Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás to bylo podobně jako u ostatních. Máme monitor dechu. Malý má srdeční vadu. Jak se začal přetáčet, spí na přiše. Většinou. A neustále cestuje po postýlce. ![]()
A nejoblíbenější poloha je tahle: 
Většinou mívá ještě připaženo. ![]()
Kykoušek píše:
co je to ta apnoická pauza?
To je pauza v dýchání. Když je moc dlouhá, spustí se monitor dechu, protože hrozí nebezpečí SIDS. Náš synek je má poměrně krátké, ale tak občas se v tom dýchání trošku pozastaví. Je to u malých dětí běžné.
On to navíc zřejmě má to po otci. To tak vedle manžela sedím na gauču, slyším nádech, pak dloooouho nic a pak teprve výdech. Mě by šastlo. Proč to dělá
?
No tak to je hrozný. To jsem u dětí nepostřehla. Děkuji za vysvětlení ![]()
Ahoj,
my spíme na bříšku už od šesti-nedělí
Malý měl tříměsíční koliku, takže jen v této poloze byl při spaní nejklidnější (a to i na nás, pěkně jsme mu hřáli bříško…) No, a vydrželo mu to až do dnes, jinak většinou nespinká a ještě se pěkně „šprajcne“ ke žbrdlinkám
![]()
Tak na bříšku spí nejspíš celou noc a dává si hlavičku na stranu na kterou potřebuje. Nejsem z toho nadšená, ale nic s tím nenadělám. Jak ho přetočím na záda tak se hned přetočí zpátky na břicho.
Asi se mu tak líbí spinkat ale mám z toho strach. ![]()
Moje dvou tydenni holcicka, nechce spinkat jinak nez na brisku a nebo na boku. Bojim se toho. Co si o tom myslite? Jake mate zkusenosti?
@be-rus-ka ,tak to je ještě malinká,to bych asi na bříšku spinkat nenechala..,ikdyž vím od své mamky,že dřív jsme všichni spali na břichu,monitory nebyly a taky jsme přežili..
.Mě ale už v porodce říkali,že hlavně nedávat spát na bříško
.Cca.do půl roka spal malej na zádech,pak se naučil přetáčet a bylo vymalováno
,dneska jinak než na bříšku neusne(je mu 3/4 roku)
No ona je nachlazena. Chtla rymu od sve starsi sestricky a tak se ji dost spatne dycha. Takze na zadech se dusi. Jinak proste neni schopna usnout. Zaspi max na 5 minut a pak se s placem probudi. Na brisku nebo na boku spi i 3 az 4 hodiny
Mám nedonošené miminko, 4 týdny byl v inkubátoru a tam také většinou spinkal na bříšku-ptala jsem se na to a prý jim lépe tráví a i když jsou těsně po jídle a nejsou dobře odříhnutý tak je to lepší než na zádíčkách. Tak ho dávám spinkat i doma, někdy na bok ale většinou usne na břiše lépe. ![]()
V porodnici mi tvrdili že se na bříško nesmí dávat spinkat, ale hned první den doma z porodnice jsem tak malého dala, protože věčně blinkal a připadalo mi že je větší pravděpodobnost že se zadusí ublinknutým mlíčkem než že bude mít SIDS, takže téměř od narození spával na břiše, občas si v noci vymáchal obličej ve zvratkách ale spinkal spokojeně a netrápili ho skoro vůbec prdíky
![]()