utekla nám poprvé. Co mám dělat, věděl by někdo poradit?

nic jiného než jít na PČR vám nezbývá, nahlásit je za krádež kočky - když s nimi není rozumná domluva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77379
1.3.24 12:00
@Matt 02 píše:
Policajti to podle mě řešit nebudou, když jí nemáte čipovanou, bude to slovo proti slovu. Ale podle mě je tvá jediná šance jim tím pohrozit, že jdeš na policajty, že máš důkaz, kočka je čipovana (jako) a snad se toho zaleknou. Klidně jestli má někdo z rodiny nebo z kamošů psa, ti čipování být musí a většinou se dávají lepíky od čipu na víc, tak jestli někdo má, tak jim ty lepíky ukázat s tím, že s tím jako s důkazem jdeš na PČR, že přesně tohle číslo má kočka pod kůži, tak ať čekají návštěvu, že se pravda ukáže. To podle mě riskovat nebudou, kór když jsou černých koček plné útulky. Prostě je zastrašit, ale snad je to fakt ta vaše :mrgreen:.

proč by to policajti neřešili? musí to řešit, vždyť se řeší třeba krádež bot nebo slivovice a to také nemáš očipované

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.3.24 12:02
@Atisia píše:
Taky se může stát, že kočku rychle načipujou a bude po srandě :roll: :nevim:.

Ale nebude. Dá se přece zjistit, kdy kočku načipovali. A to by fakt asi policii nedocvaklo, že jde o účelovku, když by kočce dali čip den poté, co byla odcizená a tvrdí, že už ji doma mají 2 roky nebo jak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný