Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Termonka píše:
Ahoj holky,
mám syna (16m), který spí sám v pokojíčku (od narození) v dětské postýlce. Pomalu zvažujeme, že mu pořídíme velkou postel. Na to jsem tu diskuse našla, takže to řešit nechci. Jde mi o to, že spí ve spacím pytli, aby se neodkopával, v noci je dost živý. Spí v klidu sám až do rána, ale po postýlce cestuje jak drak. Jen si říkám, že pokud bude mít velkou postel, bude mít třeba tendence z ní vylízat. V pohodě, jen se bojím, že bude-li mít spacák, tak si spíš natluče. Ale pokud bude mít deku/peřinu, tak zase bude třeba celou noc spát jen v pyžamku a nastydne. Chodit ho co hodinu kontrolovat, zda se nevykopal z peřiny, mi přijde jako čiré bláznovství. Řešíte/řešili jste někdo podobné dilema? Jak? Uvítám nějaké typy. Děkuji!
Naše malá (12M) je také cestovatelka. V podstatě pod peřinou vydrží pár minut, pak se odkope a cestuje - hlava na plyšákovi, pod peřinou, ve žbrdlinách, noha nahoře, dole a tak, je to prča, mám to i nafocené. Nemám šanci jí přikrývat. Leda bych nespala. Vyřešila jsem to že nosí 1) body s krátkým rukávem + 2) pyžamko - neboli overal - i s nožičkama. Také je v postýlce mantinel, aby jí trošku „ochránil“. (Spací pytel nedává, chce svobodu). Doma máme okolo 20 - 21 stupňů baj očko. Nikdy nenastydla.
Tak dámy, situace na bojišti se mění každým okamžikem, postýlka je již od včera. Spí ve fleesovým overalu, celou noc, vlastně ještě teď. Nevylízá, neprudí. Ono možná nebude špatný dát velkou postel včas, dokud ten prcek není vypočítavej, aby vylízal a „prudil“.
Děkuji všem za rady, povedlo se. Jdu si vypít kávu ![]()
@Termonka jen aby mu to vydrželo. Starší šel do velké postele až ve 3 letech a taky byl zezačátku naprosto neprudivý, ani si netroufl z ní sám vylézt, volal na nás, jak byl zvyklý z postýlky (ze které už ke konci pomocí bobku u postýlky uměl vylézt). No, vydrželo to jen pár dní… ![]()
Neděs mě!
Dám vědět ještě později, ale doufám, že ho to mine.