Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jednotažky jsou skvělé. Jen bych je taky nedávala dítěti bez uvolněné ruky. Jak jedou dlouho po jedné čáře, tak jim pak ruka ještě víc zruhne a chytá je do ní křeč. I v těch grafomotorických kurzech jsou jednotažky až úplně na závěr. Ale jako nácvik psacího písma jsou super.
V publikaci jednotazky od Bednarove u mladšího syna skoro 5let používáme jen prvních 15 stránek. Jsou to kratší jednotazky a jednodussi. Postupují od lehkých po obtížnější a nektere pak jsou uz opravdu obtížné, male smycky, tezke křížení car, dlouhé. Starsi sny čerstvých 7let, letos odklad zvaldne bez vetsich problémů uz vetsinu.
U cvičení jednotazek je důležité mit namysli, ze podstatou neni, aby dite jelo presne po čáře. Cara je jen pocnicek, jak rika maldsi syn. Podstatou je uvolněny plynuly pohyb po papíře. Ne strnule, křečovite přerušovane snazeni nevybocit z cary. ![]()
Děkuji moc, holky! Dcera je na tom dobře, teď jí bylo pět. Chtěla jsem jen tak něco, abychom doma poblbly
Díky za tipy!!!
@123Soňa Sešity od Jiřiny Bednářové jsme dělali taky, se synem i dcerou. Mají třeba i dobré na matematickou představivost. K tomu Maxíkovi se jen tak nedostanete, žádná volně prodejná učebnice nebo cvičení není… možná by se daly někde na internetu stáhnout, ale upřímně nevím, jestli bych se do toho bez výkladu speciální pedagožky pouštěla, je to celkem „věda“
u dcery jsem je teda dělala sama, ale to jenom proto, že už jsem od syna leccos věděla co a jak a co si mám ohlídat, na co zaměřit. A já u syna toho Maxíka dělala právě i v kombinaci s fyzioterapeutickýma, motorickýma a uvolňovacíma cvikama… u dcery teda ne, ale to zase proto, že ta na tom byla v předškolním věku oproti synovi úplně jinde. Nevím, z jakého města jste, ale podívejte se, jestli ve vašem okolí někdo tento program nedělá, pod správným vedením dosáhnete určitě lepších výsledků, než na vlastní pěst.