Špatně vyvrtaný zub

Napsat příspěvek
Velikost písma:
998
10.7.23 17:54
@Anonymní píše:
@K82 předtím ne a provizorní neni, uz to takhle necha. Nicmene zacnu shánět nového zubaře, ten ke kterému chodim je strasnej. V 18ti mam takto znicene zuby a to jen kvuli nemu, protoze to neumi asi

Máš zničené zuby JEN KVŮLI NĚMU? Kdyby to bylo jen kvůli němu, tak ho vůbec nepotřebuješ. Předpokládám, že ti nevrtá zdravé zuby. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.23 17:54

@Tarjei přesně, otec ma spatne zuby, oba rodice uz maji vydávací, maminka ma paradentozu, sestra taky a babicka taky. Spatne zuby mame v rodině a mne uz ve 4 letech trhali zuby skrz nervy. Bohuzel i pres čištění je mam hold spatne. :,(

• Citovat
  • Upravit
35869
10.7.23 17:55
@Anonymní píše:
@Mkmkz ja si zuby čistím 2× denne.. bohuzel mam jen spatne zuby od malička

No ale asi každého půl roku k zubaři nechodíš, když se ti tam stihne udělat taková jáma 8o každopádně takhle opraveny zuby vypadat nemají. To tmavá část pokud jsi to měla hlubší tak ok, ale ta výplň vypadá hrozně. Na dentální hygieně jsi předpokládám taky nikdy nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.23 17:57

@AnnaNuvoletta07 zuby mam bílé, bez zubního kamene atd.. trhat zuby chodím asi od 4 let, teď mi trhal mrtvý zub bez nervů s udělal se mi do něj zanet, hned vedle toho byl prave tento zub, ktery mi dnes vrtal a ASI tam uz byl ten kaz, nejsem jedina co si na nej stěžuje. Jednou mi vrtal zub a za tyden mi ho trhal a kamoska to stejny vrtal a pak trhal, protoze to udelal na 💩

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.23 17:59

@pikola vzhledem na pravidelne prohlídky chodim a pokud se mi neco udela, tak k nemu jdu a chodim tam pak dalsi pul rok, protoze s tim furt neco mam 🤣 protoze to proste udela spatne asi. Ale čistím si je i mezizubnin atd.. na dentální jsem nikdy nebyla.

• Citovat
  • Upravit
35869
10.7.23 18:01
@Anonymní píše:
@pikola vzhledem na pravidelne prohlídky chodim a pokud se mi neco udela, tak k nemu jdu a chodim tam pak dalsi pul rok, protoze s tim furt neco mam 🤣 protoze to proste udela spatne asi. Ale čistím si je i mezizubnin atd.. na dentální jsem nikdy nebyla.

Takže v 18 už nemáš nějaké stále zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.7.23 18:07

@pikola 2 zuby bez nervu (oba mi pak vytrhl a v obou se mi pak udelal zanet po vytrhnuti) a celkové nemam 3 druhe zuby a ted me boli čtyřka a pětka (ty dva na fotce slepene), dnes jsem u nej byla, vyvrtal mi to a furt to boli, tak snad mi nebude trhat nervy i z tech dvou nebo z jednoho z nich. A to jsem u nej byla pred adi mesicem a vrtal mi ty stejne - 4 a 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
10.7.23 18:16
@Anonymní píše:
@Mkmkz ja si zuby čistím 2× denne.. bohuzel mam jen spatne zuby od malička

mojim cielom nie je ta hanit. len to je skoda, si mlada a mat take hlboke kazy..
poznam chlapa, co si az obsedantne tie zuby cisti s medzizubkami, nitami a vzdy mu najdu nejaky novy medzizubny kaz.
len to nenechavaj zajst tak daleko. zuby sa daju aj pecatit, aby sa nekazili. informuj sa o moznostiach. preco by si nemohla byt prva z rodiny, kto ich ma tak dobre, ako sa to len da…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35869
10.7.23 18:19
@Vlacilova píše:
@pikola 2 zuby bez nervu (oba mi pak vytrhl a v obou se mi pak udelal zanet po vytrhnuti) a celkové nemam 3 druhe zuby a ted me boli čtyřka a pětka (ty dva na fotce slepene), dnes jsem u nej byla, vyvrtal mi to a furt to boli, tak snad mi nebude trhat nervy i z tech dvou nebo z jednoho z nich. A to jsem u nej byla pred adi mesicem a vrtal mi ty stejne - 4 a 5.

Podle toho jak to máš udělaný to nebude dobrý zubař. A pokud se ti kazí zuby a máte v rodině paradentózu, najdi si co nejdřív dentální hygienu. Evidentně kartáček na to nestačí. Bílý zuby jsou ti na nic, když už jich v 18 pár nemáš. To budeš mít korunky, nebo jak to budeš řešit? Přece nebudeš bez zubů 8o

Příspěvek upraven 10.07.23 v 18:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.7.23 18:21

@Mkmkz o pečetění jsem neslysela, dekuji za typ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
10.7.23 18:26
@Tarjei píše:
@Mkmkz no ale neni to samospasny, kazivost je dedicna.

vraj to je zlozenim slin. niekto je nachylnejsi na zub.kaz, iny ma tvorbu zub. kamena. ale pri dobrej starostlivosti sa da o zuby neprist

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.7.23 18:27

@pikola asi budu mít umělé zuby no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
10.7.23 18:28

Toto je nehorázný paskvil, nechápu, co u něj ještě děláš. A výmluvy, že zubaři nejsou, neberu. V Praze nebo v Brně seženeš a je 100× lepší si zajet delší vzdálenost, než mít v 18 letech zuby v takovémto stavu..

To, že si čistíš zuby, ještě nic neznamená. Evidentně si je čistíš špatně, je důležité (mimo preventivní prohlídky) chodit i 1-2× ročně na dentální hygienu. Nikdy si je sama nevyčistíš tak jako na DH.

Držím palce a opravdu doporučuji okamžitě změnit zubaře. Ten „výtvor“ na té fotce by měli vidět všichni jedinci, kteří si stěžují, že jejich zubař nedělá tvz. na pojišťovnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.7.23 18:33

@Milly2 z Prahy ani Brna nejsem, bohuzel jsem z vesnice u Olomouce. Ale začnu shánět. Do 18 mi ho mohli změnit jen rodice, ale ted si zacnu shánět jineho v Olomouci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76958
10.7.23 18:40
@Anonymní píše:
@Tarjei přesně, otec ma spatne zuby, oba rodice uz maji vydávací, maminka ma paradentozu, sestra taky a babicka taky. Spatne zuby mame v rodině a mne uz ve 4 letech trhali zuby skrz nervy. Bohuzel i pres čištění je mam hold spatne. :,(

i s paradentozou se dá něco dělat, moje mamka měla ve 36 letech paradentozu 3. stupně, dostala se k dobré paradontistce, která ji naučila SPRÁVNĚ si čistit zuby a nyní v 64 letech žádnou paradentozu nemá,
vše je to v našich rukou doslova a do písmene, ani žádné drahé zázračné pasty nejsou potřeba, vše je o kartáčcích a o technice,
já osobně mám zaplombovaný 1 maličký kaz v 17 letech, kdy jsem celé léto na čistění zubů naprosto dlabala, moje chyba, pak jsem se vzpamatovala a moje návštěva zubaře je 1× ročně 5 minut, pochvala a odchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.