Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Hančíí - jestli jsi měla napíchlé klasicky brrr, do toho bych nešla, z toho jsem měla velký strach, ale zase je to přesnější než nastřelení. Já bych jí tu co má špatně vytáhla, nechala zahojit a potom nechala nastřelit znovu.Ta jizvička tam prostě po ní zůstane…až mi malá dojde ze školky, můžu to nafotit.
Jinak ty kroužky nebude mít maličká nikdy jako rovně, vždy jsou vidět ty boky, tak to je. Musela by mít uši úplně klapaté, aby je měla rovně.
Nelli, to je mi jasne, ale nausnice se podle me pichaji zepredu dozadu a ne z boku. Nicmene dneska jsem nechala obe vytahnout. Snad se to dobre zhoji. A priste necham nastrelit. Je videt ze kazda dirka je jinde.
@MUCINEK tak zkuste sehnat dětské pecičky. Já jsem se nakonec na rozdíl výšky dírek vyprdla a co má ty dětské naušničky tak to nikdo na 1.pohled nepozná ![]()
Ahoj holky,
před chvilkou jsme se vrátili od pediatričky, nechala jsem malé (5,5měsíce) nastřelit náušnice. Byla to taková rychlovka, malá šíleně ječela, vůbec jsem neměla čas kontrolovat, kam jí to píchá.
Teď doma na to koukám a myslím, že jsou nastřelené asi špatně, zdají se mi daleko od hlavičky. Doktorka mi tvrdila, že to jinak nejde, že nemá lalůček (dcerka to má po mně, já ho taky nemám).
Co myslíte, jsou tam dané dobře?
Nezdají se mi špatně. Chtělo by to fotku zepředu, asi jí to tak udělala, aby byly hezky vidět, ne? Nám je (v „saloně“ teda) zaměřovala přes půl hodiny. Malá má jedno ucho o hodně větší a širší, takže je má tak, aby byly v jedné rovině. Ale tím pádem, když má ten typ co máte vy, tak jí jedna přes ucho přesahuje a druhá ne. Takže má visací, protože mě na to nebavilo koukat. ![]()
@Klarinetka1 mame uplne stejne nausnicky
davali jsme je nastrelit cca pred 14 dny dcerce 2,5m. Na te fotce to opravdu vypada, ze jsou o trochu dal od hlavicky
, ale na druhou stranu opravdu ma maly lalucek. Ja bych je take asi videla radeji o kousicek bliz k hlavicce. A to si fixou nenakraslila tecku na tom ousku? Nam si to dr nejdriv predkreslila a pak teprve strilela, tak jsem mohla kouknout, kam to bude nastrelovat.
A proto jsme šli do piercingového salonu…
Kolik je dceři? Nám řekl pan Píchač
, že u malých mimin se boltec teprve rozvine a při výběru místa na dírku s tím musí počítat. Naše 5měsíční měla dokonce každý boltec jiný (jeden byl trochu do „kornoutu“), takže jí to píchnul do každého ucha jinak, s tím, že ten jeden se ještě posune. Což se přesně stalo. Je jí rok a půl a má to naprosto rovně, vystředěné a stejné v obou uších.
Jo a ten lalůček má tvoje dcera opravdu malý. Pokud to máš taky, tak je asi malá šance, že se zvětší a pak si myslím, že jsou dírky ok. Jak vypadá druhé ucho?
Vzhledem ke tvaru boltce bych rekla, ze to asi o moc lip pichnout neslo. Kazdopadne bych ocekavala, ze dr. nejdriv namaluje tecku, da ti to k odsouhlaseni a pak teprve pichne.
No holky, čím víc na ni koukám, tím víc jsem nasr… Doktorka nic nepředkreslovala, rovnou vzala pistol a než jsem se zmohla cokoli říct, ucho už bylo píchnuté.
Nevím, jestli to vydělat anebo počkat, až trochu povyroste a kdyžtak to přestřelit až pak, nechce se mi ji trápit teď hned 2×.
Druhé ouško má stejně tak píchnuté, aspoň že to má souměrné
.
@Klarinetka1 ty druhý fotky jsou horší. To by mě teda štvalo. Hlavně to má hodně rudý, to teda malá vůbec neměla. Hned to měla, jak když to má odjakživa.
Mně to teda přijde daleko - taky nemám lalůčky, ani dcera a máme je určitě blíž. Viz. foto
(obě máme uši píchané)
Pokud se ti to nelibi, tak je vyndej, nechej dirku zarust a casem nech pichnout znova (jinde), no, sice dvojnasobna investice, ty nausnice uz podruhe nejdou pouzit, ale zase asi lepsi, nez aby te to stvalo naveky.
Malá to má takhle, při pohledu zepředu je má teda hodně u obličeje..