Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Muzu te uklidnit, ze to dělám bežne. Jdu do skolky, pro něco málo do obchodu-ne velký nákup, jen zapomenu tou drobnost, na postu atd, kde jsem zpátky do 10 minut, nechám spici díte/děti v aute. Pokud se vzbudí jsou bud v pohode nebo fnukaji, ale jak to udelat kdyz syn váží 15kg a mladší syn je novorozence ve vajicku? Obojí neunesu a navíc se jim spici v aute nic nestane.
Kdyz si auto zamknes, tak proc ne…znama nechala dvouleteho a sla pro druheho syna do skolky…nezamkla..nez prisla auto bylo vykradeny..meli tam toho hodne…dite totalne v soku…a snad s nim chodi k psychologovi…byla to fatalni chyba a dodnes je z toho spatna, kdyz si uvedomi, co se vsechno mohlo stat…
@anickadomnik dobře ale pokud chodím do školky kde si kočár dám pod okno(nebo zakladatelka má auto u vstupu do školky(předpokládám že zamčené) a do obchodu chodím do jednoty která je prosklená a vidíš na kočár a nedá se tam být dýl než 5 minut protože tam toho prostě více nakoupit nejde tak nevidím důvod(ve městě bych taky nenechala)
Příspěvek upraven 06.03.14 v 13:17
Klidně
pokud teda není venku 30 stupňů… nikde před obchodem v kočáru atd bych dítě nikdy nenechala, ale zamčený v autě na chvilinku jo.. ve školce se oblíkne a jde ne, tak co..
@Anonymní píše:
Je to velkej hřích, když nechám roční dcerku spát v autě mezitím, co jdu vyzvednout staršího syna ze školky?? auto mi stojí kousek od hlavních vchodových dveří do školky. Dneska jsem tak udělala a zdálo se mi, že se maminky tak divně na mě dívaly…
Taky to dělám. TEď jsem šla i do obchodu…
Zamčená SAMOZŘEJMĚ v autě byla, jako ve školce maximálně 2minuty, protože chvátám, že jo.. z mého pohledu fakt nechápu, co je na tom tak špatného…
ale očekávám, že mě teď ve vsi pěkně pomluví.. achjo..
teď vím, že už to neudělám, ale smysl fakt nevidím..
Budit dítě kvůli pár minutám?
Normálně ji nechám spát, zajisté zamknu auto. Někdy mě přijdou matky hodně přecitlivělý…
@cizova píše:
@anickadomnik dobře ale pokud chodím do školky kde si kočár dám pod okno(nebo zakladatelka má auto u vstupu do školky(předpokládám že zamčené) a do obchodu chodíš do jednoty která je prosklená a vidíš na kočár a nedá se tam být dýl než 5 minut protože tam toho prostě více nakoupit nejde tak nevidím důvod(ve městě bych taky nenechala)
já jsem na to cíťa fakt bych nenechala, do obchodů kde se nedá s kočárem prostě nejezdím, dítě v kočáře nenechávám ani ve školce ve vestibulu, poctivě ho vyndavám a nosím do patra vyzvednout starší, pokud spí a nechci ho budit tak vynáším kočár do patra
Taky bych nebudila, max bych jí pro svůj klid dala chůvičku. Myslím že to tu maminy přehání, když jim doma usne dítě tak taky s ním nejsou stále v místnosti, někdo chodí si pověsit prádlo na dvůr nebo s košem
@Anonymní píše:
Zamčená SAMOZŘEJMĚ v autě byla, jako ve školce maximálně 2minuty, protože chvátám, že jo.. z mého pohledu fakt nechápu, co je na tom tak špatného…ale očekávám, že mě teď ve vsi pěkně pomluví.. achjo..
teď vím, že už to neudělám, ale smysl fakt nevidím..
ono je to stejně jedno když ji tam nenecháš a vzbudíš ji tak ti ve školce akorát bude řvát bude mrzutá se starším ti to bude dvakrát tak dýl všechno trvat protože mezitím budeš muset uklidňovat malou a stejně tě za to zase všichni pomluví a budou se na tebe blbě dívat ![]()
Hold některé matky mají pořád nějaké předsudky, ale já bych si z takových určitě nic nedělala a ani nedělám.
![]()
@Pe-G My dáme spát děti a jdeme na dvůr i opíkat. Nebo když jsme měli jen jedno, tak jsem byli u sousedů na zahradě - od okna lonžice asi 15m, chůvičku s sebou a pohoda.
Ono je taky rozdíl mít to dítě v kočáře, nebo zamčený v autě… takže bych se držela tématu, kdy zakladatelka nechává dítko chrnět zamčený v autě bez dozoru pár minut… ![]()