Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martina.se píše:
malinový jazyk, vyrážka na tříslech, vysoké horečky, bolest a motání hlavy, bolest břicha… spíš nic než moc.. ale vzhledem k té vyrážce, i když né zcela typické, tak jsme vyloučili spalničky.. a teď nevim, zatim nemáme výsledky, ale představa, že budem 3 týdny doma, mi děsí..
Takhle to mel presne syn. Doktorku spala napadla hned prave diky vyrazce. Nastesti dela v ordinaci streptest. Nepodcen rehabilitaci, nam se spala dvakrat vratila, dohromady se v tom syn (tehdy necele 3r) placal 8 tydnu.
Příspěvek upraven 05.12.17 v 11:23
Ono to osypání je fakt taková nenápadná krupička, která hned bledne. Já jí tedy zachytila, ale fakt to měli jen chvíli.
@martina.se Hele a co si ještě zažádat o rychlotest? Beztak se to platí, tak co ![]()
@Amys Jojo, syn ji mel taky asi jen 6 hodin. Ale jak ja k doktorum moc nelezu, tak diky vyrazce me osvitilo, ze bych mela.
@Amys píše:
@martina.se Hele a co si ještě zažádat o rychlotest? Beztak se to platí, tak co
bohužel nemají ![]()
@Hobitka píše:
Takhle to mel presne syn. Doktorku spala napadla hned prave diky vyrazce. Nastesti dela v ordinaci streptest. Nepodcen rehabilitaci, nam se spala dvakrat vratila, dohromady se v tom syn (tehdy necele 3r) placal 8 tydnu.Příspěvek upraven 05.12.17 v 11:23
no potěš.. si nemůžu dovolit být doma tak dlouho ![]()
@Amys píše:
@martina.se Tak zkusit někde v laboratoři jako samoplátce…
s malým nemůžu nikde lítat a hodiny čekat.. je to na pytel, ale musíme holt vydržet.
@martina.se Nam pomohl pak az klid (poprve mu uz 4.den ATB bylo dobre, roupama nevedel, co by, doma ze vseho trampolinu, tak ho ja blbec vzala na kratkou prochazecku
). Naposled jsem ho jeste tyden po dobrani ATB drzela hodne v klidu, ven jen na kocar, a pak teprve byl OK. Tak preji, at vas tohle mine. ![]()
@Hobitka píše:
@martina.se Nam pomohl pak az klid (poprve mu uz 4.den ATB bylo dobre, roupama nevedel, co by, doma ze vseho trampolinu, tak ho ja blbec vzala na kratkou prochazecku). Naposled jsem ho jeste tyden po dobrani ATB drzela hodne v klidu, ven jen na kocar, a pak teprve byl OK. Tak preji, at vas tohle mine.
díky.. pořád doufám, že jde o něco jiného, ale asi ne ![]()
Ještě to tu nezaznělo, tak přihazuji: v Německu se pod pojmem „spála“ rozumí něco jiného než v Česku. Ani v ČR ani v SRN jsme ji naštěstí ještě neměli. Ale je fakt, že v Německu jde o běžnou dětskou nemoc, která je po podání ATB za pár dní vyléčená, v ČR je to vážné infekční onemocnění. Asi jiná diagnóza ![]()
@Vlaďka 83 píše:
Ještě to tu nezaznělo, tak přihazuji: v Německu se pod pojmem „spála“ rozumí něco jiného než v Česku. Ani v ČR ani v SRN jsme ji naštěstí ještě neměli. Ale je fakt, že v Německu jde o běžnou dětskou nemoc, která je po podání ATB za pár dní vyléčená, v ČR je to vážné infekční onemocnění. Asi jiná diagnóza
vážné bych neřekla, protože zatím dr fakt neřeší, atb nedává, říkala, že pokud to nebude nic extra, tak netřeba.. ![]()
@martina.se píše:
vážné bych neřekla, protože zatím dr fakt neřeší, atb nedává, říkala, že pokud to nebude nic extra, tak netřeba..
Záleží, co to ve zkutečnosti je. Tady jsem informací, že maj některé děti spálu a nikdo to neřeší, byla úplně vykolejená. Pak jsem si vyslechla příznaky a bylo to „jen“ vyrážka, vyskočená teplota nad 37,5 a po vymizení vyrážky malinový jazyk - ATB se mnohdy ani nemusí podávat (něco jak 6.nemoc). Když jsem se na to ptala naší bývalé pediatričky z ČR, tak mi popisovala horečnaté onemocnění, které se v extrémním případě léčí kapačkami v nemocnici, s dlouhou rekonvalescencí - tedy to, co znám z dětství. Prostě jiný „bacil“ ![]()
@martina.se Jo, to u nás taky a to jsem hlásila, že ji má půlka školky… ale je fakt, že jeho sestra ji nedostala a to byla furt s ním a pijí ze stejného hrnku.
@Vlaďka 83 píše:
Záleží, co to ve zkutečnosti je. Tady jsem informací, že maj některé děti spálu a nikdo to neřeší, byla úplně vykolejená. Pak jsem si vyslechla příznaky a bylo to „jen“ vyrážka, vyskočená teplota nad 37,5 a po vymizení vyrážky malinový jazyk - ATB se mnohdy ani nemusí podávat (něco jak 6.nemoc). Když jsem se na to ptala naší bývalé pediatričky z ČR, tak mi popisovala horečnaté onemocnění, které se v extrémním případě léčí kapačkami v nemocnici, s dlouhou rekonvalescencí - tedy to, co znám z dětství. Prostě jiný „bacil“
jo, t akhle jsem to zažila kdysi já.. když jsem mamině říkala, že jsme jen doma, tak tomu nevěřila.. ale v dnešní době je to asi pohoda
jako dr by neriskovala, malý má VVV ledvin, tak ho hodně hlídá, kdyby mu cokoliv hrozilo, tak ho léčí hned ![]()