Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Syna bych nikdy nenechala spát někde v kočárku aniž bych na něj viděla, ale v zamčeném autě s tím fakt problém nemám. Když jedu někam na návštěvu, tak mi spí syn v autě i 2 hodiny, má pootevřené okno a mám chůvičku. Samozřejmě nesmí být 30 stupňů ve stínu a na sídlišti bych si to taky nedovolila. Připadá mi, že v dnešní době se fakt řeší každý prd, přitom stačí použít obyčejný selský rozum a uvědomit si rizika. Zakladatelko, vykašli se na blbé pohledy. Jestliže víš, že jsi do 5 minut zpátky, tak i kdyby se malá vzbudila, tak se nic nestane.
Tady jde asi spíš o to, jestli nepůjde zrovna někdo okolo komu se tvoje ditě bude zrovna tuze líbit nebo hodit. Já mela vykradene zamčene auto než jsem došla do prvního patra a zpět. Takže třeba benzínky také nechám, ale pořád koukám. Obchod bych nedala. Ale vídám tady maminky běžne u Lidlu nechat spat v autě. Je to každého věc.
Já se teď byla domlouvat ve školce, co a jak. Byla jsem tam určitě aspoň 15 minut. Měla jsem toho ten den víc a byla ráda, že menší konečně usnula, tak jsem ji tam enchala. Auto samozřejmě zamčené a byly jsme jen v šatně, takže jsem mohla kdykoliv vyběhnout a kouknout.
@avm3 to si taky neumím představit tohle dělat
to musí být zajímavé když jsou děcka v autě 3 tak je všechny vytáhnout, jít s nimi zaplatit a zase je pozapínat všechny zpět a jet ![]()
Nechávala jsem malou klidně, když jsem šla u nás do krámku, na poštu, na benzince, na zahradě když spala.. Nikdy mi to nepřišlo nějak zdraví ohrožující. Samozřejmě pokud je venku 40 a na auto praží slunce tak jí tam nenechám grilovat, ale jinak jo a všechno to byli 10-15 minutový záležitosti.. a neprobrala se ani jednou.
Tak ja to mam mozna jinak, protoze jakmile vypnu motor, tak nespi ![]()
Ty brďo, teď čtu, že zamykáte auto s dítětem… já jen, že to je věc, kterou bych právě já neudělala…
… naopak, stane se něco dítěti, mohl by mu pomoct nějaký kolemjdoucí…
… můj názor a pohled, no…
@cizova píše:
@avm3 to si taky neumím představit tohle dělatto musí být zajímavé když jsou děcka v autě 3 tak je všechny vytáhnout, jít s nimi zaplatit a zase je pozapínat všechny zpět a jet
Když si vzpomenu, jak dlouho mi trvalo upnout vajíčko a pak kluka v sedačce 9-18, tak bych nechtěla být řidičem auta, co si stoupne za někoho, kdo vyndavá děti na benzínce, když jde platit.
Jo, normálně bych ho nechala
Nejsme blázen abych dítě vytahovala třeba u benzínky - kor, když spí
Nechávám ho v autě na pumpě (2 minuty) i u sámošky kam jdu na rychlý nákup (5-6 minut) a to on v autě většinou nespí takže si hraje a já si vyřídím co potřebuji.. Tuhle byl v autě u státního veterinárního ústavu než jsem odevzdala vzorky (4 minuty).. Samozřejmě vždy zamčený. Když dojedu domů a on spí tak ho zaparkuji (na vesnici) tam kde běžně autem parkuji a chodím v intervalech kontrolovat jestli už se nevzbudil
Denní spánky má jen v kočáře pod oknem..
@Emilie píše:
Ty brďo, teď čtu, že zamykáte auto s dítětem… já jen, že to je věc, kterou bych právě já neudělala…… naopak, stane se něco dítěti, mohl by mu pomoct nějaký kolemjdoucí…
… můj názor a pohled, no…
Když někdo bude chtít dítěti pomoct, tak rozbije okýnko… naopak když nechám auto odemčený, tak je to větší lákadlo pro zloděje.
Taky sem schytala na jedne diskuzi spoustu neslušných jmen za to, že nechám dítě v autě, když jdu zavřít vrata, zaplatit na pumpě apod… A na tu chvilku bych ji tam klidně nechala:)
@lucenka
ježiš sem si to představila
no stát zamnou nějaký jako můj muž tak by mě asi odstřelil
Já teda malýho v autě taky nechávám, když jde řádově o 5 minut. Než bych ho vykýblovala z auta, tak jsem zpátky.
Na benzínce by mě ani nenapadlo ho vyndávat ![]()
Také zamykám, pokud bude chtít nějaký kolemjdoucí pomoct při nějaké krizi, tak přeci může rozbít okno - a snad žádná by se nezlobila - naopak, odemčené auto už je pozvánka pro zloděje.