Špatný psychický stav

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.1.26 11:39

Jednu dobu jsme to řešili taky s dcerou. Několikrát se měnila medikace, nic moc efekt. No a pak jsme se s psychiatričkou domluvili, že když nepomáhá ambulantní léčba tak jedině dlouhodobá hospitalizace a to v Opařanech. Měli jsme doporučení a zapsali se na pořadník. No a najednou to šlo! Takže jsme objednanou hospitalizaci zrušili. Ne sice vždy, ale docházka se srovnala na přijatelnou. Jedna věc je nemoc a druhá věc jsou benefity z nemoci. U vás mi přijde, že chybí i takový ten mužský prvek v rodině „prostě půjdeš, nic si nepřdstavuj ajdi“. Tohle jsme dost probírali s terapeutkou a dcera cíleně musela trénovat vystavování se stresu. Ty jsi přestala pracovat? Z čeho žijete?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.26 11:52
@Anonymní píše: Více

Prázdniny jsou pro tyhle děti velký špatný. I sama víš, že po dovolené se ti nechce do práce, a to máš předpokládám psychiku v normě.
Proč do školy nechodila? Kolik je jí let? Co IVP?
Chápu, ona nemůže za to, že se narodila s křehkou psychikou, ale může už ovlivnit to, jak se s tím naučí žít. A to je práce, práce na sobě, která bolí.
Udělat ty můžeš to, že jí budeš racionálně vysvětlovat a trvat na pravidlech. Nemůže donekonečna ležet, musí vstát. A ano, je dost pravděpodobné, že na to že nic nemusela spoléhá a zneužívá toho, a tebe taky.

Prostě je to těžký radit, co máš konkrétně dělat ty, ale já ti můžu poradit jen, co dělám já, protože tohle máme také v rodině. Do školy půjdeš, prostě půjdeš, nikdo ti tam hlavu neutrhne. Nepůjdeš? Pak odevzdáš mobil, protože nejdeš abys mohla spát ne? Ty spát nebudeš? Aha, tak mazej do školy. Zatím to funguje. Hodně dělá povaha, nejen nemoc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.26 11:54

Pošli ji tam. Ne opravdu. Neustupuj. Prokazuješ ji akorát medvědí službu. Pondělku se neděs.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.26 11:55
@Kipa22 píše: Více

Velká pravda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.26 11:58
@Králičice píše: Více

No jenže tohle nemůže chtít po spolužačce, tohle by mohla chtít po asistence, ta z pozice dospělé to dá, dítě v jejím věku ne a ani bych nechtěla, kdybych byla matka té zdravé, aby se tohle dělo.
Měla by mít holka tvrdší režim. Paradoxně.

• Citovat
  • Upravit
197
3.1.26 12:01

A zkouseli jste rodinnou terapii? Byva mozne ji sehnat v manzelskych a rodinnych poradnach nebo u soukromych terapeutu.

At uz je spoustec problemu jakykoliv, nekdy se stane, ze se do nich lide v rodine zamotaji a svym chovanim navzajem ovlivnuji chovani druhych. Pak uz se to cykli a cykli. Co kdyz uzkost vasi dcerky vas podporuje v tom, ze o ni vice pecujete? A co kdyz zaroven vase pece dcerku podporuje v tom, ze vice spoleha na vas, nez aby zkusila prekazky prekonat sama za sebe?

Na rodinne terapii muzete hledat takove cykly, ktere se Vam doma opakuji a zpusoby, jak z nich vykrocit ven :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 12:03
@hanka.br. píše: Více

Samozřejmě, že nevyřeší. Holka si problém nosí v sobě, před ním se neschova ani nikam neuteče a okolí s tím nemá nic společného.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.26 12:12
@Aries6 píše: Více

Tak spouštěč bylo asi covidové období, zavřené školy, už tehdy si vyzkoušela jaké je to být doma, nemuset do školy, přestala dělat aktivity, které do té doby dělala a už se k nim nikdy nevrátila. K tomu její hodně introvertní povaha, pak puberta a rozjely se ty úzkosti. Ale školu až do letoška zvládala na její stav v pohodě, je tam zvyklá, má tam kamarádky, tvrdí mi, že se tam nic nestalo proč by tam nechtěla chodit. Jenom pobyt tam prostě psychicky nezvládá, velký hluk, hodně lidí, dlouhou dobu se musí soustředit.
Učivo jí posílala kamarádka, takže si dopisovala, doplňovala si pracovní sešity, v prosinci byla asi 8× ve škole doplnit si známky z různých předmětů, byl to pro ni stres, ale věděla že tam bude max. hodinu a půjde domů a i tak říkala, že měla hrozný pocit jenom když do té školy vlezla

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.26 12:17
@dceruška píše: Více

rodinnou terapii jsme nezkoušely, ale určitě bude problém v tom, že jsem s dcerou už několik let sama a dost jsem ji rozmazlila, je nesamostatná a závislá na mě. Já toto vím, jenom nevím jak to po letech změnit. Potřebovala by jiný přístup, aby spoléhala víc sama na sebe a ne že maminka všechno vyřeší

• Citovat
  • Upravit
25160
3.1.26 12:19

Za psychologem chodíte, meditkovana je a stav se moc nelepší. Co zkusit tu čínskou medicínu nebo jinou alternativu? Troufám si rict, ze to nezhorší.

Někdy se tento typ děti citi velmi špatně na běžné ZS. Pokud je inteligentní, mohlo by se to snad zlepšit přechodem na SS, která ji sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
3.1.26 12:20

Jinak mám dceru ve stejném věku a řešíme teď něco podobného. Kdyby jsi chtěla, můžeme si napsat SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 12:41
@Aries6 píše: Více

je teď v osmé třídě, takže příští rok tu střední bude řešit, ale vůbec neví co by chtěla dělat. Pro mě je teď nejdůležitější, aby nějak zvládla tento rok školy a pak se uvidí. O čínské medicíně nic nevím

• Citovat
  • Upravit
30408
3.1.26 12:44

Jakože vznikl sám od sebe a bez příčiny? No to jistě. My podstupujeme x vyšetření v těhotenství, abychom si všichni byli jistí, že bude dítě zdravé, a pak připustíme, aby se ze zdravého dítěte stal psychický invalida, který není schopen normálně fungovat. Nacpeme ho práškama, naženeme na terapii a budeme hloubat, kdo za to asi může a kde se ty deprese vzaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 12:46
@ta_holka_co_pise píše: Více

Tak prášky na uklidnění má předepsané od doktorky a občas je využije když je úzkost velká. Má schválený IVP, bez toho by tak dlouho být doma nemohla, ale i přesto škola tlačí na návrat do školy i když ze začátku postupný. Podle nich čím dýl bude doma tím bude návrat horší a s tím souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
3699
3.1.26 12:58

No a když je jí 14, tak proč ji doma obskakujes a obstaravas? Měla by mít činnosti okolo domácnosti, vyplněný den, ne že ty kolem ní budeš skákat. Potřebuje činnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová