Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Monchichik píše:
@Lucy75 jak bys mohla vědět, že jsou to třeba vegetariánské děti? přijdou, mají hlad…chtějí nabízené jídlo…a je to![]()
…přeci nebudeš po vsi zjišťovat, kdo co jí a nejí…
s tou matkou normálně komunikuju stejně jako s ostatními, kterých děti sem chodí, takže vím, že vegoši nejsou. Tečka. Už mne tahle diskuse fakt nebaví. Páček.
@Lucy75 takže počítá s tím že je prostě někdo nakrmí…
vždyť si psala, že ta holčička má 4 roky…jak může nevědět, kde jsou a co jí…panebože…
@Lucy75 píše:
@ludmilaadamkova děkujiii
panebože
snad nejsem padlá na hlavu, abych vegetariánským dětem dávala řízek, guláš nebo kuřecí kostky..
já fakt zírám, co tu kdo dokáže vymyslet za teorie…
Stačí jeden prudič a fajn atmoška je v zadeli..pěkný víkend
Příspěvek upraven 24.06.22 v 14:55
Tak psala jsi „některá jídla (hlavně s masem) u nás jedly poprvé…“, spekacky jsem osobne prehlidla, nikdo netvrdil, ze jsi padla na hlavu, abys davala vegetarianum maso. ![]()
@Silverine247 píše:
No ale ty deti maji zakazano tam jist.
No a řekl to někdo Lucy? Že si to výslovně nepřeje?
Zase chápu, že pokud děcku kouká hlad z očí, tak mu taky dám. Tyky jsme tu svého času živili 3 děti jedné takové k. ravky „maminky“, co je klidně v tropických vedrech vykopla ven na celý den bez vody.
Děti jsou velmi vnímavé, stačí s nimi mluvit narovinu, hezky, mile a nevidím problém.
@Svistice píše:
No a řekl to někdo Lucy? Že si to výslovně nepřeje?Zase chápu, že pokud děcku kouká hlad z očí, tak mu taky dám. Tyky jsme tu svého času živili 3 děti jedné takové k. ravky „maminky“, co je klidně v tropických vedrech vykopla ven na celý den bez vody.
To nevim, jestli to rekli Lucy, nebo jenom tem detem, ale z doplnujicich informaci mam pocit, ze ta „alternativni matka“ bude nakonec podobna kravka jak o ktere ty pises. Rekne deckam, at tam neji, ale sama je cely den na jidlo nezavola, takova chytra horakyne. ![]()
@Silverine247 píše:
Ona to mozna nevidi, ale kdyby tem detem dokazala zajistit tu kvalitni stravu, o ktere tady hovorime, tak by ty deti asi nemely potrebu se dokrmovat po sousedech, nemyslis?
Kdyby jim cizí to jídlo nedávali, tak by jedli v pohodě doma.
@Silverine247 píše:
To nevim, jestli to rekli Lucy, nebo jenom tem detem, ale z doplnujicich informaci mam pocit, ze ta „alternativni matka“ bude nakonec podobna kravka jak o ktere ty pises. Rekne deckam, at tam neji, ale sama je cely den na jidlo nezavola, takova chytra horakyne.
Q třeba dětem řekne, že maji jít domů, až budou mít hlad. Když jim nějaká aktivní zachrankyne nacpe jídlo, tak logicky nemají hlad a zůstanou u ní celý den
@Lucy75 píše:![]()
přesně tak!!
Já vůbec neříkám, že se má život točit kolem jídla, mám ráda výlety, kino, divadlo atd.. ALE mám v sobě, že nakrmit rodinu je prostě Základ! a fakt to může v sobotu na chalupě být občas narychlo i buřt-guláš
Udělat si děti a pak si na chalupu nedovést ani vařič (prý tam má jen rychlovarnou konvici) tak to už jsem měla lepší vybavení na uvaření v každém kempu… neříkám že trpí hlady, mají tam rohlíky, chleba, to ano
ale Žádné vařené jídlo celý víkend.. (přes týden ty děti mají obědy školka-škola),
mně to hlava nebere..
ale asi i proto, že mne to vaření i baví a ráda vidím, jak těm děckám chutná
Jako místo stoosmdesáté kytky, co si sousedka koupí (nic proti kytkám, taky na nich ujíždím, ona ovšem víc) bych si kvůli děckám koupila aspoň dvouplotýnkový vařič..
stojí v akci 700..
jsem jí to i řekla, že bych bez vařiče nemohla existovat.. ona na to : My to neřešíme
tak myslím, že to neřeší hlavně Ona
divné, no…PS : Babička i když se vrátila v poledne z pole, kde byla od šesti do dvanácti, tak v jednu byl prostě oběda klidně jen hustá fazolačka, nebo nám udělala palačinky nebo vytáhla z mrazáku jitrnici, upekla a uvařila k tomu brambory, ale hladné by nás nikdy nenechala.. a naopak měla radost, když se přidala nějaká má spolužačka nebo holka od sousedů
to je holt povahou a nastavením, no… Jinak tolik ledňáčků rozhodně neměla, ale léta mixovala přebytky ovoce na dřeně do kelímků od jogurtů, které poctivě myla a schovávala a taky neměla problém tu dřeň dát i kámošce…
My měli na chalupě remosku. Naprosto skvělá věc. Upeklo se maso, buchta, zapečené těstoviny. Jeden z nejlepších vynálezů, fakt.
@Lucy75 píše:
@ludmilaadamkova děkujiii
panebože
snad nejsem padlá na hlavu, abych vegetariánským dětem dávala řízek, guláš nebo kuřecí kostky..
já fakt zírám, co tu kdo dokáže vymyslet za teorie…
Stačí jeden prudič a fajn atmoška je v zadeli..pěkný víkend
Příspěvek upraven 24.06.22 v 14:55
Nic si z toho nedělej. Já ve vedlejší diskuzi jsem opakovaně „litována“ že mám špatné manželství neb svému muži nebalím tašku a nenandavám jídlo, nemám tudíž o něj dostatečný zájem.
@Pitaya1 píše:
Q třeba dětem řekne, že maji jít domů, až budou mít hlad. Když jim nějaká aktivní zachrankyne nacpe jídlo, tak logicky nemají hlad a zůstanou u ní celý den
A tobe prijde normalni, ze se po nich cely den neshani a jaksi si nevsimne, ze se nenajedly doma?
@Anna766 píše:
Nic si z toho nedělej. Já ve vedlejší diskuzi jsem opakovaně „litována“ že mám špatné manželství neb svému muži nebalím tašku a nenandavám jídlo, nemám tudíž o něj dostatečný zájem.
To máš z toho že je tvůj chlap svepravnej!!! ![]()
@ludmilaadamkova píše:
To máš z toho že je tvůj chlap svepravnej!!!
Zřejmě jsou nás svéprávní všichni. Vnučka se zeptala před chvílí jestli si může ukrojit čerstvý, dnes upečený koláč s jahodami a třešněmi. Nechala jsem jí at si ho ukrojí a nandá úplně sama, taková jsem.
@Anna766 píše:
Zřejmě jsou nás svéprávní všichni. Vnučka se zeptala před chvílí jestli si může ukrojit čerstvý, dnes upečený koláč s jahodami a třešněmi. Nechala jsem jí at si ho ukrojí a nandá úplně sama, taková jsem.
Sociálku na tebe
![]()