Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, tak mám takový neakutní dotaz: mrňavá (7. týden) po jídle skoro nikdy nekrká, a zatím i zvracela jen dvakrát (I když to jí to lítalo z obou nosních dírek a hrozně jí to zmátlo, co se jako děje) - přes den ji nosím třeba pět až deset minut, ale nekrká, v noci jí rovnou uložím a spí. Pije dost, prdy jí trápí jen občas a trochu… a prostě by mě zajímalo, jestli je možný, že prostě krkat nepotřebuje. (Zaklepávám to tu na dřevo, abych to nezakřikla). Tak jednou dvakrát denně taky škytá, myslím, že to má místo krkání…
Vlastně se chci dozvědět, jestli je to normální, nebo aspoň možný, a jestli něco nezanedbávám, když se na hon po krkanci většinou vykašlu. ![]()
Jo, ještě jsem zapomněla: je plně kojená. (Plně fakt doslova, vždycky se nacucá jako klíště
)
Ahoj, naše malá začala krkat až o dost později a zvracela za svůj 15měs život 2× po kojení (gejzír pusou i nosem) a 1× z horečky, nebo spíš Nurofenu. Plně kojená byla celých 7měsíců a do roka jinému jídlu moc nedala. Takže na tvou otázku: možné to je a užívej si to
Teď už kojím jen ráno a večer a jsou to jediná jídla, po kterých stále nekrká ![]()
Ahoj první dcera taky nekrkala, zvracela tak všehovšudy 5×
prdíky ji trápily tak do 6ti týdnů(ale taky žádná hrůza. Za to teď ta druhá ci to vyžírá i za ni
Prdíky už v porodce, tak hrozný, že z nich má pupíkovou kýlu, když si neodkrkne, tak při prvním zakroucení hodí grcku. a vlastně i když si odkrkne třeba 3× tak je schopná za hodinu po jídle krknout znovu a ublinknout (teď jí jsou 4měsíce) Takže každý dítko úplně jiný ![]()
můj malý taky ze začátku nekrkal, začal až tak ve 4měsících a vpohodě…
Ahoj,
syn byl taky neblijící a nebrkající mimino. Ublinkl si poprvé asi ve 14 dnech, kdy jsem mu vehementně cpala dudlík a potom asi až v roce, kdy chytil nějakou střevní chřipku.
Jakmile jsem si na nebrkání zvykla, tak jsem ho dávala do postýlky hned po kojení (polohovala jsem ho na bok, kdyby náhodou).
Plně kojený do šesti měsíců. Zato teď ve dvou dvou letech brká jak starý chlap, no někdy ostuda ![]()
Užívej si to, aspoň nemusíš prát poblité oblečky ![]()
Díky, jste mě uklidnily…
Pravda, že nemusím brát poblitý věci ale zase si to vynahrazuje tím, že kadí tak pod tlakem, takže to minimálně jednou za den vyleze z plíny na záda a stejně se pere…
![]()
Sofinka taky moc nekrkala a neblila ještě vůbec…párkrát si malinko ublinkla, to skoro nepočítám. Takže podle mě to je možný a je to výhoda. Ona teda ani moc nekadila mimo plínu, nálože byly skoro furt, ale nic neuteklo…naprosto čistý miminko ![]()
Ahoj,
klííííd, 5 dětí nám krkalo a blinkalo, šesté nekrká, ani neblinká
Dost si to užívám ![]()
Dcera má pět, kojená do dvou let. Nikdy si po kojení nekrkla. Naopak jedla jako tvoje - do plna a pak odpadla.
A do dnešního nde krká pouze po bublinkovém pití, jinak nic. ![]()
Naše malá nebyla vůbec krkací, už od narození, na neonatologii z ní sestry šílely, třeba půl hodiny ji v inkubátoru držely na ruce a ono nic, žádnej krkanec. Pak mi tedy doma občas hodila pěknej blitinec, jak píšeš šlo jí to nosem, pusinkou a byla z toho divá, ale časem jí to naprosto prešlo. Všechny děti prostě krkací nejsou. ![]()
no holky já teda nevim ale bez krkance bych malýho do postýlky nedala
......je to dost nebezpečný .....jako jasně nemusí hned hodit krkanec jako starej chlap, ale malinko krknout by si měli - mimča ještě nemají vytvořenou záklopku, takže jim to jde ze žaludku ven když si nekrknou a můžou se tim pádem i udusit …jako když si nekrkne tak bych ho sakra hlídala !
brumdinka píše:
no holky já teda nevim ale bez krkance bych malýho do postýlky nedala......je to dost nebezpečný .....jako jasně nemusí hned hodit krkanec jako starej chlap, ale malinko krknout by si měli - mimča ještě nemají vytvořenou záklopku, takže jim to jde ze žaludku ven když si nekrknou a můžou se tim pádem i udusit …jako když si nekrkne tak bych ho sakra hlídala !
Neděs jí ![]()
Honzín se taky vždycky nacucal a pak odpadl, mám ho zvěčněného, protože to byl pohled k nezaplacení. Spal proto na klínku, zvýšenou matraci a dávala jsem na bok, kdyby náhodou. Ptala jsem se na to mudry, protože první týden jsem seděla jako truhlík a čekala, až si krkne ![]()
Blinkal zatím jednou v roce a to tedy bylo
Jinak vůbec ne, naštěstí si uměl pořádně nakandit do pleny a ta to neudržela, jinak bych neměla ani důvod měnit mu overálky
![]()
Přesně tak, máme klínek pod matrací a ukládat na bok
Pokud si nekrkne cca do 5 - 10 min po jídle, tak si mimčo většinou nekrkne vůbec. V noci teda nedodržuju ani těch 5 min. Nakrmím a šupnu do postýlky na bok
To bych s malou mohla stepovat celou noc ![]()
brumdinka píše:
no holky já teda nevim ale bez krkance bych malýho do postýlky nedala......je to dost nebezpečný .....jako jasně nemusí hned hodit krkanec jako starej chlap, ale malinko krknout by si měli - mimča ještě nemají vytvořenou záklopku, takže jim to jde ze žaludku ven když si nekrknou a můžou se tim pádem i udusit …jako když si nekrkne tak bych ho sakra hlídala !
Kdybych jí do postýlky bez krkance nedala, tak tam za celých těch šest tejdnů ležela tak nanejvejš desetkrát… Já jsem zase právě četla, že to mají utvořený tak, že nejbezpečnější je pro ně ležet na zádech, protože i když si blinknou, tak pusou nedejchaj a nezadusí se.
A hlavně vím, že ona fakt neblije, a nedělá jí to nějaký problémy… i když matraci mám pro jistotu taky trochu zdvihlou… ![]()