Spaní na jednom boku

101
5.7.11 20:06

Spaní na jednom boku

Zdravím všechny maminky a prosím o radu.
Dcerka (6 týdnů) mi usíná stále jen na jednom boku. Ukládám ji na noc v pevném zavinutí, což jí nevadí a usne, ale jen na pravém boku. Když se ji snažím uložit na levý bok, vadí jí to, neusne, mrská sebou a za chvíli začne brečet, takže už se o to nepokouším. Nevadí to jednostranné polohování nějak vývoji páteře, nebo tvaru hlavičky?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9199
5.7.11 20:14

Bohuzel vadi. Zkus se snazit ji polohovat na obe strany. Muze mit pak slehlou hlavicku a orientovat se o dost vice na jednu stranu. Ta orientace se pak da sice zlepsit cvicenim vojtovky, ale ta hlavicka muze mit pak skaredy tvar a at ji to pak pozdeji nevadi, prece jen je to holcicka. Preji hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
5.7.11 20:25

určitě jí zkus polohovat ;-) nemůže jí vadit že je třeba obličejem ke zdi, nebo naopak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
5.7.11 20:28

Na tu levou stranu ke zdi sice je, ale většinou ji položím, když už spí, takže ani nevidí, co je nalevo a co napravo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
5.7.11 20:32

tak to neporadím :think: já jsem si naučila kluka spát s kojícím polštářem, má ho místo mě a tulí se k němu. sice sem se zbavila dítěte v postely skoro na celou noc, ale polštář dát nechce :-D s čím bude kojit švagrová teda nevím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
5.7.11 20:33

Mám stejný problém u 2měsíčního chlapečka.Během dne je na pravém boku a večer počkám až tvrdě usne a přetočím ho.Ještě na levou stranu postýlky dám osušku, aby měl větší tmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
5.7.11 21:13

Ahoj, myslím, že vadí. Taky jsem malou polohovala na boky v zavinutí a nechtěla být na druhém boku ke zdi. Tak jsem polohovala obličejem vždy k nám, jednou měla hlavu v hlavě postýlky, podruhé v nohách. A byl klid, vždy měla rozhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
5.7.11 21:26

Miminko si mi take lehalo jen na jednu stranu a od 8 tydnu si zase leha na stranu druhou. Nechavam ho, jak mu to je prijemne. Lepsi je ho pres den motivovat k otaceni na tu mene oblibenou stranu. Davat mu tam hracky, mluvit na nej z te strany, otocit ho tak, aby se dival za svetlem na tu mene oblibenou stranu apod…Ale nasilim bych ho v noci nenutila. Stejne se pretoci.
Kazdy clovek prece preferuje jednu stranu.
Ja taky radsi lezim v noci na jednom boku. :-)

• Citovat
  • Upravit
9050
5.7.11 21:37
Evina81 píše:
Na tu levou stranu ke zdi sice je, ale většinou ji položím, když už spí, takže ani nevidí, co je nalevo a co napravo.

Když ti usne, tak jí nech pořádně zabrat a pak jí založ hlavičku smotaným ručníkem, jako takový váleček z něj udělej. Jinak bude mít slehlou hlavičku a pak když srostou fontanely, tak je hlavička deformovaná. Ahlavně se zkracujou šíjové svaly a museli by ste pak svičit Vojtu!!!! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
7.7.11 21:04
Scarlett2011 píše:
Miminko si mi take lehalo jen na jednu stranu a od 8 tydnu si zase leha na stranu druhou. Nechavam ho, jak mu to je prijemne. Lepsi je ho pres den motivovat k otaceni na tu mene oblibenou stranu. Davat mu tam hracky, mluvit na nej z te strany, otocit ho tak, aby se dival za svetlem na tu mene oblibenou stranu apod…Ale nasilim bych ho v noci nenutila. Stejne se pretoci.
Ja taky radsi lezim v noci na jednom boku. :-)

Ja jsem teda na spani nutila stridat strany (teda tech par dni, kdy si zvyknul preferovat jen jednu). Ja sice taky radsi spim jen na jednom boku, jenze me hlava uz neroste… Vem si, ze kdyz mimino stravi rekneme 13 hodin denne spanim, tak vetsinu zivota by travilo v jedne poloze a na hlavu tlacilo porad jednim smerem. To teda nemuze dopadnout dobre, to se na me nezlob… Navic pokud uz bude hlava slehla, tak tu stranu bude preferovat jeste vic, protoze lezet na plosince je pohodlnejsi. Pokud je mimco oblozeny dekama (nebo ja mam treba specialni polohovac), a zvlast kdyz je zavinuty, tak se otacet nebude. Nebo bude, ale porad aspon cast noci stravi na tom min oblibenym boku.

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
16.7.11 16:23
kockodanka píše:
Scarlett2011 píše:
Ja jsem teda na spani nutila stridat strany (teda tech par dni, kdy si zvyknul preferovat jen jednu). Ja sice taky radsi spim jen na jednom boku, jenze me hlava uz neroste… Vem si, ze kdyz mimino stravi rekneme 13 hodin denne spanim, tak vetsinu zivota by travilo v jedne poloze a na hlavu tlacilo porad jednim smerem. To teda nemuze dopadnout dobre, to se na me nezlob… Navic pokud uz bude hlava slehla, tak tu stranu bude preferovat jeste vic, protoze lezet na plosince je pohodlnejsi. Pokud je mimco oblozeny dekama (nebo ja mam treba specialni polohovac), a zvlast kdyz je zavinuty, tak se otacet nebude. Nebo bude, ale porad aspon cast noci stravi na tom min oblibenym boku.

No, jenze ja neziju v Cechach a v Anglii se miminka davaji spat jen na zada (stejne jako vsude na zapade). Tak nevim, jak ho na zadech mam nutit mit hlavicku na jedne strane. Navic mi to tady vsichni doktori tak rekli a v Anglii taky nepotkam dospeleho cloveka se slehlou hlavou, stejne jako jsem nikoho takoveho nepotkala v CR.
Ale samozrejme pokud davate spat na bok, tak to bych taky stridala strany. Ani jsem nevedela, ze v CR se jeste davaji na bok. Tak to se omlouvam. :-)

• Citovat
  • Upravit
kockodanka
17.7.11 14:59
Scarlett2011 píše:
kockodanka píše:
Scarlett2011 píše:
Ja jsem teda na spani nutila stridat strany (teda tech par dni, kdy si zvyknul preferovat jen jednu). Ja sice taky radsi spim jen na jednom boku, jenze me hlava uz neroste… Vem si, ze kdyz mimino stravi rekneme 13 hodin denne spanim, tak vetsinu zivota by travilo v jedne poloze a na hlavu tlacilo porad jednim smerem. To teda nemuze dopadnout dobre, to se na me nezlob… Navic pokud uz bude hlava slehla, tak tu stranu bude preferovat jeste vic, protoze lezet na plosince je pohodlnejsi. Pokud je mimco oblozeny dekama (nebo ja mam treba specialni polohovac), a zvlast kdyz je zavinuty, tak se otacet nebude. Nebo bude, ale porad aspon cast noci stravi na tom min oblibenym boku.
No, jenze ja neziju v Cechach a v Anglii se miminka davaji spat jen na zada (stejne jako vsude na zapade). Tak nevim, jak ho na zadech mam nutit mit hlavicku na jedne strane. Navic mi to tady vsichni doktori tak rekli a v Anglii taky nepotkam dospeleho cloveka se slehlou hlavou, stejne jako jsem nikoho takoveho nepotkala v CR.
Ale samozrejme pokud davate spat na bok, tak to bych taky stridala strany. Ani jsem nevedela, ze v CR se jeste davaji na bok. Tak to se omlouvam. :-)

Scarlett, ja ziju taky v Anglii :mrgreen:
Ja vim, ze se tu dava spat hlavne na zadech, spani na boku podle nich neni idealni. Ale jde o to, aby se mimco nepretocilo na brisko, coz je rizikova poloha. Samotne spani na boku je ok. Ja davam takhle spat od zacatku, vzdycky jsem ale zajistila, ze se nepretoci. Jinak tady se rikaji ruzny veci a nemuzes vsechno brat jako absolutni pravdu :lol: Me treba doktor rekl, ze malyho - tehda ctyrmesicniho - mam zacit posazovat… :roll:

Jo a muj tchan ma slehlou hlavu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
kaho81
28.12.11 10:12

Mladej má 3 měsíce a dávám ho spát na zádička. Četla jsem že na boku je to pro mimčo nebezpečný že by se mohlo přetočit na bříško. No bohužel spí mě pořád s hlavičkou položenou napravo a už má slehlou hlavu, jenže když mu i ve spánku otočím hlavu na levou stranu tak se mi automaticky stejně otočil. Sám když usíná tak se snaží otočit na levo a pak se mu ta hlava stejně přetočí na pravo. :( Nevím co s ním. Bojím se že mu to zůstane :,(

• Citovat
  • Upravit
101
28.12.11 17:59

Já jsem dceru nakonec otočila v postýlce, aby se před usnutím koukala na druhou stranu. Zároveň jsme také začali cvičit Vojtovku kvůli její celkové jednostranné orientaci a teď už je vše srovnané. Hlavičku má téměř v pořádku, a to měla ve třech měsících neuvěřitelnou šešuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaho81
29.12.11 11:14

Eliášek se přes den normalně otáčí na všechny strany, vydrží koukat na obě strany, jen u toho spaní tu hlavičku orientuje napravo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure