Sousedův kluk chodí pořád k nám

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24750
23.6.22 19:13

:mrgreen: nová sousedka s více dětmi nemá na chalupě telku ani kuchyni
její děti jsou u nás o víkendu od rána do večera
jí to neva
je free
okopává zahradu
doma nic neřeší
nakoupí koblihy a OK
mám je zabít, vyhodit oknem, nebo co jako
mám jim říct, že Dnes ne?
asi jo
ale nemám na to povahu
jsou hodní a skromní, ona jim tu Zakázala jíst
bezva, takže dávám jen „ochutnat“, páč celý den je hladné nenechám, že
s našima holkama si hrajou a rozumí hezky
nemohou za to, že mají extrémně alternativní matku
loni mi za to donesla láhev vína
kdyby tušila, kolikrát tu ty děti obědvaly…
přitom chudí fakt nejsou
jen ona holt nevaří a netelkuje
dodat není co, kdybych chtěla, tak je holt skopu ze schodů a nepustím je dál.. ale je mi jich líto, no, tv nemají ani doma… na večeři si tu stabilně na zahradě opékají špekáčky, pá-so každý letní víkend… co mám k tomu říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32051
23.6.22 19:27

@Lucy75 pokud jsou hodní a v pohodě, tak by mi taky nevadili :mrgreen: a už jsem ve věku, kdy prostě každého nakrmím, protože to je základ :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
23.6.22 19:27

Dcera tak domu vodi kamosky, byva to denne. Nemam s tim problem, prijde zepta se a domluvime se. Kdyz se to nehodi, tak reknu dnes ne. Pokud moc vyvadi okriknu je. Kamosky dceri rikaji, ze jsem moc fajn a hodna, tak to asi delam dobre. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
23.6.22 19:34
@zrcadlo píše:
Jako že by sedmileté dítě nepochopilo „Dnes se to nehodí, přijď, prosím tě, zítra po čtvrté hodině, jestli budeš chtít.“ a urazilo by se tak smrtelně, že už by s jejich synem nepromluvilo do konce života? To snad ne!
Moje děti samozřejmě mohou mít kamarády, ale ti kamarádi se tu nesmí zjevovat bez ohlášení, resp. zkusit to mohou, ale nevím, proč bych se např. měla po dni v práci těšit na vířivku, a pak mi ji bez dovolení obsadí soused. Já bych tedy z dětí tak připosr… nebyla. Myslím, že pocit soukromí alespoň půlku týdne na vlastní zahradě a ve vlastním domě je naprosto legitimní požadavek rodičů. Se sousedkou bych se domluvila např. na návštěvách veřejného hřiště, kde se vyblbnou všechny děti, ale z vlastního domu bych si průchoďák nikdy udělat nenechala.

Tak děti si většinou vodí kamarády ze školy. Dítě si zajde třeba 15 min a ty ho u dveří otočíš, dnes ne? Tak zítra půjde domu s jiným kamarádem a na tvé dítě se vyprdne. A třeba se budou zvát na oslavy narozenin, a tvoje dítě nedostane pozvánku, protože k vám domů oni přece taky nesmí :nevim: Když ti obsadí vyrivku, tak prostě řekneš, dětska, dala jsem vám popcorn k PlayStationu, vyrivku si teď zabírám já :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32051
23.6.22 19:41

Prostě bych mu řekla, že třeba dneska ne…přijď třeba zítra nebo když se vám to hodí…denně by mi to vadilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
23.6.22 19:43

@Monchichik :mrgreen: srandovní co
to dělávala má milovaná babička :srdce:
vzala jsem si mustr od ní

prostě ta maličká smráďata fakt nevyhodím..

jak se u nás třepou na trampošku a sponge boba…
a jsou za celý den lítání pak vyhládlí…
tak stejně (ráda) vařím pro nás, tak jim holt kousek podám, jí stejně jak vrabci (malá má teprve 4), ale její brácha si umí natajno dojít přidat a Teto, ale neřekneš to na mně 8)
je mi jich líto
některá jídla (hlavně s masem) u nás jedly poprvé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16069
23.6.22 19:45
@Sisika9 píše:
Tak děti si většinou vodí kamarády ze školy. Dítě si zajde třeba 15 min a ty ho u dveří otočíš, dnes ne? Tak zítra půjde domu s jiným kamarádem a na tvé dítě se vyprdne. A třeba se budou zvát na oslavy narozenin, a tvoje dítě nedostane pozvánku, protože k vám domů oni přece taky nesmí :nevim: Když ti obsadí vyrivku, tak prostě řekneš, dětska, dala jsem vám popcorn k PlayStationu, vyrivku si teď zabírám já :palec:

Pořád se bavíme o sedmiletém klukovi ze sousedství, který jde navštívit pětileté dítě poté, co vidí, že přijeli domů?
Jinak, prosím, je to VÍŘIVKA, fakt se tam neprohání výr velký, ale dělá to víry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32051
23.6.22 19:47

@Lucy75 ano, to jsou vzpomínky na babičku :srdce:…no nemůžeš nechat hladové děti…to se nedá…a navíc, když jsou hodné a ještě se bojí, abys to neřekla…to trhá srdce…ještě, že tě tam mají :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32051
23.6.22 19:49

@zrcadlo fakt tam ten výr není? :mrgreen: :mrgreen: přijde mi, že měkké tam nepíše skoro nikdo…nechtěla jsem být rypna, ale taky se mi chtělo na to upozornit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100
23.6.22 19:50
@Sisika9 píše:
Tak děti si většinou vodí kamarády ze školy. Dítě si zajde třeba 15 min a ty ho u dveří otočíš, dnes ne? Tak zítra půjde domu s jiným kamarádem a na tvé dítě se vyprdne. A třeba se budou zvát na oslavy narozenin, a tvoje dítě nedostane pozvánku, protože k vám domů oni přece taky nesmí :nevim: Když ti obsadí vyrivku, tak prostě řekneš, dětska, dala jsem vám popcorn k PlayStationu, vyrivku si teď zabírám já :palec:

Co je to dětska a výřivka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60990
23.6.22 19:52
@scentini píše:
Dcera tak domu vodi kamosky, byva to denne. Nemam s tim problem, prijde zepta se a domluvime se. Kdyz se to nehodi, tak reknu dnes ne. Pokud moc vyvadi okriknu je. Kamosky dceri rikaji, ze jsem moc fajn a hodna, tak to asi delam dobre. :mrgreen:

Tak to je ale velkej rozdíl.. Přijde, zeptá se a domluvíme.. Vs cizí dítě se samo pozve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
23.6.22 19:53

Chápu tvoje rozpaky a takový ten nepříjemný pocit ale obávám se že tohle jinak než komunikací s maminkou toho dotyčného kluka asi řešit nepůjde. :nevim: Samozřejmě bych to řekla nějak mile a kamarádsky, ne takový ten nepříjemný oficiální tón. A zkrátka ohledně toho navštěvování nastavit nějaká pravidla a čím dřív se ty pravidla nastaví tím líp protože jinak byste se ho už opravdu nezbavili :oops: když jsou kluci u vás tak normálně na férovku říct hoši teď chci být ve vířivce já vy si běžte támhle já nevím třeba hrát na písek nebo tak něco houpat atd :mrgreen: Ono každé dítě tak trochu zkouší ty hranice no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60990
23.6.22 19:54
@Sisika9 píše:

Tak třeba za myho dětství tohle takhle úplně nefungovalo, abych si přišla domů ze skoly s kámoškou a sli k nám domů, nebo na ze školy ke kamarádce domů.. Sli jsme každá do svých domovů a sesli jsme se nekde venku, co to je dneska za zvyk, tahat si pořád nekoho domů? Ja tohle nemám ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
23.6.22 19:56

@Monchichik :srdce: jé děkuji..

mně za to právě muž spíš nadává, co „si tu sem taháš“.. druhá fajn sousedka taky, že nejsi přece obecní vývařovna 8)
Ale pár kámošek mne podpořilo jako ty, ale moc mne ten tvůj názor těší :srdce: prostě to tak cítím a tak to je
až to budu cítit jinak a ty děti by třeba byly drzé apod. tak to si pořádek udělám
ale víš. co je krásné? Ten kluk i v 11 říká slovo Maminka :srdce: (Maminka řekla, že nesmím…) sestřička je u svého tatínka (ona má totiž na obě děti střídavku, tak já nikdy nevím, kolik tento víkend k našemu stolu dorazí dětí 8) )..achjono
nejhodnější děti fakt obvykle pochází z takových poměrů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
23.6.22 19:57

@a12 ono je to prostě takovou tou dnešní dobou že dětem se moc nechce pobíhat venku ale raději sedí spíš u těch počítačů a u mobilu a to právě se dělá doma. Já když jsem byla na škole tak tohle taky neexistovalo abych si prostě pořád někoho tahala domů a když jsem si už chtěla nějakou tu kamarádku pozvat tak jsem to musela mamce vždycky nahlásit minimálně dva tři dny dopředu aby se uklidilo atd, ona totiž strašně nesnášela přepadovky ať už jsem tu přepadovku přivedla já nebo třeba taťka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí