Spadla z postýlky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.11.12 12:57

Spadla z postýlky

Ahoj záměrně nepíšu svůj nick, abyste mě tu nenapadaly. Všichni v rodině jsou nemocní, včetně přítele a jak jsem dneska dělala oběd, nechala jsem dceru jako běžně v postýlce. No, jenže ona si vzala do postýlky plastovou krabici od hraček. Ani ne 1o minut vaření a najednou dutá rána. Ve mě hrklo. Kuchyň máme hned vedle místnosti, kde má postýlku a přiběnu… Ležela břichem na zemi. Samozdřejmě plakala. Ptala jsem se přítele, jestli s ní nemáme jet do nemocnice.Se slzavým udolim ji objímám a hladím po hlavičce. Přítel si ji vzal, aby si na chvíli pochodila po místnosti než se dostanu z toho šoku, který jsem zažila. O chvíli později jsem si všimla, že na čele, jak ji začínají vlásky má spáleninu jak se odřela o koberec. Dcera má 16 měsíců. Do nemocnice nepojedeme pokud by začala zvracet nebo cokoliv tak pojedeme hned.Ale až do zítřejšího večera budu jak na trní. :,(Je mi z toho strašně. :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5063
18.11.12 13:03

Stalo se no, bude o. k. akorát nechápu proč zavíráš skoro rok a půl letý dítě do postýlky…hrát si může i na zemi, postýlka je na spinkání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
18.11.12 13:04

Neviem, co chces vlastne pocut :nevim:
ja sa k podobnym padom staviam dost laxne, pokial vidim, ze dieta je v poriadku, nie je dezorientovane, ani nadmerne uplakane, reaguje normalne, ani nie je spave, tak neriesim. pofukam, pomojkam a ide sa dalej, roznych padov este bude.

moj maly mal dva zle pady- raz bezal a hlavou sa udrel o ostru hranu kovovej lavicky, a druhy krat padol z lavicky hlavou rovno na kamen. ani jeden krat som nesla do nemocnice, zhodnotila som, ze to nie je potrebne.

niekedy sa aj pri malom pade stane nestastie, niekedy sa ani pri velkom nic nestane. to neoplyvnis. pokial vyzera mala v poriadku, vobec by som sa tym netrapila, hlavka sa zahoji a ona uz na to urcite zabudla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
18.11.12 13:04

Hééh..stane se. Stačí hlídat jestli neblinká nebo není přehnaně spavá. Mě takhle vyskočila dcerka ze dveří na terasu, je tam hodně velký schod, spadla přímo na hlavu, jenom to zadunělo.:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
18.11.12 13:09

@micha.bello už to neřeš, malá bude v pohodě, děti jsou v gumový a do postýlky nezavírat :D :D :D prckové jsou opravdu šikovný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.12 13:15
@AstraG píše:
@micha.bello už to neřeš, malá bude v pohodě, děti jsou v gumový a do postýlky nezavírat :D :D :D prckové jsou opravdu šikovný :lol:

Před 4 lety jsem četla v časopise, že nějaké paní vypadl chlapeček ze sportovního kočárku, neviděla jak spadl, ale s velkou pravděbodobností se uhodil o obrubník do hlavy. Jen chvíli plakal. Odvezla ho domů. Za hodinu až dvě se ho snažila nakrmit přesnídávkou ale nechtěl jíst. Byl protivný a rozprskal přesnídávku na oblečení tak šla pro nové a když se vrátila, tak už byl v bezvědomí. Odvezla ho do nemocnice a tam bohužel zjistili krvácení do mozku ale na záchranu bylo už pozdě. A ještě ji doktor nezapoměl poznamenat: „Možná, kdybyste ho přivezla hned, mohlo to dopadnout jinak.“ Paní se psychicky zhroutila, manžel ji to dával za vinu a od té doby chodila k psychiatrovi a brala prášky. Vždy, když si na to vzpomenu polévá mě studený pot. A děsím se každého pádu.

• Citovat
  • Upravit
9918
18.11.12 13:34

Z postylky na zem je dost rozdil nez z kocarku na obrubnik ;) Dcera mi spadla z postele (normalni) nekolikrat, mela modrinku na cele, ale jinak ji nikdy nic nebylo. Bud v klidu :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.11.12 13:48
@vodaziva píše:
Z postylky na zem je dost rozdil nez z kocarku na obrubnik ;) Dcera mi spadla z postele (normalni) nekolikrat, mela modrinku na cele, ale jinak ji nikdy nic nebylo. Bud v klidu :hug: :hug:

No ale zas normální postel a postýlka je dost velkej rozdíl že. Předpokládám že se překulila přes vršek a spadla přímo na hlavu když ji má spálenou od koberce… Ale tyhle diskuze nechápu, určitě bych se tu neptala, i když ji 100 z vás řekne že je to v pohodě, být to nemusí. Můj brácha jako malej upadl na zemi, asi ve třech letech a jen se bouchnul hlavou do dveří, dřevěných a byla z toho fraktura. když ji řeknete že je to v poho a něco se stane tak co? Musí si to zakladatelka posoudit sama a i sama nést případné následky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
18.11.12 13:50

Nějak jsem nepochopila smysl diskuse.

Stejně jsi rozhodnutá, že do nemocnice nejedeš, resp. že tam pojedeš, až když uvidíš problém. Radu nechceš - tak co my s tím?

Chceš politovat? Je mi líto holčičky, muselo ji to bolet… Tebe politovat nemohu, protože šestnáctiměsíční dítě má být v postýlce na spaní. Případně na chvíli, pod dohledem dospělého, který ho tam potřebuje odložit jako do ohrádky, třeba než slije vodu z hrnce nebo otevře troubu.. Nikoli samo v pokoji bez dozoru, aby máma mohla vařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
18.11.12 14:32
@Anonymní píše:
Ahoj záměrně nepíšu svůj nick, abyste mě tu nenapadaly. Všichni v rodině jsou nemocní, včetně přítele a jak jsem dneska dělala oběd, nechala jsem dceru jako běžně v postýlce. No, jenže ona si vzala do postýlky plastovou krabici od hraček. Ani ne 1o minut vaření a najednou dutá rána. Ve mě hrklo. Kuchyň máme hned vedle místnosti, kde má postýlku a přiběnu… Ležela břichem na zemi. Samozdřejmě plakala. Ptala jsem se přítele, jestli s ní nemáme jet do nemocnice.Se slzavým udolim ji objímám a hladím po hlavičce. Přítel si ji vzal, aby si na chvíli pochodila po místnosti než se dostanu z toho šoku, který jsem zažila. O chvíli později jsem si všimla, že na čele, jak ji začínají vlásky má spáleninu jak se odřela o koberec. Dcera má 16 měsíců. Do nemocnice nepojedeme pokud by začala zvracet nebo cokoliv tak pojedeme hned.Ale až do zítřejšího večera budu jak na trní. :,(Je mi z toho strašně. :-(

a co chceš slyšet? do nemocnice nepojedeš, jen kdyby se něco dělo. Proč byla v postýlce bez dozoru? je velká, v postýlce už by měla jen spinkat né být odložena.
Osobně řeším úrazy podle situace, někdy jedu s menším, to musí každá matka posoudit sama, jak dítě spadlo, bouchlo se, jak moc rána krvácí atd. založení diskuze mi přijde zbytečné :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1000
18.11.12 14:33

Nechápu ty, co musí reagovat způsobem „nechápu smysl diskuse“. Dala dítě do postýlky, aby něco dodělala. Píše, že všichni jsou nemocní, je toho teď na nic moc. Udělala bych to stejně. Radí mi to i maminka, abych malou strčila do postýlky, když něco rychle potřebuju dodělat, protože malá všude vleze, pořád něco vymejšlí a uhlídat se nedá. Každou chvíli někde něco zapomenu (otevřeno do spíže, talíř na stole, skleničku na parapetu) a one je jak magnet na tyhle věci. Neboj, když se Ti něco nebude zdát, vem ji pro sichr k doktorovi, ale ve většině případů se nic nestane. Buď v klidu, co se stalo, stalo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
18.11.12 14:35

Rejpalky, máte tady dost jinejch diskusí, tak si dejte pohov, jo? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
18.11.12 14:37
@terezn píše:
Nechápu ty, co musí reagovat způsobem „nechápu smysl diskuse“. Dala dítě do postýlky, aby něco dodělala. Píše, že všichni jsou nemocní, je toho teď na nic moc. Udělala bych to stejně. Radí mi to i maminka, abych malou strčila do postýlky, když něco rychle potřebuju dodělat, protože malá všude vleze, pořád něco vymejšlí a uhlídat se nedá. Každou chvíli někde něco zapomenu (otevřeno do spíže, talíř na stole, skleničku na parapetu) a one je jak magnet na tyhle věci. Neboj, když se Ti něco nebude zdát, vem ji pro sichr k doktorovi, ale ve většině případů se nic nestane. Buď v klidu, co se stalo, stalo se.

ano děti všude lezou, na vše hmatají, nejlépe na nebezpečné věci, proto je na rodičích aby ty věci nezůstávali v dosahu dětí ;) co se týče odložení dítěte, vidíš že ani tento způsob není bezpečný.

• Citovat
  • Upravit
14092
18.11.12 14:38

Mně spadla holka ze schodů, stála jsem u ní dávala jí ruku a v té chvíli už letěla, nejsem si vědomá své chyby, každopádně už můžu říct, že znám pocit „zastavilo se mi srdce hrůzou.“
Do nemocnice jsem nejela, vzala jsem holku k pediatře, byla poučena co sledovat (holka samozřejmě vůbec nic a i po tom pádu brečela hlavně kvůli tomu, že ječím já).
Pokud si po jakémkoli pádu nebudeš jistá, jeď.

Bohunko: Předpokládám, že se chtěla vypovídat a slyšet, že v tom není sama, že se to stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.11.12 16:38
@terezn píše:
Nechápu ty, co musí reagovat způsobem „nechápu smysl diskuse“. Dala dítě do postýlky, aby něco dodělala. Píše, že všichni jsou nemocní, je toho teď na nic moc. Udělala bych to stejně. Radí mi to i maminka, abych malou strčila do postýlky, když něco rychle potřebuju dodělat, protože malá všude vleze, pořád něco vymejšlí a uhlídat se nedá. Každou chvíli někde něco zapomenu (otevřeno do spíže, talíř na stole, skleničku na parapetu) a one je jak magnet na tyhle věci. Neboj, když se Ti něco nebude zdát, vem ji pro sichr k doktorovi, ale ve většině případů se nic nestane. Buď v klidu, co se stalo, stalo se.

Tak ji tam strč a nezapomeň ji tam dát krabici aby se ji z postýlky dobře padalo. všechno se dá dělat i s dítětem, odložení do postýlky kde na dítě nevidím je fakt super nápad. A nemoralizuj, nebo si jdi jinam, diskuzí je tu dost :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák