Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevim jestli te to potesi, ale u nas se to zlomilo skoro az v roce. Ted v 15 mes. se budi prumerne 2-3× za noc, pokud je na ceste zub, klidne i 10×…
Máme to úplne stejné
U prvního syna to bylo zrovna tak a nepomohlo nic. Až v jeho 10 měsících se to zlepšilo. Takže moc neporadím ![]()
U nás od 5.do 8.mesice horor-večer jsme uspavali třeba 5 hodin, pak spal 3hodky a presne jak pises, budil se každou hodku..pak se v 8.mesici odstavil a začalo se to zlepšovat..zpetne si myslím, že měl hlad+zuby..máme ale malého zarputilce, co flašku nevzal, dokud se neodstavil..pokud ti flašku vezme, zkusila bych mu dat sunar-třeba i s trochou kaše? Poradne ho nacpat..Ale kazde dite je jine, držím palce, ať ho to brzy přejde! ![]()
@hanulech my jsme zkoušely Nutrilon good sleep dávala jsem mu 210 ml před spaním a 180 ml během noci, zkoušely jsme to přes měsíc a nic žádná změna, možná zkusim samotnou kaši. ![]()
@Luckava Je to normální, moje 16měsíční dcera se přestala často budit asi před měsícem, jsem zvědavá jestli jí to vydrží. Mezi 4-15měsícem se budila dost, střídaly se lepší a horší noce, jenom díky společnému spaní jsem to přežila
Sunary ani kaše nepomáhají, ta moje to ani do pusy nevzala, ale nekojené dítě kamarádky se taky budí často.. Mě pomohlo, se s tím smířit, spát společně, v noci nekoukat na hodiny, nepočítat kolikrát se vzbudila, ráno jsem si většinou ani pořádně nepamatovala jak a kdy byla malá vzhůru ![]()
@Luckava je to normální, dej mu čas. Většina dětí se budí velmi často..
Ty jo, tak třeba jen chce byt s maminkou
je mi te lito, urcite se to časem zlepsi!
ja mela výhodu, ze spal pěkně přes den, jakmile to zalomil, šla jsem taky..ale stejne to bylo zombie období(pro me horší jak šestinedělí ![]()
Zdravím mému synkovi bude za pár dní půl roku. Už zhruba 4 měsíce špatně spinká. V noci se budí každou hodinu max.2hod. Asi 14dní dáváme zeleninové příkrmy v poledne, jinak pořád kojím. Přes den spinká 2-3 max. po hodince a večer je schopen jít spinkat třeba až kolem 22-23hod. Ráno vstává v rozmezí 7-8:30hod. Myslím si, že takhle malinký toho naspinká málo, ale přes den je veselý a čiperný. Potřebovala bych nějakou radu na prodloužení intervalu spanku v noci. Děkuji
@Alušáček ty jo, nestras, ze se ti budila takto často az do 15ti měsíců!
mam take 16ti měsíčního, ale od roku uz se budil jen 1-2× a ted uz se i nekdy povede, ze spi celou noc..takže jsem znovu těhotna, tajne doufám, že to druhé bude spat líp a ty tu napíšeš toto, to jsou vyhlídky ![]()
Tak to pročítám, protože máme doma to samé. Jediné, co trochu zabírá, je uspavac, máme puštěný vysavač ve dne, v noci. Je to děsné. Když nehučí vysavač, tak hučí malá. Asi mi taky brzy houkne
Co jsem ji dala v devět spát je teď vzhůru už popáté…
@mrkvickaaaa
my teda uspavace nevedeme, zatím, usíná docela v pohode, sices se mnou v postely, ale usne hned, pak ho jen prendam do postylky, ale to noční buzení, to nás trápí pořad, asi nám vážně nezbyde nic jiného než si zvyknout a vydržet, snad se nebudou budit věčně… ![]()
Zdravím maminky a tatinkove. Potřebují poradit, mám 5 měsíčního chlapečka a už od narození špatně spí a je to čím dal horší. Přes den spí cca 3× po 45 minutách někdy i min, ale pořad mi to přijde v pohodě, problém nastává večer(v noci ). Každý den usíná pravidelně už kolen 20 hodiny, a vydrží cca 2,5 hodiny spát jakmile se, ale jednou vzbudí tak už se budí každou hodinu a půl max dvě hodiny a v 5 by už nejraději vstával. Nepomáhá nic, zkoušela jsem dudlik, cajik, umělé mléko na spaní a nic…musí se pricucnout a za chvíli spí, ne, ale na dlouho. Jsem už tak unavená, že spim na chůze
nemáte někdo nějakou radu?