Spála - léčba, zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31406
5.12.17 11:22
@martina.se píše:
malinový jazyk, vyrážka na tříslech, vysoké horečky, bolest a motání hlavy, bolest břicha… spíš nic než moc.. ale vzhledem k té vyrážce, i když né zcela typické, tak jsme vyloučili spalničky.. a teď nevim, zatim nemáme výsledky, ale představa, že budem 3 týdny doma, mi děsí..

Takhle to mel presne syn. Doktorku spala napadla hned prave diky vyrazce. Nastesti dela v ordinaci streptest. Nepodcen rehabilitaci, nam se spala dvakrat vratila, dohromady se v tom syn (tehdy necele 3r) placal 8 tydnu.

Příspěvek upraven 05.12.17 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.12.17 11:23

Ono to osypání je fakt taková nenápadná krupička, která hned bledne. Já jí tedy zachytila, ale fakt to měli jen chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.12.17 11:23

@martina.se Hele a co si ještě zažádat o rychlotest? Beztak se to platí, tak co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31406
5.12.17 11:24

@Amys Jojo, syn ji mel taky asi jen 6 hodin. Ale jak ja k doktorum moc nelezu, tak diky vyrazce me osvitilo, ze bych mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.12.17 11:27
@Amys píše:
@martina.se Hele a co si ještě zažádat o rychlotest? Beztak se to platí, tak co :think:

bohužel nemají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.12.17 11:27
@Hobitka píše:
Takhle to mel presne syn. Doktorku spala napadla hned prave diky vyrazce. Nastesti dela v ordinaci streptest. Nepodcen rehabilitaci, nam se spala dvakrat vratila, dohromady se v tom syn (tehdy necele 3r) placal 8 tydnu.Příspěvek upraven 05.12.17 v 11:23

no potěš.. si nemůžu dovolit být doma tak dlouho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.12.17 11:30

@martina.se Tak zkusit někde v laboratoři jako samoplátce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.12.17 11:32
@Amys píše:
@martina.se Tak zkusit někde v laboratoři jako samoplátce…

s malým nemůžu nikde lítat a hodiny čekat.. je to na pytel, ale musíme holt vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31406
5.12.17 11:35

@martina.se Nam pomohl pak az klid (poprve mu uz 4.den ATB bylo dobre, roupama nevedel, co by, doma ze vseho trampolinu, tak ho ja blbec vzala na kratkou prochazecku :zed: ). Naposled jsem ho jeste tyden po dobrani ATB drzela hodne v klidu, ven jen na kocar, a pak teprve byl OK. Tak preji, at vas tohle mine. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.12.17 11:38
@Hobitka píše:
@martina.se Nam pomohl pak az klid (poprve mu uz 4.den ATB bylo dobre, roupama nevedel, co by, doma ze vseho trampolinu, tak ho ja blbec vzala na kratkou prochazecku :zed: ). Naposled jsem ho jeste tyden po dobrani ATB drzela hodne v klidu, ven jen na kocar, a pak teprve byl OK. Tak preji, at vas tohle mine. :hug:

díky.. pořád doufám, že jde o něco jiného, ale asi ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
5.12.17 12:11

Ještě to tu nezaznělo, tak přihazuji: v Německu se pod pojmem „spála“ rozumí něco jiného než v Česku. Ani v ČR ani v SRN jsme ji naštěstí ještě neměli. Ale je fakt, že v Německu jde o běžnou dětskou nemoc, která je po podání ATB za pár dní vyléčená, v ČR je to vážné infekční onemocnění. Asi jiná diagnóza :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.12.17 12:16
@Vlaďka 83 píše:
Ještě to tu nezaznělo, tak přihazuji: v Německu se pod pojmem „spála“ rozumí něco jiného než v Česku. Ani v ČR ani v SRN jsme ji naštěstí ještě neměli. Ale je fakt, že v Německu jde o běžnou dětskou nemoc, která je po podání ATB za pár dní vyléčená, v ČR je to vážné infekční onemocnění. Asi jiná diagnóza :nevim:

vážné bych neřekla, protože zatím dr fakt neřeší, atb nedává, říkala, že pokud to nebude nic extra, tak netřeba.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
5.12.17 12:31
@martina.se píše:
vážné bych neřekla, protože zatím dr fakt neřeší, atb nedává, říkala, že pokud to nebude nic extra, tak netřeba.. :think:

Záleží, co to ve zkutečnosti je. Tady jsem informací, že maj některé děti spálu a nikdo to neřeší, byla úplně vykolejená. Pak jsem si vyslechla příznaky a bylo to „jen“ vyrážka, vyskočená teplota nad 37,5 a po vymizení vyrážky malinový jazyk - ATB se mnohdy ani nemusí podávat (něco jak 6.nemoc). Když jsem se na to ptala naší bývalé pediatričky z ČR, tak mi popisovala horečnaté onemocnění, které se v extrémním případě léčí kapačkami v nemocnici, s dlouhou rekonvalescencí - tedy to, co znám z dětství. Prostě jiný „bacil“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102056
5.12.17 12:33

@martina.se Jo, to u nás taky a to jsem hlásila, že ji má půlka školky… ale je fakt, že jeho sestra ji nedostala a to byla furt s ním a pijí ze stejného hrnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.12.17 12:36
@Vlaďka 83 píše:
Záleží, co to ve zkutečnosti je. Tady jsem informací, že maj některé děti spálu a nikdo to neřeší, byla úplně vykolejená. Pak jsem si vyslechla příznaky a bylo to „jen“ vyrážka, vyskočená teplota nad 37,5 a po vymizení vyrážky malinový jazyk - ATB se mnohdy ani nemusí podávat (něco jak 6.nemoc). Když jsem se na to ptala naší bývalé pediatričky z ČR, tak mi popisovala horečnaté onemocnění, které se v extrémním případě léčí kapačkami v nemocnici, s dlouhou rekonvalescencí - tedy to, co znám z dětství. Prostě jiný „bacil“ :think:

jo, t akhle jsem to zažila kdysi já.. když jsem mamině říkala, že jsme jen doma, tak tomu nevěřila.. ale v dnešní době je to asi pohoda :think: jako dr by neriskovala, malý má VVV ledvin, tak ho hodně hlídá, kdyby mu cokoliv hrozilo, tak ho léčí hned :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí