Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kulíšek_s_bambulí tak u nás v bytě je díky dvojčatům nějaký class-point
mně to neva
dám jim pití, ovoce, sušenky.. zavřou se do pokojíku
Nikdy bych dětem spolužáky doma nezakazovala
akorát je pak překvápko, jak to vypadá na wc
to se člověk kolikrát diví a až do večera bych to nedala.. prostě hodinka dvě po škole, stejně se mi to skoro kryje s prací, otevřu, vidím troje cizí tenisky, slyším drsný smích z pokojíku, tak vím
jdu je pozdravit a kolikrát se ještě zasmějem nějaké učce nebo tak, co se ten den stalo
je fakt, že pak mi dost matek ze třídy volá co o čem vím ![]()
tak vím dost, máme holt doma hot-point
fakt mi to neva
užívám si to, protože vím, že je to šíleně pomíjivé
trvá to strašně krátce
a bezpečně vím, že mi za to holky jednou poděkují ![]()
(už dnes se to kolikrát stalo, že nějaká spolužačka jé-dobrý den-vy jste parádní/skvělá
je to i tím, že děti obecně fakt miluju)
nezakazujte doma dětem kamarády
trvá to fakt krátce
a dost se tím dá pokazit…
@Lucy75 píše:nová sousedka s více dětmi nemá na chalupě telku ani kuchyni
její děti jsou u nás o víkendu od rána do večera
jí to neva
je free
okopává zahradu
doma nic neřeší
nakoupí koblihy a OK
mám je zabít, vyhodit oknem, nebo co jako
mám jim říct, že Dnes ne?
asi jo
ale nemám na to povahu
jsou hodní a skromní, ona jim tu Zakázala jíst
bezva, takže dávám jen „ochutnat“, páč celý den je hladné nenechám, že
s našima holkama si hrajou a rozumí hezky
nemohou za to, že mají extrémně alternativní matku
loni mi za to donesla láhev vína
kdyby tušila, kolikrát tu ty děti obědvaly…
přitom chudí fakt nejsou
jen ona holt nevaří a netelkuje
dodat není co, kdybych chtěla, tak je holt skopu ze schodů a nepustím je dál.. ale je mi jich líto, no, tv nemají ani doma… na večeři si tu stabilně na zahradě opékají špekáčky, pá-so každý letní víkend… co mám k tomu říct…
Dělala bych stejně jako ty ![]()
@Lucy75 no já bych to od tebe ani nic jiného nečekala
prostě mám z tebe přesně takový dojem…
a máš pravdu, že na maminku většinou nedají dopustit děti, o které až tak moc pečováno není…
@Monchichik
přitom jsem jinak celkem drsná ženská, což ![]()
tak moc děkujiii za milý koment.. jen mne to utvrdilo zas v tom, že to dělám dobře…
Já to beru asi trochu jinak. Ale osobně bych byla vděčná, kdyby k nám někdo takhle chodil. Syn by byl nadsenej, ale bohužel je bez kamaradu.
Kdyby tvým dětem vadil, tak bych to řešila s jeho rodici.
Já si tohodle všimla město vs venkov. Ve městě chodíme k sobě domů a nikdo nic neřeší. Na vesnici se mohli sousedi po* když jsem šli že zahrady milostivě k nim na wc
![]()
@Dollorres proč? je nějak zvláštní?
dítě obvykle fakt nutně aspoň jednoho kámoše potřebuje.. nějaký kroužek? sport? nebo je spíš hloubavý? někdy to může být i kámoška.. holčičky jsou ve školkovém a brzkém školním věku k jinakosti tolerantnější.. nějaký soused?
absenci kámoše bych se fakt ve prospěch dítka snažila řešit (násilím to nejde), ale seznámením aspoň.. to přece nejde, aby neměl ani jednoho…
držím palce, ať se to zlomí ![]()
@Lucy75 píše:
@Dollorres proč? je nějak zvláštní?
dítě obvykle fakt nutně aspoň jednoho kámoše potřebuje.. nějaký kroužek? sport? nebo je spíš hloubavý? někdy to může být i kámoška.. holčičky jsou ve školkovém a brzkém školním věku k jinakosti tolerantnější.. nějaký soused?
absenci kámoše bych se fakt ve prospěch dítka snažila řešit (násilím to nejde), ale seznámením aspoň.. to přece nejde, aby neměl ani jednoho…
držím palce, ať se to zlomí
Je to citlivka, má čerstvě zjištěny ADD a dyspraxii, je pomalejší a vázne Hrubá i jemná motorika. Měl kamarádku, moc chytrou, šikovnou, táhla ho do předu, upnul se na ni. Ona ho i bránila, dokonce i fyzicky. Hrozně se oba milovali. On má odklad, ona je podle mě spíš nadanější, stejně by se v září rozdělili. Už tak z toho byl vyřízenej. Jenže se přestěhovali ještě v květnu. A od tý doby je vyřízenej, ve školce se s nim nikdo jiný nebaví, a ač dělá pokroky, tak stejně se nevyhne posměškum. Pak mu to je líto a nepřiměřeně reaguje. Je to takový začarovaný kruh.
Letos si zkusí příměštáky, tak doufam, že se to zlomí.
@Dollorres aha.. to jsem tak právě cítila z tvého příspěvku (jako milovník dětí), že zrovna holčičí kámoška by pro něj byla to pravé… tak to mne mrzí, moc držím palce, aby si kamaráda-ku brzo našel ![]()
u nás se to zas od školky dost střídá, holky se v pubertě holt často pohádají a bavka-nebavka, tak sice přespávačky jsou víceméně stabilní, ale okruh se taky mírně mění-vrací.. všude je něco
![]()
On je hodně suverén. Přes plot houkne strejdu, jdu k vám (my byli s dětma ve vířivce) a než jsme se stihl rozkoukat už byl u branky, odemkl si šup do slipů a do vířivky. Syn je za kamaráda rád, ale já bych rád soukromí a né se starat o 3 děti. Oni na zahradě mají jen plevel a tak čeká kdy ho pustím k nám. ![]()
@Babytch píše:
On je hodně suverén. Přes plot houkne strejdu, jdu k vám (my byli s dětma ve vířivce) a než jsme se stihl rozkoukat už byl u branky, odemkl si šup do slipů a do vířivky. Syn je za kamaráda rád, ale já bych rád soukromí a né se starat o 3 děti. Oni na zahradě mají jen plevel a tak čeká kdy ho pustím k nám.
Tak tohle by mi teda fest vadilo a rekla bych hele promin, ale nejdes, jdi domu. Takhle fakt ne.
Jsem si nostalgicky vzpomnela na leta, kdy nase decka spolecne s detmi od sousedu litala z jedne zahrady na druhou, vsude dostali napit, nanuka… Kde jsou jsem poznala podle toho, odkud se ozyval vyskot. Je to nenavratne pryc.
@Lucy75 píše:
@kulíšek_s_bambulí tak u nás v bytě je díky dvojčatům nějaký class-point
mně to neva
dám jim pití, ovoce, sušenky.. zavřou se do pokojíku
Nikdy bych dětem spolužáky doma nezakazovala
akorát je pak překvápko, jak to vypadá na wcto se člověk kolikrát diví a až do večera bych to nedala.. prostě hodinka dvě po škole, stejně se mi to skoro kryje s prací, otevřu, vidím troje cizí tenisky, slyším drsný smích z pokojíku, tak vím
jdu je pozdravit a kolikrát se ještě zasmějem nějaké učce nebo tak, co se ten den stalo
je fakt, že pak mi dost matek ze třídy volá co o čem vím
tak vím dost, máme holt doma hot-pointfakt mi to neva
užívám si to, protože vím, že je to šíleně pomíjivé
trvá to strašně krátce
a bezpečně vím, že mi za to holky jednou poděkují
(už dnes se to kolikrát stalo, že nějaká spolužačka jé-dobrý den-vy jste parádní/skvěláje to i tím, že děti obecně fakt miluju)
nezakazujte doma dětem kamarády
trvá to fakt krátce
a dost se tím dá pokazit…
Mam to nastavene, jak ty. Tez se smejeme ucitelka atd.
Taky o vsem vim. Ja si domu nikoho vodit nesmela, nikoho a nikdy. Takze holkam dovolim, kamaradi jsou moc duleziti, ja jako decko skoro zadne nemela.
@a12 píše:
Tak to je ale velkej rozdíl.. Přijde, zeptá se a domluvíme.. Vs cizí dítě se samo pozve..
Tak reknu, dnes ne. Preci me nebude ridit 7 letej kluk. Ja taky jednoho takovyho odmitla, delal mi doma bordel a byl hnusnej na decka. Tak jsem mu to vysvetlila a uz se neukazal.Jeho sestra sikanovala, jednu kamosku dcery, tak to jsem taky zarazila. Nesnasim sikanu. Jako decko jsme si ji zazila nekolikrat.