Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
malej je divoch, začínali jsme krmit na zemi, že byl podloženej polštářem. Teď máme židličku, která má polohovatelný záda, kdybych o tom věděla dřív, tak bych krmila od začátku v židličce.
My máme od 6 měsíců tu polohovací židličku. Má 3 polohy opěrátka, takže malej zezačátku úplně neseděl. Koupila jsem použitou na aukru a maximální spokojenost.
Malou jsme vždy krmily v lehátku od chicca a ted má už svoji polohovatelnou jídelní židly, která má zvlášt polohovatelná záda a nožičky. Máme ukončený 5.tý měsíc, nesedíme, takže vím o čem mluvíš taky jsem to řešila a vyřešila ![]()
Máme chicco poly magic, celá sedačka je naklápěcí, výsledek je jako když by byl v sedačce-vejci. Neposadila bych natvrdo, ale zkusila židličku s polohováním, kdyby nějak sjížděl do strany, tak bych ho tam ucpala nějakým polštářkem.
Do ruky bych klidně dala něco na žižlání, syn dostal rohlík tuším v 8m, kousky ve stravě nesnášel a dávil se, ale s rohlíkem problém neměl.
Dala bych třeba banán či nějaké jiné měkčí ovoce ne jablko, to jsme tenkrát zkoušeli a tím se dávil.
A mrkev bych uvařila a dala v kuse vařenou, pokud ji má rád. Takto se dá dát právě i vařená zelenina, brambora…
Ze zacatku jsem krmila v lehatku - mame asi do 13ti kg. Ale nejak jsem mela malo rukou na drzeni sklenicky, lzicky, rucicky malemu a jeste ho pridrzovat, protoze se z lehatka dost vyklanel ven ![]()
Poridili jsme polohovaci zidlicku Fabula - ma 3 polohy zadove operky, takze je vhodna i pro nesedici deticky. Jsme naprosto spokojeni!!
Jinak tedy tech polohovacich zidlicek je na trhu mraky, az je docela tezke si vybrat ![]()
Ahoj máme tuhle*** když dáš 4 polohu tak leží jako va vajíčku.
![]()
Je perfektní a malýmu se tam moc líbý..má velikej pultík..tak když jíme má vedle ještě hračky a dlabe jak o život
![]()
edit admin - odstraněn odkaz
Tak to moc dekuju za tipy, netusila jsem, ze jsou ty zidlicky polohovaci. Takze vyreseno! ![]()
koukám, že problém s židlí vyřešen…
Moje dcerka taky úplně nesedí, teda různě klečí, nohy má všelijak, ale sama klasicky nesedí, ale už ji dávám do jídelní židličky, musí to být ale pohodlný…7 měsíc je ale asi brzo…
ad kousky, až teprve nedávno (8,5) mi začala tolerovat kousky a to jen někde, tak jsem prostě nenutila, to přijde. Na žužlání rohlík nebo keksík ale zvládla velmi brzo ![]()
ahojky, dokud malá sama neseděla, krmila jsem jí v autsedačce-vajíčku, pěkně jsem jí připoutala, sedla si na zem proti ní a krmila. Sce jsme zašpinili párkrát potah sedačky,ale ten se dá v pohodě vyprat.
Dobry den,
Obnovuji diskuzi. Mate prosim tip na jidelni zidlicku pro nesedici miminko? Syn bude mit skoro 10 kg, v naruci se to neda, v lehatku je stisneny, stejne tak ve vajicku.
Segra dnes obrzela a slozila zidlicku Pepe Baby Design 2018,dle Dtestu pry od 6 mesicu, ale primo v manualu je napsane ze je pro sedici deti. V popisu take je, ze je polohovatelna. Jenze my jsme zjistili, ze je tim mysleno pouze to, ze se cele to sedatko, ktere je do praveho uhlu, da sklopit trochu do zadu. Takze polohovani na prd. Syn by sice byl sklopeny, ale stale v pravem uhlu. Takze je polohovani a polohovani. Segra ma rocniho sediciho takze pro ni OK, ale ja ji puvodne chtela koupit taky a takhle to pada.
Mate doma zidlicku, kde se daji opravdu sklopit jen zada a vytvorit tak tupy uhel, aby se syn nekrivil? Uz takhle s nim jezdim cvicit. ![]()
Pisu z mobilu, tedy omluva ze chybejici diakritiku.
Dekuji
Příspěvek upraven 04.12.18 v 20:57
Já měla takové to polohovací lehátko, myslím Chicco. Bylo to jen manuálně polohovatelné, dalo se dát úplně do lehu. Je ale jen do 9 kg, ale dělají i jiná, která vydrží víc. Kupovala jsem ho z druhé ruky a posloužilo dobře
První dítě jsme krmili v autosedačce - vajíčku, druhé v náručí ![]()
Ahoj, chtela jsem se zeptat, v cem krmite nesedici deti? Malej ma cca 9.5kg, coz je na nase lehatko uz moc. Momentalne ho mam v autosedacce, ale uz mu skoro trci hlava ven, je dost dlouhej. Navic vajicko nema rad, takze skoro pokazde koncime krmenim na kline, coz idealni neni. U jidla hodne blbne a kdyz mu nemuzu kontrolovat ruce, je to dost katastrofa. Spenat uz letel i tri metry od sedacky na zed
Uz jsem premyslela, ze koupim detskou zidlicku. Ja vim, ze ted asi dostanu vynadano, ale jinak ho neposazuju, a myslim si, ze tech 20 minut denne mu snad zada neznici…? Nebo jak to resite vy?
Taky jsem se chtela zeptat, od kdy davate detem kousky jidla? Myslim treba kousky ovoce na kousani. Malej se porad sape po mym jidle, ale podle me kousat jeste neumi (kdyz ma treba rozmixovanou mrkev s kousky, tak se nad tim vzdycky zamysli a pak to proste spolkne..
). A nevim, jestli se nebat, ze to treba vdechne nebo neco, pokud neni na kousani zralej? Jsem hystericka a mam mu to proste dat? Je mu ted cerstve 7 mesicu.
P.S. Omlouvam se za diakritiku, pisu ze zahranici z pocitace, kde hacky / carky nejsou.