Sousedka mi ničí kytky

6
30.3.24 13:33

Sousedka mi ničí kytky

Zdravím,
Máme špatné vztahy s sousedkou v paneláku téměř od začátku co ona se sem nastěhovala.
Je to mladá paní s dětmi ona v nájmu my máme byt v vlastnictví.
Možná to je i částečně důvod našich sporu.
Jde o to, že jako patro máme společný balkón bohužel v našem paneláku nemá každý byt svůj ale každé patro tedy 3 byty jeden balkon dohromady.
Na patře jsme momentálně jen my ( rodina) a ona.
Já mám na balkoně kytky a převyslou jahodu nicméně, v poslední době (2-3mesice) jsem si všimla, když jdu zalévat že kytky jsou polité chemikálií.
Nejdřív jsem si myslela, že to manžel udělal omylem při manipulaci s něčím dost často opravuje ale už se to opakuje od ledna a odchází mi jedna kytka za druhou teď naposled mandarinka která, stála 750 Kč.
Včera jsem přišla a zase kytky smrdí savem volala jsem ihned PČR.
Bohužel po příjezdu mi sdělili že, pokud nemám kamerový záznam tak nelze nic řešit a teda nevím jak to teď dokázat že to dělá ona.
Nicméně, nikdo jiný to být nemůže klíče od balkonů máme jen my a ona.
A manžel ani já naše kytky ničit nebudeme a dítěti je 8 let.
Někdo nějakou radu jak tuto situaci řešit? už mi zmizelo takle 7 kytek a vždy jsou cítit davem nebo lihem.
Myslím si, že to dělá proto, že si chtěla na balkon dát voliéru s papoušky a my jsme ji nahlásili na družstvo vlastníků a to jí to zatrhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17220
30.3.24 13:48

Nahlásila bych na družstvo i tohle a dala tam tu kameru, pokud se tím teda nic neporušuje. A jestli je vidět že je to něčím postříkané, tak si to vyfoť. Opravdu nikdo jiný klíče nemá? Příp. si vem kytky domů, nešlo by dát si je na parapet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
30.3.24 14:07
@Lenislen píše: Více

Tak si tam ty kytky nedávej a je to. Třeba je tam nechce stejně tak, jako ty ty papoušky :think: Vy se spolu vůbec nebavíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.3.24 14:10

Ty budeš taky sousedka snů. Bonzačka a udavačka, co si uzurpuje společný balkón pro svoje kytky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.3.24 14:21

Ona ti dovolila zabírat společný balkon kytkama? Soudě podle tvýho popisu tam musí zabírat většinu místa. Dej si je do bytu a budeš mít klid. Ona si tam ty papoušky taky nejspíš dala, že?

• Citovat
  • Upravit
116193
30.3.24 14:29

Volalas policii kvůli kytkám? :lol:
A proč tam nesmí mít papouchy když ty tam můžeš mít kytky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
30.3.24 14:41

Nevím no. Je to klasická reakce na protiakci. Bohužel společně prostory jsou o vzájemné toleranci a ty jsi se zachovala sobecky a nepovolila papoušky, todiz sobecký. Jenže ten balkon nemáš k užívání jen Ty. Informace ze ona je najemnik je bezpředmětné, nedělá to z ní člověka, který by neměl aspoň stejne právo jako Ty si na ten balkon něco dát a užívat ho podobně. Jestli je to předmětem sporu mezi vámi, může a nemusí být,. zavist je různorodá. Kdyby jsi bývala udělala dobre gesto a nezachovala ses jako panovačná sousedka, mohly jste mít dobře vztahy…ona papouchy a ty v pořádku kytky a relativně by to fungovalo.

Zkus za ní jít a promluvit si. Třeba se dohodneme na tom, ať si tam ty papoušky dá a že ty chceš aby ona respektovala i Tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
30.3.24 14:48

Jak sis sousedské vztahy nastavila, takové je máš.

Klec s papouškem by tam překážela, ok… s tvými kytkami to není jinak. Holt budete mít balkón prázdný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
30.3.24 14:53

Proč vy tam můžete mít kytky a ona papoušky, ne? Jste trochu sobec, že? Tak tam nedávejte nikdo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.24 14:54

To je ještě dobré. Také by tě mohla sledovat kukátkem za dveřmi chodbou.

• Citovat
  • Upravit
148968
30.3.24 15:39

Jste jí překazili chov papoušků, tak vám teď vrací protiúder. Nechci tvrdit že jí fandím, ale jak jste si nastavili sousedské vztahy, tak to máte. Dej si kytky domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
30.3.24 15:47

No tobě vadili papoušci, ty ses postarala o to, aby tsmtu klec nemohla dát, tak ti teď škodí. Neříkám, že je to správný, ale mohla si s tím počítat. Děláte si obě naschvály, sice zbytečně, ale děláte a to obě. Kytky si vezmi domů, úplně stejně jako tam ona nedala klec, jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.3.24 15:50
@Anonymní píše: Více

Nevím, v čem by mi mělo vadit, že by mě sledovala kukátkem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65258
30.3.24 15:51

to byl odkaz na jinou diskusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.3.24 15:52
@Anonymní píše: Více
Nevím, v čem by mi mělo vadit, že by mě sledovala kukátkem. :nevim:
@aiwwa 56226120 [/citace
Kvůli opakovaně zničeným kytkam které stojí dost peněz.
Ano volala jsem PČR nevím, co ti na tom přijde vtipné. :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný