Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malý má divnou vyrážku na varlatkách, na tříslech to vypadá na opruzeniny, ale na pindíkovi má pár červených teček a varlátka jsou komplet rudá a jsou na nich všude červené tečky, moc se mi to na opruzeniny nezdá, bepanthen na to nepomáhá. Na zadečku nemá nic.. Máte s tím prosím někdo zkušenosti?
![]()
Ahoj,
to budou kvasinky, skočte pro jistotu k Mudr., ale ono jak je teď teplo, tak je to hned! Taky jsme koukala jako blázen, že to můžou mít i kluci ![]()
nieco podobne mal kedysi syn, mudr. nam kazala 3× denne okupat v par gulickach hypermanganu. do 2 dni to zmizlo.drzim prsty, nech sa toho rychlo zbavite ![]()
Tak přesně toto má teď můj 2,5 letý kluk. Bral antibiotika, tak možná to má z toho? Čím jste to nakonec vyléčili?
@PetaP píše:
Ahoj holky, malý má divnou vyrážku na varlatkách, na tříslech to vypadá na opruzeniny, ale na pindíkovi má pár červených teček a varlátka jsou komplet rudá a jsou na nich všude červené tečky, moc se mi to na opruzeniny nezdá, bepanthen na to nepomáhá. Na zadečku nemá nic.. Máte s tím prosím někdo zkušenosti?![]()
@siniee píše:
Tak přesně toto má teď můj 2,5 letý kluk. Bral antibiotika, tak možná to má z toho? Čím jste to nakonec vyléčili?
já už nevím, myslím že to odeznělo samo.. ale vážně už nevím
Doporučuju Imazol. Můj 7m syn měl ten samý problém po dobrání antibiotik. Omývala jsem zadeček i pinďu cca 3× denně teplou vodou a pak při přebalování použila Imazol. Hlavně po stolici a na noc. Do tří dnů je zase fešák a nářadíčko bez poskvrnky. ![]()
Jéé tak ten mám i doma! Díky moc za radu! Vyzkouším, protože malej je chudák z toho špatný a asi ho to pálí, svědí, bolí…nevím. A sudokrem nezabírá.
A čtu, že je to proti plísňovým infekcím, takže za to asi vážně můžou ty antibiotika.
Díky díky díky!
![]()
@pap007 píše:
Doporučuju Imazol. Můj 7m syn měl ten samý problém po dobrání antibiotik. Omývala jsem zadeček i pinďu cca 3× denně teplou vodou a pak při přebalování použila Imazol. Hlavně po stolici a na noc. Do tří dnů je zase fešák a nářadíčko bez poskvrnky.