Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak mě u školky ukradli auto. Ráno, kdy tam courají rodiče s dětmi, okolo je spousta baráků a kdokoliv to mohl vidět, cca 20 metrů od vchodu, před okny do jedné ze tříd!!! Nijak jsem se tam nezdržela, nebyla zima, takže žádné velké převlíkání v šatně. DO 5 minut bylo auto pryč a to i s kabelkou. Kdyby mi někdo tvrdil, že se na tom místě něco takového může stát, nevěřila bych. Kabelku mi o den později vrátili popeláři. Dítě jsem tam tehdy neměla, ale umím si představit, že si ten zloděj spícího dítěte vzadu na sedačce nevšimne a odjede i s ním. To bych se asi zbláznila hrůzou. Od té doby kabelku tahám všude sebou a druhé dítě bych samotné v autě nenechala. Plánovala jsem vše tak, abych se takové možnosti vyhla. Jedině u nás v bydlišti na menší pumpě, kde je navíc fajn pán coby venkovní obsluha, jsem si to lajzla. Je tam léta a s častými návštěvníky prohodí i řeč. Navíc k pokladně je to 10 metrů a auto je stále na očích.
Na vesnici, případně když můžeš vjet do dvora školy tak bych nechala…u nás ve městě, kde se parkuje u chodníku, asi ne
ale to bych nejela autem, pač školku máme kousek
Zakladatelko, za sebe můžu říct že bych to asi neudělala
jí tam nechat, ale… za prvé nemám řidičák, a za druhé školku mám pět minut chůze
jinak malého nechávám spát v kočáru ve vestibulu dá se říct. v šatně sem z malou tak 15 minut a občas se du na malého podívat.
ale je to tvoje dítko a pokud ty si myslíš, že je to správné tak proč ne.
já nevím že na té vesnici se musí vždycky všechno řešit. bejt tebou pokudto tobě takhle vyhovuje, tak to dělej i nadále a kecalky hoď za hlavu
důležité je vyspalé dítě a né nevrlé a k tomu ještě matka ![]()
@Crispina Nojo, když necháváš kabelku v autě, se pak nediv ![]()
Nechala bych podle povahy dítěte a okolností. Mladší se vždycky po vypnutí motoru budila a jako malinká neměla ráda cestování, z toho vyplývá zastavení auta, vypnutí motoru, probuzení, řev
Takže tu bych tam nechala max 5min. Jinak dítě typu moje starší, tj spící i s vyplým motorem, spící dlouho a dobře, po probuzení čumákování kolem, bych tam nechala mnohem dýl.
Ahoj, já bych malou nenechala ani v autě ani v kočárku. Vzbudila bych ji. Mám prostě strach a náhoda je blbec, nestojí to za to pak! Jednak bych se bála že mi někdo malou ukradne i s autem, že ho zamknu mi nemusí být nic platné a jednak bych se bála že se malá vzbudí a něco provede.(umí se šikovně vyvléknout z pásu) a všechny dobře víme že k neštěstí stačí pár vteřin…
@verrru No já jsem právě vjela do areálu školky. A i tak. Klidná čtvrt.
Nechala a nechávám. Auto parkuju 5m od dveří do šatny. Ale mám vždycky strach. Teď už se to teda nestalo dlouho, jezdím s vyspaným dítětem. Dokud byl ve vajíčku, vzala jsem ho s sebou vždy, ať spal nebo ne.. To ještě šlo, spal dál.
Ono je asi psíš rozdíl, před jakou školkou a před jakým obchodem. mamina z centra prahy, co chodí nakupovat do tesca, před ketrým se válí bezdomovci, si tohle asi dovede představit daleko hůř než mamina z malé obce nebo vsi, kde je mini obchod a malá školka, kde můžeš to auto nechat klidně i otevřený a nestane se nic..
já jsem z vesnice, když vetu starší do školky, mladší dva čekají v autě, pouštějí si rádio, abch je nemusela vláčet všechny. a kočárek si tady před náš mini obchůdek postavím úplně s klidem.. a teda vyndavat dítě, když jdu platit za naftu mě asi nikdy nenapdalo…jen v zahraničí..
@K9Girl já jsem si zase na jedné diskuzi vyslechla, týkalo se to, jestli vozím vajco v předu enbo vzadu, že přece musím mít pořád obě ruce na volantu, a když je nemám, tak hazarduju
![]()
@Krrysa píše:
@K9Girl já jsem si zase na jedné diskuzi vyslechla, týkalo se to, jestli vozím vajco v předu enbo vzadu, že přece musím mít pořád obě ruce na volantu, a když je nemám, tak hazarduju![]()
@Krrysa píše:
@K9Girl já jsem si zase na jedné diskuzi vyslechla, týkalo se to, jestli vozím vajco v předu enbo vzadu, že přece musím mít pořád obě ruce na volantu, a když je nemám, tak hazarduju![]()
kdo tak strašně chytrý ti to poradil??? Řidič teoretik??
Nebo mohla bych si to někde přečíst, jen tak.. pro pobavení
![]()
@Natálka26 já už si vůbec nepamatuju, kde by se to dalo najít, bylo to téma, jestli vozit mimino v předu, nebo vzdau, nebo tuším, jestli měnit místo v autě staršímu, či něco takovýho… no a bylo mi vysvětleno, že na rádio se nesahá, podrbat se taky nesmíš, a když nedej bože se dítě začne dusit, máš najít nejdřív hodný místo k parkování
![]()
@lucenka už sem to našla a seš tam taky..
https://www.emimino.cz/…rankovani/3/
@Krrysa
Já vlastně ani nevím jestli mám odvahu to hledat
A podle tohoto popisu já jdu vrátit papíry, pravda je že jak mám dítě dost se krotím s tím co dělat při řízení, ale když jsem jezdila nebo jedu sama tak dělám ještě víc než to vyjmenované ![]()