Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anna766 píše:
Tohle jsem nikdy nepochopila a nepochopím. Mít v rodině děti a ani neuvařit. A to nemyslím že musí mít nutně děti denně čtyřchodové menu. Uvařit aspoň hrnec husté bramboračky a k tomu rohlíky snad zvládne i chlap.
PS : Babička i když se vrátila v poledne z pole, kde byla od šesti do dvanácti, tak v jednu byl prostě oběd
a klidně jen hustá fazolačka, nebo nám udělala palačinky nebo vytáhla z mrazáku jitrnici, upekla a uvařila k tomu brambory, ale hladné by nás nikdy nenechala.. a naopak měla radost, když se přidala nějaká má spolužačka nebo holka od sousedů
to je holt povahou a nastavením, no… Jinak tolik ledňáčků rozhodně neměla, ale léta mixovala přebytky ovoce na dřeně do kelímků od jogurtů, které poctivě myla a schovávala a taky neměla problém tu dřeň dát i kámošce…
@Lucy75 píše:![]()
přesně tak!!
Já vůbec neříkám, že se má život točit kolem jídla, mám ráda výlety, kino, divadlo atd.. ALE mám v sobě, že nakrmit rodinu je prostě Základ! a fakt to může v sobotu na chalupě být občas narychlo i buřt-guláš
Udělat si děti a pak si na chalupu nedovést ani vařič (prý tam má jen rychlovarnou konvici) tak to už jsem měla lepší vybavení na uvaření v každém kempu… neříkám že trpí hlady, mají tam rohlíky, chleba, to ano
ale Žádné vařené jídlo celý víkend.. (přes týden ty děti mají obědy školka-škola),
mně to hlava nebere..
ale asi i proto, že mne to vaření i baví a ráda vidím, jak těm děckám chutná
Jako místo stoosmdesáté kytky, co si sousedka koupí (nic proti kytkám, taky na nich ujíždím, ona ovšem víc) bych si kvůli děckám koupila aspoň dvouplotýnkový vařič..
stojí v akci 700..
jsem jí to i řekla, že bych bez vařiče nemohla existovat.. ona na to : My to neřešíme
tak myslím, že to neřeší hlavně Ona
divné, no…PS : Babička i když se vrátila v poledne z pole, kde byla od šesti do dvanácti, tak v jednu byl prostě oběda klidně jen hustá fazolačka, nebo nám udělala palačinky nebo vytáhla z mrazáku jitrnici, upekla a uvařila k tomu brambory, ale hladné by nás nikdy nenechala.. a naopak měla radost, když se přidala nějaká má spolužačka nebo holka od sousedů
to je holt povahou a nastavením, no… Jinak tolik ledňáčků rozhodně neměla, ale léta mixovala přebytky ovoce na dřeně do kelímků od jogurtů, které poctivě myla a schovávala a taky neměla problém tu dřeň dát i kámošce…
A ona je povinnost mít každý den teplé jídlo?
taky nám ti někdy vyjde, že nemáme teplé jídlo a překvapivě stále žijeme ![]()
@Pitaya1 Lucenko, je to problém, jelikož vařím já a ony sem tajně chodí obědvat, jestli jsi četla všechny příspěvky… Jinak s tebou se hádat opravdu nehodlám, vař si a žij si jak chceš ![]()
@Věčně naštvaná píše:
Nechete zkusit skauta? Tam by si jistě nějaké kamarády našel, něco by se časem naučil..
Chtěli bychom, zatím toho má hodně, jako ergoterapii, hipoterapii, maxika, fyzioterapii, psycholozku, logo, angličtinu V září z toho snad něco skrtnem a zbyde čas i na něco kolektivního.
@Pitaya1 píše:
A to je takový problém? Já teda někdy vařím. Ale když tak. o tom přemýšlím, tak naposledy jsem vařila někdy v únoru, možná v březnu
V tomto případě to asi problém je když ty děti chodí jíst po sousedech. Jedna věc je nevařit a druhá nedat dítětem najíst.
@Lucy75 píše:
@Pitaya1 Lucenko, je to problém, jelikož vařím já a ony sem tajně chodí obědvat, jestli jsi četla všechny příspěvky… Jinak s tebou se hádat opravdu nehodlám, vař si a žij si jak chceš
No tak jim to nedávej, jednoduchý. Přiznám se, že by mi vadilo, kdyby někdo dával pravidelně jíst mému dítěti a pak si na to stěžoval někde na netu.
@Alušáček píše:
V tomto případě to asi problém je když ty děti chodí jíst po sousedech. Jedna věc je nevařit a druhá nedat dítětem najíst.
Q on někdo ty sousedy nutí k tomu, aby krmili cizí děti? ![]()
@Pitaya1
víš, co mne na tobě opravdu baví!!??
jsi zlá, zákeřná a záměrně si vždy najdeš nějakou zajímavější diskusi a schválně jdeš do opozice (viz. třeba školství včera…)
děláš to záměrně, bavíš se tím
a myslíš, že ti to žereme
jsi akorát ubohá
běž si umýt nohy do rýžového pole, prosím a zchlaď se.. známe tě…
@Lucy75 píše:
@Pitaya1víš, co mne na tobě opravdu baví!!??
jsi zlá, zákeřná a záměrně si vždy najdeš nějakou zajímavější diskusi a schválně jdeš do opozice (viz. třeba školství včera…)
děláš to záměrně, bavíš se tím
a myslíš, že ti to žereme
jsi akorát ubohá
běž si umýt nohy do rýžového pole, prosím a zchlaď se.. známe tě…
Jsi nějaká nevyrovnaná
to nesmím napsat svůj názor do veřejné doskuze? Hraješ si tu na admina? ![]()
A je vidět, že tu včerejší diskuzi jsi nepochopila. Ta totiž byla o tom, za co utratit peníze a některým, jako jsi třeba ty, přišlo nesmyslné, utrácet za drahou školu, kdyby na to člověk měl, tak jsem si jen bránila svůj názor
Příspěvek upraven 24.06.22 v 13:01
@Svetluska55 píše:
Hele, je to hezký, ale taky to může být takhle. Je to jen příklad, nevychazim z vlastní zkušenosti.
Co by mohla napsat ta matka:
Bydlíme na vesnici a vedle mají chalupu nějací lidé, co jezdí na víkendy.
My jsme vegetariáni a nemáme televizi, je to naše rozhodnutí a náš životní styl. Naše děti jsou hodně venku, je tu bezpečno, tak proč ne. Teď jsem zjistila, že naše děti chodí k sousedům, tam dostávají maso a pouští se jim televize. Děti mi to zatajují.
Co by člověk řekl potom? Já jen, že ty máš pocit, že ty děti zachranujes, jejich matka si to možná nemyslí.
Je to jen jiný úhel pohledu.
Taky me to napadlo, ze bych asi nebyla moc rada, ze moje deti dostavaji nekde natajnaka maso, kdyz ho doma nevedeme. Vegetarian nejsem, ale pokud k tomu nekdo chce sve deti vest a sousedka do toho hazi vidle…
Nic proti @Lucy75, me tvuj pristup vsechny nakrmit prijde sympaticky, ale zrovna s tim masem bych na miste nejake alternativni matky mela velky problem.
@Pitaya1 píše:
A to je takový problém? Já teda někdy vařím. Ale když tak. o tom přemýšlím, tak naposledy jsem vařila někdy v únoru, možná v březnu
Tak tim bych se moc nechlubila. Ze si ty to dokazes zduvodnit, protoze se ti nechce, jeste neznamena, ze teple jidlo, poctive uvarene, neni potreba. Mozna nemusi byt kazdy den, ale jestli se hecnes neco uvarit jednou za ctvrt roku, tak to fakt neni nejlepsi vizitka pro mamu s detma.
Hele, je to hezký, ale taky to může být takhle. Je to jen příklad, nevychazim z vlastní zkušenosti.
Co by mohla napsat ta matka:
Bydlíme na vesnici a vedle mají chalupu nějací lidé, co jezdí na víkendy.
My jsme vegetariáni a nemáme televizi, je to naše rozhodnutí a náš životní styl. Naše děti jsou hodně venku, je tu bezpečno, tak proč ne. Teď jsem zjistila, že naše děti chodí k sousedům, tam dostávají maso a pouští se jim televize. Děti mi to zatajují.
Co by člověk řekl potom? Já jen, že ty máš pocit, že ty děti zachranujes, jejich matka si to možná nemyslí.
Je to jen jiný úhel pohledu.