Spadla z postýlky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.11.12 16:55

Já chápu, že spousta z vás dává svým dětem v pohybu naprostou svobodu ale ne dítě, které je nemocné a bere antibiotika. Nevím jak vy, ale já preferuji, aby se mi dítě z nemoci vyléčilo a ne aby se mi díky lítání po celém bytě léčilo z nemoci 2 týdny. Ještě jsem neviděla, že by se rychleji léčilo dítě, které si běhá. Ale asi máte lepší výchovné a léčitelské metody. Už se mi několikrát stalo, že mi dcera vesele šplhala nahoru na sedačku a kdyby spadla například na dřevěné opěradlo gauče, určitě by to nebylo nic veselého. Samozdřejmě takové dítě neposlouchá a když si starší hraje s věcma, které nejsou vhodné pro děti do 3 let tak by se mi taky při takovém svobodném pohybu mohla taky něčím zadusit. Protože pokaždé, když ji pouštím ji musím střežit jako oko v hlavě, aby se něco nestalo. Mimo to máme malý byt a dveře z kuchyně do pokoje otevřené, neustále nakukuji do obýváku, přičemž vidím část její postýlky když stojím u sporáku. Nechápu, co je v tom za problém. Myslím, že maminky, jejichž dítě se opařilo měly také takhle dítě volně v bytě a kávu na stole apod. Ani nechci domýšlet, co by mohl způsobit takový rozpálený olej když jsem dneska vařila. Náhoda je blbec a tohle se prostě může stát. Chtěla bych se ještě zeptat, jak to děláte, když jdete např. se osprchovat, koupat, nebo na WC na „velkou“, to necháte dítě u sebe na záchodě? Já teda ne, připadá mi to krajně nevhodné… a dítě nemůžu přece nechat jen tak ať si chodí po pokoji zatímco já jsem v koupelně či na záchodě.

• Citovat
  • Upravit
17013
18.11.12 17:16
@Anonymní píše:
Já chápu, že spousta z vás dává svým dětem v pohybu naprostou svobodu ale ne dítě, které je nemocné a bere antibiotika. Nevím jak vy, ale já preferuji, aby se mi dítě z nemoci vyléčilo a ne aby se mi díky lítání po celém bytě léčilo z nemoci 2 týdny. Ještě jsem neviděla, že by se rychleji léčilo dítě, které si běhá. Ale asi máte lepší výchovné a léčitelské metody. Už se mi několikrát stalo, že mi dcera vesele šplhala nahoru na sedačku a kdyby spadla například na dřevěné opěradlo gauče, určitě by to nebylo nic veselého. Samozdřejmě takové dítě neposlouchá a když si starší hraje s věcma, které nejsou vhodné pro děti do 3 let tak by se mi taky při takovém svobodném pohybu mohla taky něčím zadusit. Protože pokaždé, když ji pouštím ji musím střežit jako oko v hlavě, aby se něco nestalo. Mimo to máme malý byt a dveře z kuchyně do pokoje otevřené, neustále nakukuji do obýváku, přičemž vidím část její postýlky když stojím u sporáku. Nechápu, co je v tom za problém. Myslím, že maminky, jejichž dítě se opařilo měly také takhle dítě volně v bytě a kávu na stole apod. Ani nechci domýšlet, co by mohl způsobit takový rozpálený olej když jsem dneska vařila. Náhoda je blbec a tohle se prostě může stát. Chtěla bych se ještě zeptat, jak to děláte, když jdete např. se osprchovat, koupat, nebo na WC na „velkou“, to necháte dítě u sebe na záchodě? Já teda ne, připadá mi to krajně nevhodné… a dítě nemůžu přece nechat jen tak ať si chodí po pokoji zatímco já jsem v koupelně či na záchodě.

Ano když je třeba aby dítko leželo, tak je v postýlce, ale mám ho na očích, když jdu na záchod, protože do sprchy chodím buď když je s dítětem někdo jiný nebo večer když spí, tak je tam, kde je v bezpečí, je v cestovní postýlce ze které nemá jak vylézt a nedávám mu tam nic, po čem by mohl přeci vyšplhat. já ho dát s krabicí do postýlky a odejít, je mi na 1000% jasné, že z ní vypadne ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
18.11.12 17:25
@Anonymní píše:

tak já vše dělám s dítětem, i ten záchod, sprchu :roll: i s ním vařím, meju okna atd. rozhodně ho nikam neuklízím, musí si od mala zvykat že jsou věci které jsou potřeba udělat. Bála bych se že jednou ho neuklidím a on mi zrovna vlítne do něčeho horkého atd.co se týče kávy na stole, je to vina rodičů pokud se dítě opaří, vždy je to jejich vina!!! mě se to stalo u prostředního dítěte, naštěstí káva nebyla horká, v té době jsem pila s mlékem.

• Citovat
  • Upravit
22040
18.11.12 18:12
@Anonymní píše:
Já chápu, že spousta z vás dává svým dětem v pohybu naprostou svobodu ale ne dítě, které je nemocné a bere antibiotika. Nevím jak vy, ale já preferuji, aby se mi dítě z nemoci vyléčilo a ne aby se mi díky lítání po celém bytě léčilo z nemoci 2 týdny. Ještě jsem neviděla, že by se rychleji léčilo dítě, které si běhá. Ale asi máte lepší výchovné a léčitelské metody.

Tak si ho nech v postýlce - ale pod dohledem!

Když ho pod dohledem mít nemůžeš, musíš ho holt z té postýlky na chvíli vyndat, i když za cenu toho, že se chvíli nebude chovat jako nemocné.

Nechat šestnáctiměsíční dítě ve vedlejší místnosti - v postýlce, z níž je v tomhle věku dost vysoká pravděpodobnost, že vyleze (všechny děti to jednou zvládnou, některé dřív, jiné později) - navíc s možností vzít krabici od hraček… to se na mne nezlob, to je nezodpovědnost nejvyššího kalibru.

Tyhle věci jsou prakticky vždycky záležitost rodičů. Nelze ovlivnit všechno - jestli dítě spadne z klouzačky a rozbije si čumáček, to se prostě stává, s tím se pochopitelně nic nenadělá. Totéž, když zakopne doma o práh a zlomí si ruku, holt se stane, nedá se mu stát pořád za zadkem. Ale když dítě doma strhne ze stolu hrnek s kávou, když vyleze z postýlky a natluče si, když spadne do vany s vodou a opaří se nebo přiutopí, když si zapíchne do nohy tátův šroubovák, tak je to vina rodičů.

Nářky tohoto typu neuznávám… „ono mi vypadlo, řekněte mi, že se to může stát každému… ať ho tam můžu zítra zase dát“. Na to, aby bylo dítě chvilku „v bezpečném útočišti“, jsou konstruované ohrádky na hraní. Z těch dovede vylézt málokteré dítě, jsou vyšší. Ale i tam by ten dozor měl být.

Na záchod jsem v určitém - několikaměsíčním - období chodila s otevřenými dveřmi, pokud jsem byla s dítětem doma sama. Do sprchy či do vany výhradně v době, kdy byl doma jiný dospělý. Když nebyl, tak večer, kdy dítě spalo nejtvrději a s pootevřenými dveřmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř Míša
18.11.12 20:17
@BohunkaP píše:
Nějak jsem nepochopila smysl diskuse.

Stejně jsi rozhodnutá, že do nemocnice nejedeš, resp. že tam pojedeš, až když uvidíš problém. Radu nechceš - tak co my s tím?

Chceš politovat? Je mi líto holčičky, muselo ji to bolet… Tebe politovat nemohu, protože šestnáctiměsíční dítě má být v postýlce na spaní. Případně na chvíli, pod dohledem dospělého, který ho tam potřebuje odložit jako do ohrádky, třeba než slije vodu z hrnce nebo otevře troubu.. Nikoli samo v pokoji bez dozoru, aby máma mohla vařit.

souhlasím do posledního písmena, protože mám 18ti měs dítě a nedovedu si představit nechat ji v postýlce bez dozoru.do pár minut by přišla na to, jak vylézt. nikdy jsem ji nenechávala hrát v postýlce, přijde mi to divné, postýlka je na spaní. a pokud nechceš jet do nemocnice, tak na co se vlastně ptáš???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.12 20:38

Vy jste dneska opravdu velmi „milé“. Mít takovou protivnou ženskou každý den na očích tak se nedivím, že si chlapi hledají milenky. Které je nekomandují za takovéto věci. Raději tedy dítě nechám, aby se plazilo, vylezlo na skříň apod. než abych ho na pár minutek dala do postýlky. Asi máte všechny perfektně zařízené byty, kde mají děti svůj koutek. My ho bohužel nemáme a máme tu spoustu věcí, které může např. vdechnout. Takže krajní nezodpovědností nazývám fakt, že dítě nechám pobíhat po kuchyni a obýváku a zatím si vařím oběd (viz horká voda a olej). Velmi rozumná věc. Nebo nechám dítě, ať si hraje v kuchyni, kde je spousta nebezpečných věcí (vidličky, nože apod. a nepište nic o tom, že nože máte dost vysoko anebo že máte dítě neustále na očích, protože i takové zamíchání omáčky a soustředění na její správnou konzistenci potřebuje pár vteřin soustředění). Nemám náladu se s váma dohadovat, protože mám pocit, že jsem opět narazila na zkušené maminky, které znají samy všechno nejlíp a nejlepší je pocit, když se do vás pustí jedna a následně další a další. Jen se podporujte v tom, která má nejlepší argumenty a nejlepší patent na výchovu dětí. Zvláštní, jak já vždycky lítám všude za dětma jak ocásek i na hřiště když jdeme a spousta matek tam nechá své děti jíst kameny, lézt děti kde nemají… asi se v dnešní době vychovává jinak. Měly byste přestat odsuzovat druhé, protože samy jistě nejste ve všem dokonalé. Na jednu stranu vás chápu, protože vy prosazujete výhradně to, jak samy vychováváte. Měly byste se zamyslet nad tím, že každá maminka vychovává děti jinak a rozhodně to neznamená, že držím násilím svou dceru celý den v postýlce. Už asi chápu, proč jsou děti některých maminek každou chvíli nemocné… při způsobu léčení běháním po bytě. :lol: Tím se nechci nikoho dotknout, jen mi to připadá zábavné. Jsem ráda, že alespoň starší dcera umí hezky ležet v posteli a taky to jde znát, protože se vždy brzy vyléčí. Ale víte co se říká, kdo chce psa bít, hůl si vždy najde a vy byste si něco našly. Kdybych ji nechala pobíhat a ona by spadla ze sedačky/židle/postele na hlavu, tak mi napíšete, že jsem ji dost nehlídala a nechala jsem ji bez dozoru. Přitom kolikrát stačí pár vteřin, aby se něco stalo. Pochybuji, že stojíte 2o cm od dítěte, abyste dokázaly zabránit jeho pádu, když by se něco dělo.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
18.11.12 20:48
@Anonymní píše:
Vy jste dneska opravdu velmi „milé“. Mít takovou protivnou ženskou každý den na očích tak se nedivím, že si chlapi hledají milenky. Které je nekomandují za takovéto věci. Raději tedy dítě nechám, aby se plazilo, vylezlo na skříň apod. než abych ho na pár minutek dala do postýlky. Asi máte všechny perfektně zařízené byty, kde mají děti svůj koutek. My ho bohužel nemáme a máme tu spoustu věcí, které může např. vdechnout. Takže krajní nezodpovědností nazývám fakt, že dítě nechám pobíhat po kuchyni a obýváku a zatím si vařím oběd (viz horká voda a olej). Velmi rozumná věc. Nebo nechám dítě, ať si hraje v kuchyni, kde je spousta nebezpečných věcí (vidličky, nože apod. a nepište nic o tom, že nože máte dost vysoko anebo že máte dítě neustále na očích, protože i takové zamíchání omáčky a soustředění na její správnou konzistenci potřebuje pár vteřin soustředění). Nemám náladu se s váma dohadovat, protože mám pocit, že jsem opět narazila na zkušené maminky, které znají samy všechno nejlíp a nejlepší je pocit, když se do vás pustí jedna a následně další a další. Jen se podporujte v tom, která má nejlepší argumenty a nejlepší patent na výchovu dětí. Zvláštní, jak já vždycky lítám všude za dětma jak ocásek i na hřiště když jdeme a spousta matek tam nechá své děti jíst kameny, lézt děti kde nemají… asi se v dnešní době vychovává jinak. Měly byste přestat odsuzovat druhé, protože samy jistě nejste ve všem dokonalé. Na jednu stranu vás chápu, protože vy prosazujete výhradně to, jak samy vychováváte. Měly byste se zamyslet nad tím, že každá maminka vychovává děti jinak a rozhodně to neznamená, že držím násilím svou dceru celý den v postýlce. Už asi chápu, proč jsou děti některých maminek každou chvíli nemocné… při způsobu léčení běháním po bytě. :lol: Tím se nechci nikoho dotknout, jen mi to připadá zábavné. Jsem ráda, že alespoň starší dcera umí hezky ležet v posteli a taky to jde znát, protože se vždy brzy vyléčí. Ale víte co se říká, kdo chce psa bít, hůl si vždy najde a vy byste si něco našly. Kdybych ji nechala pobíhat a ona by spadla ze sedačky/židle/postele na hlavu, tak mi napíšete, že jsem ji dost nehlídala a nechala jsem ji bez dozoru. Přitom kolikrát stačí pár vteřin, aby se něco stalo. Pochybuji, že stojíte 2o cm od dítěte, abyste dokázaly zabránit jeho pádu, když by se něco dělo.

ty jsi to vůbec nepochopila. Myslíš že mě se nikdy dítě nezranilo? to víš že jo, to se prostě uhlídat nedá. Nikdo tady není dokonalá mamka, úrazy se prostě dějí. Spíš jsem třeba já nepochopila tu krabici v postýlce :nevim: byt bezpečný rozhodně nemám, všude rohy, věci starších dětí atd. pokud bych ti mohla trošku poradit, tak nebraň malé ve zkoumání i těch „nebezpečných“ věcí. U nás třeba prcek 2.5 měl stopku k nejstaršímu do pokoje, ale občas jsme tam s ním šli aby si zvykal, že ne na všechno co je v jeho dosahu může sahat, to samé mužova pracovna. Jediný co tedy opravdu hlídám jsou čistící prostředky a ostré nože, ale nůžky mu klidně půjčím, ne na lítání po bytě :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.12 20:56

Já nevidím nic špatnýho na tom, že se jí zastala. Mně samotné doporučila naše pediatrička, abych malou dala do postýlky, když potřebuju něco dělat a vím, že bych na ni nemohla dávat na 100% pozor. Obecně se radí jet k dr, když dítě spadne z větší výšky, než je ono samo. A to i když nemá žádné příznaky jakéhokoliv poškození (jako je usínání nebo zvracení). Bohužel to vím, protože se mi stalo něco podobného před 14ti dny. Nemá smysl po pádu chodit k pediatrovi, okamžitě jsem musela na chirurgické a neurologické vyšetření do Motola (vč rentgenu). Naštěstí vše bylo OK. A proto taky vím, že už nikdy nic takového nechci zažít a raději malou dám na chvilku do postýlky, než aby si nějak ublížila. Protože to je setina vteřiny… Jen dát pozor, aby v blízkosti nebyla krabice :zed: Ale chápu, že to maminku nenapadlo. Teď už si bude dávat pozor… Jako já…

• Citovat
  • Upravit
14105
18.11.12 20:57

Mno, anonymni, holky pisou svuj uhel pohledu a mne se zda, ze utocis dost ty.

A moje holka za mnou na WC i do sprchy leze, co je na tom nevhodneho? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
18.11.12 20:59

Teda tady se zase nektere predvedly, jen co je pravda :roll: Kdyby k vam prisla kamaradka si postezovat, ze ji spadlo dite z postylky, to byste ji taky tak slovne ukamenovaly?? Nebo si jen troufate proto, ze je to jakysi Anonym a vy jste kilometry daleko a bez identity :poblion: :poblion: Trosku empatie by neuskodilo. A ja teda v tomto tematu vidim velky smysl, narozdil od nekterych :zed: kolikati maminkam se tohle stane a je jim to pak lito, urcite je lepsi se docist, ze se to uz nekomu stalo a ze pad byl bez nasledku, nez se docist vase premenstruacni vylevy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.12 21:55
@Flyingfrog píše:
Mno, anonymni, holky pisou svuj uhel pohledu a mne se zda, ze utocis dost ty.A moje holka za mnou na WC i do sprchy leze, co je na tom nevhodneho? 8o

Zrovna sprchování mi nevadí, to mi občas vleze do koupelny i starší dcera, ale mně je například nepříjemné, když starší dcera má možnost vidět, jak například vykonávám velkou potřebu. Protože už je natolik velká, že bych se nechtěla doslechnout od někoho z rodiny, nebo třeba ve vlaku, autobuse, u doktora, jak maminka kadí na záchodě velké hovínka a jak u toho prdí. Nebo například když si vyměňujete tampon či vložky, to taky děláte za dozoru malého dítěte? Já myslím, že bych asi nechtěla, aby se mi dítě například hrabalo v koši s vložkama na záchodě. Beru to prostě z toho pohledu dospěláka a ne malého dítěte.

• Citovat
  • Upravit
14105
18.11.12 22:18

Mam 26 mesicni uzvanene dite, ale zatim nikdy nikomu nevypravela, co kdo doma delame.
Jako ne ze bych jasala, ze za mnou leze, ale radeji necham otevrene dvere, aby na me videla, nez aby mi busila do dveri.
Na vymenu tamponu neasistovala, ani uz nevim, co mohla delat, si to nepamatuju, to je skoro rok zpet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.12 22:32
@Flyingfrog píše:
Mam 26 mesicni uzvanene dite, ale zatim nikdy nikomu nevypravela, co kdo doma delame.
Jako ne ze bych jasala, ze za mnou leze, ale radeji necham otevrene dvere, aby na me videla, nez aby mi busila do dveri.
Na vymenu tamponu neasistovala, ani uz nevim, co mohla delat, si to nepamatuju, to je skoro rok zpet. :mrgreen:

Starší dcerka vykládá věci v dost nevhodnou dobu. Když viděla jak se sprchuje manžel, tak za mnou hned přišla a hlásila mi: „Tatínek má dva pinďi.“ Což mě pobavilo. :lol: Od té doby manžel nemá rád, když mu chce vlézt do koupelny při sprchování. Dva pinďi on opravdu nemá. :lol: Jen pinďu a to, co pod ním visí. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.12 22:32
@Anonymní píše:
Vy jste dneska opravdu velmi „milé“. Mít takovou protivnou ženskou každý den na očích tak se nedivím, že si chlapi hledají milenky. Které je nekomandují za takovéto věci. Raději tedy dítě nechám, aby se plazilo, vylezlo na skříň apod. než abych ho na pár minutek dala do postýlky. Asi máte všechny perfektně zařízené byty, kde mají děti svůj koutek. My ho bohužel nemáme a máme tu spoustu věcí, které může např. vdechnout. Takže krajní nezodpovědností nazývám fakt, že dítě nechám pobíhat po kuchyni a obýváku a zatím si vařím oběd (viz horká voda a olej). Velmi rozumná věc. Nebo nechám dítě, ať si hraje v kuchyni, kde je spousta nebezpečných věcí (vidličky, nože apod. a nepište nic o tom, že nože máte dost vysoko anebo že máte dítě neustále na očích, protože i takové zamíchání omáčky a soustředění na její správnou konzistenci potřebuje pár vteřin soustředění). Nemám náladu se s váma dohadovat, protože mám pocit, že jsem opět narazila na zkušené maminky, které znají samy všechno nejlíp a nejlepší je pocit, když se do vás pustí jedna a následně další a další. Jen se podporujte v tom, která má nejlepší argumenty a nejlepší patent na výchovu dětí. Zvláštní, jak já vždycky lítám všude za dětma jak ocásek i na hřiště když jdeme a spousta matek tam nechá své děti jíst kameny, lézt děti kde nemají… asi se v dnešní době vychovává jinak. Měly byste přestat odsuzovat druhé, protože samy jistě nejste ve všem dokonalé. Na jednu stranu vás chápu, protože vy prosazujete výhradně to, jak samy vychováváte. Měly byste se zamyslet nad tím, že každá maminka vychovává děti jinak a rozhodně to neznamená, že držím násilím svou dceru celý den v postýlce. Už asi chápu, proč jsou děti některých maminek každou chvíli nemocné… při způsobu léčení běháním po bytě. :lol: Tím se nechci nikoho dotknout, jen mi to připadá zábavné. Jsem ráda, že alespoň starší dcera umí hezky ležet v posteli a taky to jde znát, protože se vždy brzy vyléčí. Ale víte co se říká, kdo chce psa bít, hůl si vždy najde a vy byste si něco našly. Kdybych ji nechala pobíhat a ona by spadla ze sedačky/židle/postele na hlavu, tak mi napíšete, že jsem ji dost nehlídala a nechala jsem ji bez dozoru. Přitom kolikrát stačí pár vteřin, aby se něco stalo. Pochybuji, že stojíte 2o cm od dítěte, abyste dokázaly zabránit jeho pádu, když by se něco dělo.

Souhlasím na plné čáře. :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Konečně někdo, kdo si myslí totéž co já a má odvahu to do téhle diskuse taky napsat.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
18.11.12 22:33
@Anonymní píše:
Souhlasím na plné čáře. :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Konečně někdo, kdo si myslí totéž co já a má odvahu to do téhle diskuse taky napsat.

anonymně, to je odvaha :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák