Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky
mam 4 mesicniho chlapecka a je tomu asi 14 dni co se mi zacal v noci budit po hodine.A uklidni se jen u prsu a pak ho musim velmi opatrne polozit zpet do postylky, aby se zas nevzbudil.Neumi totiz sam usnout v postylce,usina vecer po nakojeni u meho prsu a pak ho predelavam do postylky.Do te doby spinkal od 20h do 5 do rana v kuse.
Tak nevim cim to muze byt, jestli mam malo mlicka anebo neco jineho..
Mate s tim nekdo zkusenosti?
Jak ho naucit aby sam usinal?
Moc diky
Trinitron + Honzik 4 mesice
Ahoj, asi tě moc neuklidním, já mám 8mi měsíčního kluka a dělá to pořád a nevypadá to, že by chtěl přestat. Sama bych potřebovala poradit.
Vždycky jsem ho kojila, když chtěl, i v noci. Čím byl starší, tím menší měl v noci hlad, ale to vstávání si neodpustil a podudlal si. V sedmi měsících vstával už jenom dvakrát za noc a teď zase otravuje a navíc mu nestačí dudlání, ale chce spát s námi v posteli. Určitě si dovedeš představit ty scény. Občas ho nachytám, že si ho dám rovnou na rameno, jakože krknout a on je tak ospalý, že to nepostřehne, ale jak říkám - občas.
Co se týče toho usínání, to jsme zmákli. A nebyla to taková hrůza. První noc řval asi jenom půl hodiny a pak už max. 10 minut. Po asi 14 dnech už nic. Prostě jsem ho dala do postýlky, chvíli jsem mu něco povídala. Pak jsem ho kontrolovala po pár minutách a intervali jsem prodlužovala.
Máme svůj večerní rituál. Každý den to děláme stejně a on už ví, co ho čeká a neprotestuje. Děláme to tak, že uklidíme hračky, připravíme pyžamo a plínu, napustíme vanu, vykoupem se, pak namazat, učesat......, uděláme kaši, pak malýho nakrmím, dám ho vyčůrat na nočník, a šup do postýlky. Pak ho párkrát zkontroluju a pohladím a hotovo. Nic extra, ale pořád stejně.
To vstávání asi nebude nedostatkem mléka, asi poznáš jestli pije nebo nenom dudlá. Může to být třeba taky zubama. Kolem třetího a šestého měsíce děti hodně rostou a tak potřebují větší přísun, třeba to má kousek posunutý.
Poslední věc, která mě napadá, u nás to ale moc nefunguje, poslat tam tátu, prcek ví, že táta mu nic nedá a stačí mu jenom pochovat a uložit.
Opravdu to můžou být zuby.
Pokud ti jinak dřív spal, dcera mi to dělá taky, začala zbruba taky ve 4. měsících, pak vylezly zuby pak chvilku zase nic a pak na novo.
Jestli má při tom i průjem a tiskne ti při kojiní bradavku jako by tě chtěl kousnout. Tak to jistě budou zoubky.
Usínání u prsu jsme měli taky a vyřešli jsme ho vyplákáním v postýlce jak už tu bylo napsáno první týden je nejhorší pak už to jde.
Ahoj Nikol
uz jsem si zvykla,ze jsem se od porodu nevyspala.moje zlato spalo do 3 mes celou noc,ted je mu 8 a spi s nama v posteli,protoze nemam silu vstavat kazdou hodinu,kazdej rekne,ze ho zbytecne rozmazluji a asi maji pravdu,ale nedokazu ho tam nechat rvat,manzel navic brzo vstava,tak by z toho nebyl asi nadseny,tak budu asi nadale usinat s prsem venku a prckem vedle sebe
Ahoj ![]()
Myslim že tady žádné rady asi nepomůžou.
My máme šestí měsíční holčičku a taky to dělá asi tak od čtvrtého měsíce, do té doby spala od 8h do 6 až 7 hodiny no a pak se najednou začala probouzet a od té doby to dělá pořád. Vždy si ji dám k sobě do postele, chvíli pije a pak usne a já ji opatrně stejně jako ty přendavám zpět do postýlky. Teď jsem začala dávat kašičky v domění, že se něco změní, ale je to stále stejné, tak mi zbívá jen doufat v to, že z toho vyroste.
Ahoj, naše 4 měsíční holčička nám do 3 měsíců také usínala u prsa nebo uhoupáním v lehátku nebo v náruči, teď jsou jí 4 měsíce pryč a začínáme trénovat samostatné usínání v postýlce. Už je to 2. týden, první nám plakala s přestávkami a různou intenzitou mezi 30-45 min. ale teď už je to jen 5-10 min protest pláče
a pak dalších 10 min. brblání na tu nespravedlivost, že se jde spát
a pak spokojeně usne. Takže snad se konečně výsledek dostaví. Spí do 5-6 h. s jedním nočním krmením. Někdy uspává manžel, někdy já a jindy se střídáme - pohladíme, dáme pusu, dudlík a pak podle intenzity pláče chodíme kontrolovat asi po 5-10 min. Je vidět, že nám to ti naši miláčkové nehodlají ulehčit, takže hlavně trpělivost a hodně lásky ![]()