Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
Máme špatné vztahy s sousedkou v paneláku téměř od začátku co ona se sem nastěhovala.
Je to mladá paní s dětmi ona v nájmu my máme byt v vlastnictví.
Možná to je i částečně důvod našich sporu.
Jde o to, že jako patro máme společný balkón bohužel v našem paneláku nemá každý byt svůj ale každé patro tedy 3 byty jeden balkon dohromady.
Na patře jsme momentálně jen my ( rodina) a ona.
Já mám na balkoně kytky a převyslou jahodu nicméně, v poslední době (2-3mesice) jsem si všimla, když jdu zalévat že kytky jsou polité chemikálií.
Nejdřív jsem si myslela, že to manžel udělal omylem při manipulaci s něčím dost často opravuje ale už se to opakuje od ledna a odchází mi jedna kytka za druhou teď naposled mandarinka která, stála 750 Kč.
Včera jsem přišla a zase kytky smrdí savem volala jsem ihned PČR.
Bohužel po příjezdu mi sdělili že, pokud nemám kamerový záznam tak nelze nic řešit a teda nevím jak to teď dokázat že to dělá ona.
Nicméně, nikdo jiný to být nemůže klíče od balkonů máme jen my a ona.
A manžel ani já naše kytky ničit nebudeme a dítěti je 8 let.
Někdo nějakou radu jak tuto situaci řešit? už mi zmizelo takle 7 kytek a vždy jsou cítit davem nebo lihem.
Myslím si, že to dělá proto, že si chtěla na balkon dát voliéru s papoušky a my jsme ji nahlásili na družstvo vlastníků a to jí to zatrhlo.
Nahlásila bych na družstvo i tohle a dala tam tu kameru, pokud se tím teda nic neporušuje. A jestli je vidět že je to něčím postříkané, tak si to vyfoť. Opravdu nikdo jiný klíče nemá? Příp. si vem kytky domů, nešlo by dát si je na parapet?
@Lenislen píše: Více
Tak si tam ty kytky nedávej a je to. Třeba je tam nechce stejně tak, jako ty ty papoušky
Vy se spolu vůbec nebavíte?
@Lenislen píše: Více
Ty budeš taky sousedka snů. Bonzačka a udavačka, co si uzurpuje společný balkón pro svoje kytky.
Ona ti dovolila zabírat společný balkon kytkama? Soudě podle tvýho popisu tam musí zabírat většinu místa. Dej si je do bytu a budeš mít klid. Ona si tam ty papoušky taky nejspíš dala, že?
Volalas policii kvůli kytkám? ![]()
A proč tam nesmí mít papouchy když ty tam můžeš mít kytky?
Nevím no. Je to klasická reakce na protiakci. Bohužel společně prostory jsou o vzájemné toleranci a ty jsi se zachovala sobecky a nepovolila papoušky, todiz sobecký. Jenže ten balkon nemáš k užívání jen Ty. Informace ze ona je najemnik je bezpředmětné, nedělá to z ní člověka, který by neměl aspoň stejne právo jako Ty si na ten balkon něco dát a užívat ho podobně. Jestli je to předmětem sporu mezi vámi, může a nemusí být,. zavist je různorodá. Kdyby jsi bývala udělala dobre gesto a nezachovala ses jako panovačná sousedka, mohly jste mít dobře vztahy…ona papouchy a ty v pořádku kytky a relativně by to fungovalo.
Zkus za ní jít a promluvit si. Třeba se dohodneme na tom, ať si tam ty papoušky dá a že ty chceš aby ona respektovala i Tebe.
Jak sis sousedské vztahy nastavila, takové je máš.
Klec s papouškem by tam překážela, ok… s tvými kytkami to není jinak. Holt budete mít balkón prázdný.
Proč vy tam můžete mít kytky a ona papoušky, ne? Jste trochu sobec, že? Tak tam nedávejte nikdo nic.
To je ještě dobré. Také by tě mohla sledovat kukátkem za dveřmi chodbou.
Jste jí překazili chov papoušků, tak vám teď vrací protiúder. Nechci tvrdit že jí fandím, ale jak jste si nastavili sousedské vztahy, tak to máte. Dej si kytky domů.
No tobě vadili papoušci, ty ses postarala o to, aby tsmtu klec nemohla dát, tak ti teď škodí. Neříkám, že je to správný, ale mohla si s tím počítat. Děláte si obě naschvály, sice zbytečně, ale děláte a to obě. Kytky si vezmi domů, úplně stejně jako tam ona nedala klec, jednoduchý.
@Anonymní píše: Více
Nevím, v čem by mi mělo vadit, že by mě sledovala kukátkem. ![]()
@Anonymní píše: VíceNevím, v čem by mi mělo vadit, že by mě sledovala kukátkem.
@aiwwa 56226120 [/citace
Kvůli opakovaně zničeným kytkam které stojí dost peněz.
Ano volala jsem PČR nevím, co ti na tom přijde vtipné.