Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky, které nepoužíváte dudlík. Chtěla jsem se zeptat, jak uspáváte miminko, jak dlouho, kdy začalo spát samo celou noc? Díky
Příspěvek upraven 28.12.15 v 14:34
Druhé dítko dudlík vůbec nevzalo, jakýkoliv, uspávala jsem buď při kojení, nebo si sám vzal paleček do pusinky a hezky usnul, nebrala jsem mu ho, jinak by asi neusnul
cca někdy kolem roka s tím sám přestal
Jinak celou noc spali oba tak od půl roka, jak kdy, tedy nepočítám kojení v pět ráno, to už není noc ![]()
Příspěvek upraven 27.12.15 v 23:02
Uspavala jsem kojením. Do 8 měsíců, pak šel do postylky až po kojení a usnul v mé přítomnosti. Celou noc spal od roku, kdy jsem přestala kojit nad ránem ( kolem 3-4h) a ráno.
Mladší taky bez dudlikovy, kojení v noci do 15 měsíců, pak spal celou noc, většinou.
@evill píše:
Mlikem. Celou noc (12 hodin) spi od 6 mesicu.
12 hodin mi nikdy nespalo ani jedno dítě
max. 8, když mají dobrý den ![]()
Malá dudlík nevzala do pusy, úplně ho odmítla, takže to nebylo moje rozhodnutí
Uspávala jsem do devíti měsíců chováním, houpáním a podobně, do postýlky se dala položit jedině tvrdě spící. Pak se naučila na večerní usínání v postýlce, ale doteď (21m) musí být někdo u ní, dokud tvrdě nespí, nesmí zůstat sama, jinak je řev.
„Spát“ celou noc začala někdy po roce, kdy si zrušila noční kojení. V uvozovkách proto, že v noci po mě sice jídlo ani pití nechce, ale otravuje stejně a doteď jsem kvůli ní několikrát za noc vzhůru.
Neuspavala som. naucila som sa vychytat jeho spankovy rezim, stacilo ho nakojit, polozit a odist. behom par minut zaspal sam. metoda dr. weissblutha. nemozem si vynachvalit. z novorodenca co spal 11 hodin sa stalo dieta co prespalo 18 hodin denne az do dvoch rokov ![]()
@ixule píše:
12 hodin mi nikdy nespalo ani jedno dítěmax. 8, když mají dobrý den
Jo to on zas ale spi skoro jen v noci a ve dne nic…
Kojením. celou noc nevím jak brát..ale vyspím se od prvního 6 nedělí dobře. 3 děti bez dudlíku
@gigi1960 píše:
Milé maminky, které nepoužíváte dudlík. Chtěla jste se zeptat, jak uspáváte miminko, jak dlouho, kdy začalo spát samo celou noc? Díky
Uspávám u kojení, drží se jí to dodnes, kdy jí jsou dva roky. Už bych to kojení ráda utnula.
Ale nevím jak, prso je prostě number one
![]()
Jelikož jsme od narození na UM, tak uspáváme u flašky v postýlce, malá pije, pije až usne, vyndám flašu z pusinky, malá se otočí na bok a je tuhá
dudlík jsme nikdy nezavedli, ale má ho k dispozici a jen ho hází po psovi
Dudlík neměl, večer jsem nakojila, pomazlili jsme se, odnesla jsem do postýlky, pustila melodii z kolotoče a odešla jsem, celkem rychle usnul, když nespal, tak si ještě chvilku něco broukal
Žádné dítě neví, že dudlík existuje, tak proč mu ho dávat? Mně přivezli v porodnici druhé dítě s dudanem v puse, což byl docela šok. Na štěstí, ho nechtěl.
Mám (a měla jsem) dvě děti s dudlíkem a dvě bez dudlíku. Protože jsem to nechala na nich a neřešila to. Z každého páru dvojčat byla jedna schopná bez potíží usnout bez dudlíku, druhá dudlala už z porodnice a bez dudlíku bylo hodně řevu.
Uspávala jsem vždy obě, dudlíkovou i nedudlíkovou, stejně. Dokud byly kojené, tak nakojit a zalehnout. Po odstavení dostaly flašku, já si lehla k nim, flašku vypily, já je pohladila a ležela u nich, dokud neusnuly. Aktuálně teda takhle uspávám mladší várku a stejně ta klidnější vytuhne hned i bez dudlíku, s tou nervóznější musím ležet i tři čtvrtě hodiny, pořád se převaluje a funí a sedá si a mručí, než zabere.
Jo a pokud je řeč o úplných miminech, tak cca do 4-5 měsíců jsem vždycky to nervóznější (=dudlíkové) dítě uspávala v hacce.
@soldi píše:
Neuspavala som. naucila som sa vychytat jeho spankovy rezim, stacilo ho nakojit, polozit a odist. behom par minut zaspal sam. metoda dr. weissblutha. nemozem si vynachvalit. z novorodenca co spal 11 hodin sa stalo dieta co prespalo 18 hodin denne az do dvoch rokov
Ta tu metodu si najdu, zní to dobře ![]()
Mě se malá 6 měsíců budí co hodinu, je to od 4 měsíců, do té doby 2×- 3× za noc a dokázala i usnout sama, ted když usíná vříská a vzpírá se, je mi to líto, chování nepomáhá. Než usne tvrdě, tak se budí mnohem častěji spát s ní také nemohu, protože mě cítí budí se a chce se přísát, mě pak už bolí bradavky a tak spím na půl oka, nakonec jí přesunu o postýlky, ale tam se zase vzbudí.