Špatný psychický stav

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.1.26 22:45

Špatný psychický stav

Zdravím, mám psychicky nemocnou dceru, která má velké úzkosti z běžných věcí, které dřív zvládala. Léčí se přes tři roky a na podzim přišlo velké zhoršení, přestala chodit do školy, byla jenom doma, občas ji vytáhnu ven. Doktorka změnila léky, začala chodit na terapii, vypadalo to nadějně před vánocemi, doufala jsem, že zas začne chodit do školy, říkala že to zkusí. Ale jak se to blíží začíná být hodně nervózní a už má úzkosti i když je doma. A já už to psychicky nezvládám, protože jsem s ní už dlouho doma a bojím se, že se do školy nevrátí. Vím, že za ty svoje stavy nemůže, i když už mě napadá i to, jestli to trošku nezneužívá, protože si zvykla být doma, nemuset chodit do školy, starám se o ni, povinnosti skoro žádné. A já z toho věčného stresu mám psychické i fyzické problémy a vůbec nevím co bude.
Asi jsem se potřebovala jenom vypsat i když to stejně nepomůže

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
2.1.26 23:40

Co dělá celé dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 00:07
@Anonymní píše: Více

A kolik je dceři let?
Mela by vědět důsledky svého stavu.
Pokud si myslíš, že toho stavu zneužívá, tak to mas prodiskutovat s tim, kdo ji léčí a zároveň informovat, kam to dostalo tebe.
Máš naprostou pravdu v tom, že čím je člověk déle doma, tím horší je se vracet mezi lidi a povinnosti.
Před svátky už delší čas řeším nějaké ne úplně příjemné pracovní věci a čím déle jsem doma, tím méně se mi v pondělí do práce chce a věřím, že byt ještě chvíli doma, tak je velmi příjemné si na to zvyknout…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.26 05:05

14 let má. S doktorkou jsem to řešila hned jak začala mít problém chodit do školy, řekla ať to zkouší každý den, ale pak už to nešlo, bylo jí špatně ještě před odchodem do školy, v takovém stavu tam nešla a když už tam párkrát zvládla dojít tak po dvou hodinách jsem pro ni stejně musela jít. Takže zůstala doma, proběhla ta změna léků, terapie. Ale včera mi řekla, že do školy nezvládne jít, že už jen ta představa ji nedělá dobře. Takže pro mě nervy jak to bude vypadat v pondělí

• Citovat
  • Upravit
5944
3.1.26 06:04

Na psychiatrii chodíte? Čím víc se bude vyhýbat tomu, co jí stresuje, tím větší úzkosti z toho bude mít. Řešte to s psychiatrem a psychologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
3.1.26 06:09

Asi bych to konzultovala s lékařem a třídním. Ale začala bych ji posílat - třeba jen na 1 hodinu denně. Taky by ji začala doma “tvrdá” výuka a režim. Aby pochopila, že doma ji lépe není. Co kamarádi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
3.1.26 06:15

Covid mi rozjel agorafobii - ze dne na den jsem se bála vylézt před byt. Za mě by ji pomohla nějaká kamarádka - spojenec, který by ji ve stresu a panice chytnul za ruku.

A @Kipa22 ma pravdu - musí se pomalu začít vystavovat tomu, co ji stresuje - lidi strašně rychle ztrácí návyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.1.26 08:28

Co dělá celý den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
3.1.26 09:46

A co byl spouštěč, víte? Přemýšleli jste třeba o změně tridy nebo školy? Nebo domácím vzdělávání? Jak se vlastně učí - dopisuje si učivo? Dělala komisionalky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.1.26 10:16
@Aries6 píše: Více

No tak tohle změna školy ani třídy opravdu nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
3.1.26 10:24
@hanka.br. píše: Více

Nevíme, co byl spouštěč a jak moc tuto možnost řešili. Ale předpokládám, ze když chodí k psychologovi, tak tuto možnost probrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 10:34

Může být. Dělá základku, nebo gympl?
Určitě ji nenutí! Znám z okolí něco podobného - dítě v podobném věku se seklo, a i když do školy s doprovodem dorazilo, za pár hodin z ní uteklo. Řešilo se to s třídní. Mohlo dodělat zkoušky individuálně, měnila se škola, ale skutečně studium pak dítě dodělalo už jako dospělý, vlastním rozhodnutím a s větší zralosti k překonávání překážek. Vidělo to už z většího nadheldu, po životních zkušenostech, které během let získalo. Šlo to bez léků, jen s velkým pochopením a trpělivosti. Postupně i bez očekávání ohledně vzdělání. Dítě chytré, ale úzkostné. V rodině to tenkrát bylo složité, i v té škole asi. Pomohl čas.

• Citovat
  • Upravit
ta_holka_co_pise
3.1.26 10:35

Ne že bych to doporučovala, ale co prášek na uklidnění? Klidně zkusit placebo efekt. Bylinky, bachovky, homeopatika. A popřípadě fakt ve škole domluvit online výuku. Přes zimu se psychika zhorší. Má nějakýho domácího mazlíka? Stacionář poblíž, lázně. Aspoň nějaký povinosti by mít měla. Pravidelně. Úklid doma apod. Musí se pomalu aktivizovat. Pomůže i pozitivní motivace.

• Citovat
  • Upravit
30408
3.1.26 10:42
@Aries6 píše: Více

Ono se mnohem snadněji hledá spouštěč všude jinde, než tam, kde skutečně je. A hlavně u někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
3.1.26 11:30

Ja mám vybornou zkusenost s čínskou medicínou. A to můžete zároveň s psychologem. Mají nástroje, jak jít do jádra problému. Koukni se, jestli nemáte někoho v okolí. Za zkoušku to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová