Sousedův kluk chodí pořád k nám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pitaya1
24.6.22 13:08
@Silverine247 píše:
Tak tim bych se moc nechlubila. Ze si ty to dokazes zduvodnit, protoze se ti nechce, jeste neznamena, ze teple jidlo, poctive uvarene, neni potreba. Mozna nemusi byt kazdy den, ale jestli se hecnes neco uvarit jednou za ctvrt roku, tak to fakt neni nejlepsi vizitka pro mamu s detma.
@Silverine247 píše:
Tak tim bych se moc nechlubila. Ze si ty to dokazes zduvodnit, protoze se ti nechce, jeste neznamena, ze teple jidlo, poctive uvarene, neni potreba. Mozna nemusi byt kazdy den, ale jestli se hecnes neco uvarit jednou za ctvrt roku, tak to fakt neni nejlepsi vizitka pro mamu s detma.

A to se dobrá máma pozná podle toho, jak často něco uvaří? My ten čas radši strávíme jinak než u plotny

• Citovat
  • Upravit
1389
24.6.22 13:14
@Pitaya1 píše:
A to je takový problém? Já teda někdy vařím. Ale když tak. o tom přemýšlím, tak naposledy jsem vařila někdy v únoru, možná v březnu :think:

Tak to teda varim casteji sama pro sebe. :mrgreen:
„Nekdy varim“ je pro mne napriklad jednou tydne. Ne dvakrat trikrat do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
24.6.22 13:15

@Pitaya1 Za mě třeba jo…dobrá máma se pozná podle toho, že nakrmí svoje děti…nemusí to vařit, může to objednat… ;) ale nemít doma ani vařič a krmit děti jen chlebem, to prostě v pohodě není…podle mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42369
24.6.22 13:18
@Monchichik píše:
@Pitaya1 Za mě třeba jo…dobrá máma se pozná podle toho, že nakrmí svoje děti…nemusí to vařit, může to objednat… ;) ale nemít doma ani vařič a krmit děti jen chlebem, to prostě v pohodě není…podle mě…

Taky to tak mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
24.6.22 13:19
@Monchichik píše:
@Pitaya1 Za mě třeba jo…dobrá máma se pozná podle toho, že nakrmí svoje děti…nemusí to vařit, může to objednat… ;) ale nemít doma ani vařič a krmit děti jen chlebem, to prostě v pohodě není…podle mě…

Ale tak ony mají oběd ve škole. Takže nevidím problém v tom, když večer matka nauvaří teple jídlo a o víkendu na chalupě taky nic nauvaří :nevim: Já třeba v létě ani nemám chuť na něco teplého.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
24.6.22 13:21
@Pitaya1 píše:
A to se dobrá máma pozná podle toho, jak často něco uvaří? My ten čas radši strávíme jinak než u plotny

Neprekrucuj prosim te. Samozrejme, ze definice dobre mamy nestoji na jidle, ale zajistit diteti kvalitni stravu by mel byt elementarni standard.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
24.6.22 13:22
@Silverine247 píše:
Neprekrucuj prosim te. Samozrejme, ze definice dobre mamy nestoji na jidle, ale zajistit diteti kvalitni stravu by mel byt elementarni standard.

A kvalitní strava je jen ta teplá? :think:

• Citovat
  • Upravit
32092
24.6.22 13:25

@Pitaya1 Večer ne, to je v pohodě…ale o víkendu prostě pokud jsou doma, tak minimálně polévku uvařit…já to tak prostě mám, že teplé jídlo 1 x denně…protože chleba fakt nikoho pořádně nezasytí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2664
24.6.22 13:26
@Svetluska55 píše:
Hele, je to hezký, ale taky to může být takhle. Je to jen příklad, nevychazim z vlastní zkušenosti.
Co by mohla napsat ta matka:
Bydlíme na vesnici a vedle mají chalupu nějací lidé, co jezdí na víkendy.
My jsme vegetariáni a nemáme televizi, je to naše rozhodnutí a náš životní styl. Naše děti jsou hodně venku, je tu bezpečno, tak proč ne. Teď jsem zjistila, že naše děti chodí k sousedům, tam dostávají maso a pouští se jim televize. Děti mi to zatajují.
Co by člověk řekl potom? Já jen, že ty máš pocit, že ty děti zachranujes, jejich matka si to možná nemyslí.
Je to jen jiný úhel pohledu.

No, u toho vegetariánství je to trochu dvojsečné. Protože na jednu stranu to ukazuje taky to, že ty děti by to maso zřejmě chtěly, ale bojí se v tom rodičů tak, že ho chodí jíst tajně k sousedům, když mají možnost. Takže je to možná i čas pro toho rodiče, aby se zamyslel nad tím, jestli jeho omezující stravovací návyky vyhovují i tomu dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
24.6.22 13:28
@Monchichik píše:
@Pitaya1 Večer ne, to je v pohodě…ale o víkendu prostě pokud jsou doma, tak minimálně polévku uvařit…já to tak prostě mám, že teplé jídlo 1 x denně…protože chleba fakt nikoho pořádně nezasytí…

V teple se v pohodě obejdeme bez teplého jídla. Polévku by třeba při teplotách před 30 stupňů u nás nikdo nejedl. Takže by bylo naprosto zbytečné ji vařit.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
24.6.22 13:29
@Pitaya1 píše:
A kvalitní strava je jen ta teplá? :think:

Tak urcite je jedno teple jidlo denne lepsi nez se tlastkat pecivem se salamem. Nebo teda nevim, co tvoje deti ji, vim, ze zijes jinde, ale uvarit jednou za ctvrt roku mi prijde zalostne malo.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
24.6.22 13:32
@Silverine247 píše:
Tak urcite je jedno teple jidlo denne lepsi nez se tlastkat pecivem se salamem. Nebo teda nevim, co tvoje deti ji, vim, ze zijes jinde, ale uvarit jednou za ctvrt roku mi prijde zalostne malo.

Když ze studené kuchyně znáš jen pečivo se salámem, tak.je to pak těžký :hug:

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
24.6.22 13:35
@Livi92 píše:
No, u toho vegetariánství je to trochu dvojsečné. Protože na jednu stranu to ukazuje taky to, že ty děti by to maso zřejmě chtěly, ale bojí se v tom rodičů tak, že ho chodí jíst tajně k sousedům, když mají možnost. Takže je to možná i čas pro toho rodiče, aby se zamyslel nad tím, jestli jeho omezující stravovací návyky vyhovují i tomu dítěti.

To je taky pravda. Mam znamou, ktera krmi kocoura veganskyma granulema a prijde ji to cajk. 8o Od urciteho veku by ty deti mely mit na vyber.

• Citovat
  • Upravit
1389
24.6.22 13:35
@Pitaya1 píše:
V teple se v pohodě obejdeme bez teplého jídla. Polévku by třeba při teplotách před 30 stupňů u nás nikdo nejedl. Takže by bylo naprosto zbytečné ji vařit.

Takze opet. Ceska matka, co zije v Ceske republice a detem 3 roky o vikendu nevari, je v poradku, protoze v Asii je moc teplo a varit neni treba. To je logika. :potlesk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
24.6.22 13:36
@Pitaya1 píše:
Když ze studené kuchyně znáš jen pečivo se salámem, tak.je to pak těžký :hug:

Jo, jenom pecivo se salamem a obcas jeste s pastikou, to jsem cela ja. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML